CoQ10 – Hranilo za srce pomaga tudi pri artritisu in diabetesu

CoQ10 – Hranilo za srce pomaga tudi pri artritisu in diabetesu. Kot verjetno že veste, varuje CoQ10 srce in možganske celice. Ohranja jih vitalne in ščiti pred degenerativnimi spremembami. In morda veste tudi, da najpomembnejše znano hranilo za naše notranje elektrarne, mitohondrije. Ampak, ali ste vedeli tudi za fantastične proti-vnetne učinke CoQ10?

 
To nakazujejo najnovejše raziskave. V novi študiji so raziskovalci hranili miši s prehrano bogato z maščobami in fruktozo. To je relativno gotov način izzivanja diabetesa in vnetij. Nato so nekaterim mišim dajali CoQ10. Raziskovalci so pričakovali, da bo koencim Q10 zaščitil njihovo srce. A zgodilo se je nepričakovano: pri tistih miših, ki so dobivale CoQ10, so se vnetni markerji in markerji presnovnega stresa občutno znižali.
Koencim Q10 bi se moral znajti na seznamu vsakodnevnih prehranskih dopolnil. To je še posebej pomembno, če obolevate za diabetesom ali kakršno koli vnetno težavo (denimo artritisom). Moj favorit je reducirana oblika in sicer ubiquinol, katerega sposobnost absorpcije je največja. A vseeno se ne zadovoljite s kapsulami ali perlami z manj kot 100 mg ubiquinola.
 
Ravno takšnega vam ponujamo v naši spletni trgovini. Ne oklevajte in si ga zagotovite že danes!

Save