Katera oblika CoQ10 je resnično upanje pri tveganju za srčna obolenja?

Katera oblika CoQ10 predstavlja resnično upanje za vsakogar s tveganjem za srčna obolenja? Vznemirljivi rezultati nove raziskave prinašajo najtrdnejši dokaz do zdaj, da lahko CoQ10 drastično zmanjša število smrti zaradi obolenj srca in to za osupljivih 53%. Raziskovalci na Karolinska Institute na švedskem so izvedli randomizirano dvojno slepo s placebom nadzorovano petletno raziskavo na 443 zdravih moških in ženskah v starosti med 70 in 88 let. In rezultati?

 
Tisti, ki so jemali 200 mg CoQ10 in 200 μg selena dnevno, so beležili za 53 % nižjo smrtnost od tistih, ki so jemali placebo. Tistim, ki so jemali kombinacijo dopolnil, so izmerili tudi občutno izboljšano delovanje srca – očitno je bilo njihovo srce izpostavljeno veliko manjšemu stresu.
 
To je pomembna novica in prinaša upanje srčnim bolnikom in tistim z večjim tveganjem za razvoj obolenj srca, ki samo v Veliki Britaniji letno pomori 94.000 ljudi. Predstavljajte si, da lahko PREPOLOVITE svoje tveganje za obolenja srca preprosto z jemanjem varnega, naravnega dopolnila, ki ne prinaša stranskih učinkov in stane vsega nekaj centov. Dobra novica je, da ste verjetno že zdaj deležni zadostnih količin selena, še posebej, če uživate univerzalna multi-vitaminsko dopolnilo, če ga pa ne, vam že pet brazilskih oreškov dnevno zagotovi potrebno količino tega pomembnega minerala.
 
Po drugi strani pa je ne tako dobra novica ta, da v primeru nedopolnjevanja s CoQ10, vaše telo skoraj zagotovo NE PREJEMA DOVOLJ CoQ10, da bi ta zmanjšal tveganje za obolenja srca, kot izpričujejo rezultati raziskave.
 
In zaključek? Če ste stari več kot 40, ali načetega zdravja, ali jemljete zdravila za zniževanje holesterola (statine), potem je življenjskega pomena, da jemljete CoQ10 vsak dan. A koencim Q10 prinaša še kopico drugih življenjsko pomembnih koristi. Ampak, še se želite zapoditi v trgovino, da si naredite zalogo CoQ10, vas moram opozoriti, da …
 
… ne obstaja le ena oblika CoQ10. Težava z večino znamkami komercialno dostopnih dopolnil s CoQ10 je ta, da vsebujejo cenejšo, oksidirano, različico encima – znano kot ubiquinone – ki jo vaše telo zelo slabo absorbira. In kar je še slabše, če ste prek 40, vaše telo še dvakrat težje pretvarja oksidirano obliko, torej ubiquinone, ali po naše ubiquinon, v obliko, ki jo vaše telo zlahka absorbira, torej reducirano obliko, to je ubiquinol. To pomeni, da levji delež tega dragocenega, srce negujočega CoQ10 IZPERETE iz telesa kot ODPADEK, še preden vam lahko prinese kakšno korist.
 

A zahvaljujoč odkritju dr. Tatsumasa Mae – ki ga opevajo, kot najdragocenejši napredek v naravni medicini zadnjih 35 let, je ta problem zdaj rešen enkrat in za vselej. Dr. Mae je razvil NOVO obliko CoQ10, imenovano UBIQUINOL, ki daleč prekaša običajni CoQ10 v dopolnilih, saj ga je telo sposobno absorbirati OSEMKRAT učinkoviteje.
 
Zato vam priporočam, da se prepričate, da je CoQ10, ki ga imate v omarici z zdravili ubiquinol in ne ubiquinone. Ti zadnji dve črki imena dopolnila lahko predstavljata VELIKANSKO razliko za vaše srce … in vaše življenje.
 

Save

Save

Save