Ali z izločanjem izgubljate do 90% vašega koencima Q10?

Ali z izločanjem izgubljate do 90% vašega koencima Q10? To je vprašanje, ki si ga vsekakor velja zastaviti. Morda drago plačujete vaš CoQ10 in ga vržete stran tudi do 90%. Najsi bo, da ga jemljete v tabletah ali v obliki gela, ta dobesedno le zleti skozi vaše telo.

Naj razložim …

Koencim Q10, ki ga naše telo tako krvavo potrebuje, lahko konča v straniščni školjki

izlocanje_coq10Že leta ljudem nad petdesetim letom priporočajo dopolnjevanje s CoQ10. Sam ga uživam vsakodnevno. In zakaj je tako pomemben?

Odkritje CoQ10 pred nekaj več kot petdesetimi leti je bil znanstveni preboj, ki je dramatično pospešil naše razumevanje proizvodnje energije v telesu.

Biokemik, ki je utrl pot raziskavam, je za to leta 1978 prejel celo Nobelovo nagrado za kemijo – in raziskave se nikoli več niso prekinile.

Raziskovalci so namreč odkrili pomanjkanje CoQ10 pri ljudeh s praktično katerokoli zdravstveno težavo, ki se je lahko spomnite. Poglejmo si, kaj so razkrile:

 • Za vaše srce: Po navedbah strokovne revije Journal of Cardiovascular Pharmacology, so klinične študije potrdile, da CoQ10 krepi kardiovaskularno zdravje …

 • Za vaše možgane: V živalski študiji, ki so jo izvedli na Univerzi Johns Hopkins, se je pokazalo, da dopolnjevanje s CoQ10 izboljšuje učenje in spomin …

 • Nadzor vašega krvnega sladkorja: Avstralska študija je razkrila, da so ljudje, ki jemljejo dopolnilni CoQ10, sposobni ohranjati zdrave ravni krvnega sladkorja …

 • Za vaša pluča: Raziskovalci v Teksasu so odkrili, da CoQ10 krepi bronhialno zdravje …

 • Močan antioksidant: Za CoQ10 se je pokazalo, da je močan antioksidant, ki uničuje proste radikale, ki lahko poškodujejo celične membrane in mitohondrije …

 • Za vaš vid: V nedavni klinični raziskavi so ugotovili, da je enoletno jemanje dopolnilnega CoQ10 pri udeležencih študije izboljšalo ostrino vidne slike …

 • Za vaše dlesni: CoQ10 pomaga krepiti dlesni in zdravje ustne votline …

 • In za vašo kožo: Nemška študija je razkrila, da lahko CoQ10 pomaga zmanjševati zgubanost kože in jo ščititi pred škodljivimi učinki sončenja …

Gre za ključno celično hranilo, brez primere. Vsak posamezen organ in sistem našega telesa potrebuje svoj delež.

A, tu nastane težava…

Zgodba o dveh hranilih

Poglejmo si, kaj se zgodi z dvema hipotetičnima v zdravje naravnanima človekoma.

Najprej Jože. On dobro pozna prednosti dopolnjevanja in kaj potrebuje za svoje zdravje.

Jože jemlje dopolnilni CoQ10 priznane blagovne znamke. Zanjo plačuje skoraj 50 EUR za 80- dnevno zalogo. To je nekako 0,62 EUR na dan.

Zdi se, da počne vse, kot je treba. Jemlje enega od najpomembnejših antioksidantov, torej takšnega, ki naj bi mu zagotovil vse zgoraj naštete koristi.

A tu se pojavi težava …

Naše ravni CoQ10 začno upadati po naravni poti še posebej po štiridesetem letu. Mnogi ga po šestdesetem ali sedemdesetem letu sploh nimajo več.

In kaj se zgodi, ko vaše ravni CoQ10 pikirajo navzdol?

Vaše celice nimajo dovolj energije za optimalno delovanje. Poleg tega ste bolj dovzetni za škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, kar lahko vodi v velike zdravstvene težave.

To je razlog, zakaj je dopolnjevanje s CoQ10 tako pomembno. In to počne tudi Jože.

Vendar, če je CoQ10 tako ključen encim … zakaj nič več ne priporočam vsakodnevno jemanje CoQ10?

Zato ker jemanje dopolnilnega CoQ10 ni najboljša pot zviševanja vaših ravni CoQ10.

Sem vas zmedel? Naj razložim …

Torej, nekateri bolj osveščeni ljudje vedo, da lahko tablete prepotujejo vaš celotni organizem, ne da bi se razgradile. Tako predvidevajo, da so z jemanjem CoQ10 v obliki gela deležni vsega zaužitega dopolnila.

Imajo prav. Namreč, največja težava s CoQ10 je ta, da gre za spojino, ki jo telo silno težko absorbira.

Po navedbah Inštituta Linusa Paulinga:

“… je skupna črevesna absorpcija (CoQ10) pri ljudeh najverjetneje manjša od 10%.”

Večina se ga izloči z blatom. Tako dobesedno izpirate vaš denar – iz zdravilne učinke – v straniščno školjko!

Tako dobi Jože za vsega 0,06 EUR vrednosti hranila, ki ga potrebuje. Ostalo potuje samo skozi njegovo telo.

Prenehajte zapravljati denar – zagotovite si do 8-krat več CoQ10 z vašim dopolnilom!

Poglejte, vaše telo je zasnovano za proizvodnjo CoQ10 … ne za njegovo absorpcijo. To je tudi razlog, zakaj, če že jemljete dopolnilni CoQ10, ne občutite, da ta tudi ‘deluje’.

In če smo pošteni, verjetno tudi ne deluje. Ali vsaj ne tako, kot bi moral.

A obstaja rešitev. Najnovejše raziskave so pokazale, da je ubiquinol najbolj učinkovita oblika CoQ10.

Ubiquinol je t.i. ‘reducirana oblika’ CoQ10. Zaradi tega se veliko boljše absorbira v našem telesu, naše celice pa izkoriščajo ubiquinol za proizvodnjo velikanskih količin CoQ10.

Razlika v absorpciji običajnega, nereduciranega CoQ10 in ubiquinola

Ko zagotavljate svojim celicam ubiquinol, te proizvedejo do 8-krat več CoQ10, kot če bi ga jemali.

Tako torej deluje ubiquinol. Gre dobesedno za gorivo, ki omogoča našemu telesu proizvodnjo resnih količin CoQ10.

Poleg tega je ubiquinol močan antioksidant že sam po sebi. Ustvarja zapleten – a silno koristen – odnos z vitaminom E, likopenom in beta-karotenom za zagotovitev super-antioksidantnega učinka v vseh naših celicah.

In vendar vsem tem dobrodejnim učinkom navkljub, ubiquinola ne boste našli v običajnih multivitaminskih formulah. In ker ga proizvaja vaše telo, si ga ne morete zagotoviti dovolj s prehrano.

Zdaj pa se posvetimo drugemu v zdravje naravnanemu človeku – Janezu.

Janez NE ZAPRAVLJA svojega denarja!

Janez je že spoznal razliko med CoQ10 in ubiquinolom.

In namesto, da bi metal denar stran za običajni CoQ10, kupuje visoko kakovostni dopolnilni ubiquinol.

 

In kar je še bolj pomembno – Janez je deležen VSEH ZDRAVILNIH KORISTI, KI JIH PRIČAKUJE!

In temeljno sporočilo te zgodbe je, da lahko tudi sami storite enako kot Janez. Naj denar nekaj šteje. Zagotovite si VSE zdravilne učinke, ki jih pričakujete.

Zdaj, ko poznate razliko, bo odločitev precej lažja

kaneka

Kaneka, najboljši ubiquinol na svetovnem trgu, proizveden po patentiranem japonskem postopku.

Good Health Naturally je poenostavil zagotavljanje dnevno potrebne količine ubiquinola z izdelkom UB8Q10. Ta vam zagotovi 100 mg čistega, stabiliziranega ubiquinola.

Poleg tega je tudi bolj topljiv za boljšo absorpcijo. To je absolutno najboljši način zagotavljanja ubiquinola in pomeni, da ste lahko prepričani, da ste deležni absolutno najboljšega, kar vaše telo potrebuje.

Preprosto si ne morete privoščiti, da bi bili brez tega pomembnega ključnega encima. Morda je to najlažji ukrep za zaščito vašega zdravja, povečanje vaše energije in prijetnega staranja. Na kratko, je ključnega pomena.

Poglejmo si nekatere druge bistvene koristi, ki jih zagotavlja:

 • Proizvede več energije za vaše celice …

 • Pomaga ohranjati zdrav krvni tlak …

 • Pomaga krepiti zdrav krvni obtok …

 • Krepi vaš imunski sistem …

 • Podpirav vaš živčni sistem …

 • Pomaga popravljati in obnavljati zdravje vseh vaših celic. Poleg tega pomaga izgrajevati in popravljati DNK, ki je potreben za normalno zdravljenje in rast.

 • Nadzoruje vašo telesno težo: Klinične študije razkrivajo, da ubiquinol pospešuje presnovo maščob …

Jemanje ubiquinola je lahko največja stvar, ki jo lahko naredite za svoje zdravje.

Izkoristite ugodno ponudbo!

Jemanje UB8Q10 mora postati del vaše vsakodnevne rutine. Tako kot si umivate zobe, se tuširate ali zajtrkujete.

In ne skrbite …

UB8Q10 prihaja s polno garancijo. Morda ste že jemali CoQ10 in niste opazili nobene razlike. Morda ste še vedno skeptični. To je razumljivo. In vendar je velikanska razlika v učinkovitosti pri jemanju ubiquinola v primerjavi z navadno, nereducirano obliko CoQ10.

Naj vas dvomi ne ovirajo, da bi preskusili to novo, izjemno obliko CoQ10. Doživite razliko. Tveganje, ko ga ne jemljete, je enostavno preveliko.

Povrnite si mladostno energijo. Zaščitite svoje srce, vaša jetra in vse vaše vitalne organe. Začnite že danes!

 

PS: Ubiquinol deluje na najbolj temeljne molekularne strukture vaše telesa – vaše mitohondrije – jih pomlajuje in obnavlja vaše zdravje. Poleg tega ustvarja super antioksidant, ki ga običajni CoQ10 ne more. Preskusite UB8Q10 in občutite razliko.

 

Reference:

http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/othernuts/coq10/

Catarina M., et.al., CoQ10 Deficiency Diseases in Adults, Mitochondrion. 2007 June; 7(Suppl): S122–S126.

Elena M. Yubero-Serrano, et.al., Mediterranean Diet Supplemented With Coenzyme Q10 Modifies the Expression of Proinflammatory and Endoplasmic Reticulum Stress–Related Genes in Elderly Men and Women, The Journals of Gerontology: Series A Volume 67A, IsSteve 1Pp. 3-10, August, 2011.

Hosoe K. Study on safety and bioavailability of ubiquinol (Kaneka QH) after single and 4-week multiple oral administration to healthy volunteers. Regulatory Toxicology & Pharmacology. 2007;47:19-28.

Evans M. A randomized, double-blind, crossover trial comparing the bioavailability of two CoQ10 formulations. Journal of Functional Foods. 2009; I:65-73.

Siemieniuk E. Coenzyme Q10: its biosynthesis and biological significance in animal organisms and in humans. Postepy Hig Med Dosw (Online). 2005;59:150-159.

Milagros Rocha M. Targeting antioxidants to mitochondria and cardiovascular diseases: the effects of mitoquinone. Medical Science Monitor. 2007;13:RA132-45.

http://www.cardiovascularpharm.com/pt/re/jcardiopharm/abstract.000053441997010000003.htm;jsessionid= LtLGbKwm1nC2HGTJJjKQ11qGYTt5n9Ds9p2gg9Q2Bv8qnkLdngY2!2126095447!181195629!8091!-1

http://www.nutraingredients-usa.com/layout/set/print/content/view/print/151477

Hodgson JM, Watts GF, Playford DA, Burke V, Croft KD. Coenzyme Q10 improves blood pressure and glycaemic control in a controlled trial in subjects with type 2 diabetes. Eur J Clin Nutr. 2002 Nov;56(11):1137-42.

William Fallon. “Has Your CoQ10 Become Obsolete?” January 2007. Life Extensions Magazine. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10416055

Save

Save

Save