Astaksantin je eno najboljših sredstev za zaščito živcev, kar jih poznamo

V maščobah topni karotenoidi varujejo živčni sistem, možgane in oči

V zadnjih nekaj letih si je astaksantin prislužil sloves enega najmočnejših in najučinkovitejših prehranskih dopolnil, kar jih je bilo kdaj na trgu. Glas o astaksantinu se je začel širiti leta 2004 in predstavlja danes enega najpopularnejših dopolnil.

Na kratko, astaksantin (orig. astaxanthin) je v maščobi topen antioksidant z zaščitnim učinkom na naše živčevje. Intenzivno ga proučujejo v kliničnih študijah zaradi česar lahko proizvajalci objavljajo kvalificirane trditve o njegovi učinkovitosti, ki so skladne z določili ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA).

Te so*:

• lahko zaščiti možgane pred nenormalnim nevrološkim delovanjem,
• lahko upočasni razsev tumorskih celic raka dojk,
• lahko pomaga umirjati vnetja v sklepih in tkivih,
• pomaga pri pospešeni mišični obnovi in vzdržljivosti,
• lahko pomaga ščititi telo pred celičnimi poškodbami, ki so posledica uživanja močno oksidativnih živil,
• lahko preprečuje poškodbe, ki jih UV žarki povzročajo očem,
• pomaga koži krepiti odpornost na poškodbe, ki jih povzročajo UV žarki ob prekomerni izpostavljenosti soncu.

Astaxanthin uporabljajo vztrajnostni športniki, poklicni rokoborci, navdušeni rekreativci in vsi, ki se športno udejstvujejo.

Moje osebne izkušnje z astaksantinom

Sam uporabljam astaksantin od leta 2004. Predstavljal je ključni sestavni del mojega programa prehranskih dopolnil v letih, ko sem se uril v borilnih veščinah ena na ena, ko sem pri svojih 38-tih letih premagoval 19-letnike na treningih. Danes se bolj posvečam delu na kmetiji z motorko v roki ali ko prenašam vreče s krmo za domače živali in jemljem astaksantin vsak dan skupaj z vrhunskim ribjim oljem. Ker je astaksantin topen v maščobah, deluje bolje, če ga uživamo skupaj z dopolnilnim ribjim oljem. Ta kombinacija je s prehranskega stališča izjemno koristna.

Astaksantinu sem hvaležen za zaščito mojega možganskega delovanja, da me ohranja duševno bistrega, poleg tega pa mi pomaga ohranjati visoko stopnjo telesne vzdržljivosti. Nič nenavadnega mi ni dnevno prehoditi 10 do 15 km, včasih tudi med 24-urnim postom, saj prakticiram tudi prekinjevalno postenje. Včeraj, denimo, sem imel postni dan, a sem celega posvetil čiščenju gozda, odstranjevanju žičnate ograje, žaganju podrtih dreves in drugim rednim delom na kmetiji. Mnogim ljudem bi nikakor ne šla skupaj dan poln težkega dela in vse to na prazen želodec. In vendar sem postil cel dan, pil le Rooibos čaj in vzel astaksantin in ribje olje večer prej.

AstaXanthin švicarskega proizvajalca Good Health Naturally lahko kupite tudi pri nas. Vsebina 90 vegeterianskih kapsul.


Vir prispevka:
http://www.naturalnews.com/035989_astaxanthin_brain_protection.html