Nattokinaza – naravni encim preprečuje in raztaplja krvne strdke

Nattokinaza – naravni encim preprečuje nastanek in raztaplja krvne strdke. Študije so potrdile, da ta encim učinkovito znižuje krvni tlak, raztaplja krvne strdke in preprečuje njihov nastanek. Živilo natto uživajo na Japonskem že tisočletja, tako zaradi posebnega okusa, kot tudi zdravilnih učinkov na srce in žilna obolenja. Kljub dolgotrajni uporabi stranskih učinkov ne beležijo.

Encim nattokinaza je prisoten v živilu natto, ki je fermentirano siru podobno živilo, ki ga pripravljajo z dodajanjem koristnih bakterij Bacillus natto h kuhanemu sojinemu zrnju. Nattokinazo, dobesedno “encim v nattu”, je leta 1980 odkril dr. Hiroyuki Sumi, ki je raziskoval naravne spojine, ki lahko raztapljajo krvne strdke povezane s srčnim infarktom in možgansko kapjo. Njeno delovanje je močno podobno plazminu, encimu, ki ga proizvaja človeški organizem za namen topljenja takšnih krvnih strdkov.

Poleg svoje sposobnosti raztapljanja krvnih strdkov, ponuja nattokinaza še druge prednosti v primerjavi s tradicionalnimi zdravili za raztapljanje krvnih strdkov, kot so aktivaza, urokinaza in streptokinaza. Jemljemo ga lahko oralno, njegovi učinki pa so dolgotrajnejši od intravenske oblike tudi do deset ur. To je zato, ker intravensko vnesena zdravila kmalu po prenehanju vnosa prenehajo delovati. Poleg tega ta encim spodbuja tvorbo naravnih telesnih topilcev krvnih strdkov, kakršen je plazmin, in krepi tudi njihovo delovanje.

Raziskovalci so poleg tega nadzorovali različne spojine v krvi, katerih ravni so se spremenile po zaužitju encima nattokinaze. Te spremembe ravni so vse po vrsti koristile kardovaskularnemu zdravju. In nattokinaza dosega vse našteto brez kakršnih koli zaznanih stranskih učinkov. Študije, ki so jih opravili na Japonskem, so potrdile odkritja, da nattokinaza vsaj deloma zavira delovanje drugih encimov, ki v telesu povzročajo krčenje krvnih žil, s čemer zvišujejo krvni tlak.

enzyme nattokinase

Nattokinaza, naravni encim za preprečevanje in raztapljanje krvnih strdkov

Naravno nattokinazo v kapsulah prvovrstne švicarske kakovosti lahko po 24,95 EUR z DDV naročite v naši spletni trgovini.

Proučevanje tako živila natto, kot tudi encimskega izvlečka nattokinaza, je potrdilo njuno sila podobno delovanje in učinke. Raziskovalci so jih izvajali na živalih, ljudeh in v petrijevih posodah, in v nobenem primeru niso zaznali nikakršnih pomanjkljivosti.

To odkritje naravnega topilca krvnih strdkov, ki obenem krepi delovanje drugih koristnih telesnih encimov, prinaša uporabnikom zdravstvene koristi in obrambo pri celi vrsti obolenj. Njeno jemanje lahko pomaga preprečiti možganske krvavitve, možgansko kap, srčni infarkt in angino pektoris, kot tudi obolenja, ki jih povzroča zmanjšana elastičnost krvnih žil. Ta vključujejo senilno demenco in diabetes, ter hemoroide, za katere velja, da so obolenje lokalne prisotnosti krvnih strdkov (obstruktivni krvni strdki).

Če upoštevamo še kronična obolenja kapilar, potem se število obolenj povezanih s krvnimi strdki močno poveča. Nekateri viri trdijo, da lahko nattokinaza preprečuje raka, osteoporozo in debelost. Drugi zopet navajajo, da vsebuje živilo natto veliko vitamina B12, zaradi česar je pomembna hrana za vegane in vegetarjance. Vsebuje tudi zelo malo holesterola.

 

Vir prispevka: http://www.naturalnews.com/022681_natto_blood_food.html

Save

Save

Save

Save

Save

Save