Naravna pomagala pri visokem krvnem tlaku – 7 učinkovitih poti

Naravna pomagala pri visokem krvnem tlaku predstavljajo, kot si lahko mislite, predvsem hranila in nekatere posebne zdravilne učinkovine, ki so blagodejne in ne povzročajo neželenih stranskih učinkov.

V današnjem času večina zdravnikov svetuje pacientom jemanje farmacevtskih zdravil za nadzorovanje svojega stanja, vendar pa so obenem naravna zdravila proti visokem krvnem tlaku prisotna vse bolj in bolj.
 
Vse več znanstvenikov in raziskovalcev prepoznava prednosti uporabe naravnih pomagal. Holistični pristop nadgrajen s takšnimi pomagali vam lahko pomaga znižati vaš visoki krvni tlak na učinkovit, naraven in varen način. Uravnotežena prehrana, ustrezen življenjski slog in pravilna izbira določenih dopolnil so ključnega pomena.
 Naravna pomagala pri visokem krvnem tlaku:
 
1. Magnezijfolna kislina in kalij lahko hitro znižajo vaš previsok krvni tlak. Torej je pomembno, da jih v svojo vsakodnevno prehrano vključujete v zadostnih količinah. Ker je magnezija v intenzivno pridelanih živilih skrajno malo,
Magnezijevo olje Ancient Minerals

Najboljša pot resnega dopolnjevanja magnezija – skozi kožo

velja uživati čimveč ekološko pridelanih živil in divje hrane, torej hrane, ki jo naberemo v naravi. In pa seveda magnezij še dodatno dopolnjevati. Najboljši način dopolnjevanja magnezija je vnos magnezija skozi kožo, saj se vse oblike magnezijevih spojin po oralni poti sila slabo absorbirajo, po drugi strani pa delujejo še odvajalno. Več o tem si lahko preberete tukaj, pripravke naravnega magnezijevega klorida pa naročite tukaj.
SerraEnzyme 80.000IU

Ena od možnih vrst dopolnila Serrapeptaza

 
2. Serrapeptaza je naravni proteolitični encim, ki ga izolirajo iz mikroorganizmov. Ta encim pridobivajo z rastlinsko fermentacijo, zaradi česar ga lahko koristijo tudi vegeterjanci. Deluje protivnetno, poleg tega pa tudi aktivno imunološko prečiščuje krvne žile.
 
3. Za česen lahko rečemo, da je eno najboljših sredstev za naravno uravnavanje visokega krvnega tlaka. Dnevno se priporoča zaužitje 1-2 strokov svežega česna v različnih vrstah hrane, kot so solate, juhe, namazi, itd. Česen je na voljo tudi v obliki kapsul. Redno jemanje dveh do treh kapsul dnevno bo po dvanajstih tednih zanesljivo povzročilo občutno znižanje visokega krvnega tlaka.
 
4. Znižanje količine soli in natrija v vaši vsakodnevni prehrani vpliva zelo pozitivno na uravnavanje krvnega tlaka. Tu velja dodati, da za neobdelano ali nerafinirano, tako morsko kot denimo himalajsko sol, ta nasvet ne drži povsem, saj so vse vrste naravne, neobdelane soli bogate z vrsto ključnih mineralov sledovih, ki v sinergiji prinašajo celo vrsto koristnih učinkov. Več o njenem pomenu in koristih soli si preberite tukaj. Navadne, cenene, rafinirane tako morske kot kamene soli se pa velja vsekakor izogibati in jo, kadar koli je to možno nadomestiti z naravno, nerafinirano. Poleg tega se velja izogibati še sojini omaki, pripravljenim juham iz vrečke, ocvrti, mastni, rafinirani in začinjeni hrani, gaziranim pijačam, tobaku, čaju in kavi.
 
5. Debelost in stres sta dva dejavnika, ki povztočata povišane vrednosti krvnega tlaka. Tako z njuno odpravo znižate tudi visok krvni tlak. To je obenem varna in naravna pot. Joga in meditacija lahko pomagata pri izgubljanju odvečne teže z zniževanjem ravni vašega stresa. S tem boste sčasoma znižali tudi svoj previsok krvni tlak.
 
Vitamin E Tocotrienols

Dopolnilni vitamin E v najboljši podobi – s tokotrienoli

6. Zelišča in začimbe, kot kajenski poper, terminalia arjuna (indijsko zelišče, ki širi žile), guggul (commiphora mukul), vitanija ali aswagandha (withania somnifera), ingver, žafran (vseuje spojino imenovano crocetin, ki pomaga zniževati visok krvni tlak), bela omela, kudzu (Pueraria lobata), baldrijan (Valeriana officinalis), glogove jagode in vršički, kačji koren (rauwolfia serpentina), divji kostanj in ginkgo biloba so dokazano zelo učinkovita in varna naravna pomagala pri visokem krvnem tlaku.
 
7. Vitaminska terapija – Vitamini kot so B, C, D in E, ki pomaga vitaminu C pri zniževanju krvnega tlaka, so zelo pomemebni pri visokem krvnem tlaku. Z uživanjem citrusov (limone, pomaranče in grenivke), kosmulj, borovnic in lubenic, si boste lahko zagotovili dovolj teh bistvenih vitaminov. Ravno tako jih lahko dobite v obliki prehranskih dopolnil.
 
Z uravnoteženo prehrano, zdravim načinom življenja in vključevanjem teh močnih naravnih pomagal boste uravnavali svoj visok krvni tlak varno in učinkovito. Dobro pri tem je tudi to, da jih brez težav najdemo v skoraj vsaki bolje založeni prodajalni, trgovini z zelišči in zdravo hrano.

Save

Save

Save