Kombiniranje L-Carnitina in CoQ10 zagotavlja energijo in varuje naše srce

Kombiniranje L-Carnitina in CoQ10 zagotavlja energijo in varuje naše srce. Kot smo slišali že velikokrat je koencim Q10 (CoQ10) eno največjih odkritij vseh časov. Kardiologije si brez njega ne moremo niti predstavljati. Je tudi ena od sestavin ‘mogočne četverice’ – štirih hranil, ki jih vaše srce najbolj potrebuje. A ta četverica se je pravzaprav pričela kot ‘silni dvojec’, ko so najprej začeli kombinirati CoQ10 z L-karnitinom.

Ko se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pričelo kombiniranje CoQ10 z L-karnitinom, je le malo zdravnikov poznalo učinke dopolnjevanja tako z enim kot z drugim. A jemanje obeh hranil skupaj je lahko za zdravje srca velikanska sprememba na bolje.

L-karnitin z dodanim koencimom Q10

L-karnitin energizira naše srce in, kar je še bolj pomembno, ga zaščiti pred poškodbami

Kaj pravzaprav je L-karnitin? Gre za vodotopno hranilo, ki ga sestavljata dve amino-kislini, lizin in metionin. L-karnitin dovaža kisik in maščobne kisline našim celicam, kjer jih CoQ10 pomaga pretvarjati v energijo. Poleg tega pomaga L-karnitin reciklirati CoQ10, da našim celicam energije ne zmanjka.

A morda verjetno še pomembnejša korist L-karnitina pa je, ko je v celici energija ustvarjena, L-karnitin pobere toksične stranske produkte proizvodnje energije in jih odnese iz celic. Če L-karnitin tega ne bi naredil, bi se ti toksični stranski produkti maščobnih kislin kopičili v celicah, kar bi močno obremenjevalo naše srce. Ne le, da bi bi se poškodovale celične stene, ampak bi sčasoma prišlo do ateroskleroze srca.

In drugič, če te smeti ne bi bile odstranjene, bi lahko povzročile zoženje arterij. Ugotovil sem, da dopolnjevanje z L-karnitinom pomaga bolnikom s periferno arterijsko okluzivno boleznijo – torej z bolečinami in krči v nogah med dejavnostjo, vključno s hojo. To je zato, ker L-karnitin dostavlja kisik v blokirane arterije, zaradi česar so te sproščene, pomaga pa lahko tudi bolnikom s srčnim popuščanjem.

Ko enkrat bolje spoznamo koristi L-karnitina, ugotovimo da je primeren za marsikaterega bolnika

magnesium-ancient-mineral-oil-8oz

Magnezijevo olje Ancient Minerals – najboljša pot je skozi kožo

Ko sem analiziral raziskave o L-karnitinu sem bil vse bolj navdušen na učinki pri zdravljenju bolezni koronarne arterije in srčnega popuščanja.

Tako sem dodal L-karnitin na moj seznam hranil za srce tako za pred in po srčni operaciji. Poleg tega sem pričel predavati na konferencah o CoQ10 in L-karnitinu, in ju označil za ‘dva stebra zdravljenja’.

Da bi bil deležen koristi L-karnitina, koliko ga naj vzamem?

d-riboseplus

D-riboza – sladkor, ki zdravi

Za maksimalne učinke L-karnitina priporočam jemanje 1.000 do 1.500 mg dnevno v deljenih odmerkih na prazen želodec. Če imate že izražene težave s srcem, lahko vzamete do 3.000 mg. Poleg tega priporočam jemanje L-karnitina skupaj z drugimi hranili ‘mogočne četverice’, vključno s CoQ10 (50-150 mg dnevno), magnezijem (400-800 mg dnevno) in D-ribozo (5 gramov dvakrat dnevno).

Poleg tega ne smemo pozabiti, da dobimo nekal L-karnitina s prehrano, še posebej iz jagnjetine, svinjine, govedine in perutnine. Če mesa ne jeste, je dopolnjevanje z L-karnitinom še toliko bolj pomembno.

 

Vir prispevka: http://www.drsinatra.com/combining-l-carnitine-coq10-not-only-gives-you-energyit-protects-your-heart/

Save

Save

Save

Save

Save