Popolna metoda zdravljenja diabetesa zavrnjena s strani zdravnikov

To je še ena tistih: “Saj sem vam rekel!” Nekaj, kar nekateri ponavljajo že desetletja, zdaj znanost začenja potrjevati, da so imeli vseskozi prav!
 
Že več kot 40 let se sprašujejo, zakaj diabetikom predpisujejo prehrano z ogljikovimi hidrati in jim nato predpišejo še inzulin, da jih razgradi! Če je diabetes obolenje, pri katerem ne moremo varno predelati ogljikove hidrate, zakaj jim pri Bogu govore naj jih uživajo?

 
To nikoli ni bilo povsem jasno. Na tisoče ljudi je bilo ozdravljeni že samo z preprostim navodilom: “Ne uživajte ogljikovih hidratov.” Mnogi izmed njih so prenehali jemati celo inzulin.
 
Zdaj pa nova študija razkriva, da zelo nizkokalorična prehrana z vsega 600 kalorijami dnevno povsem odpravi diabetes tipa 2.
 
Enajst ljudi, ki so jim v zadnjih štirih letih postavili diagnozo diabetesa tipa 2, je za osem tednov znižalo svoj vnos kalorij in se prehranjevalo s tekočimi dietnimi napitki in neškrobno zelenjavo.
 
Že po enem tednu takšne dietne prehrane ravni krvnega sladkorja pri udeležencih študije niso bile več povišane.
 
MRI slike so pokazale, da se je raven zamaščenosti trebušne slinavke znižala od okoli 8% — kar se šteje za visoko – na normalnih 6%.
 
Po osmih tednih na dieti je njihov organizem zopet proizvajal dovolj inzulina, s čemer je bil v bistvu odpravljen njihov diabetes.
 
Tri mesece po začetku diete jih je bilo sedem osvobojenih diabetesa. To je nekako 70% stopnja ozdravitve. Briljantno!
 
In kaj so na to dejali zdravniki, ki so izvedli to študijo? Ne počnite tega! Vodja študije dr. Roy Taylor, direktor Newcastle Magnetic Resonance Centre na univerzi v Newcastlu v Angliji je dejal, da ne priporočajo omejevanja kalorij kot metode zdravljenja diabetesa.
“Odkriti moramo bolj praktičnen način doseganja enakega rezultata – torej, razmaščevanja trebušne slinavke in ohranjanje takšnega stanja,“ je razložil Taylor.
 
Diabetes je eden od treh najmnožičnejših morilcev zahodnega sveta. To je prav tragično, saj gre za obolenje, ki ga je tako preprosto ozdraviti: zgolj prehranjujte se drugače!
 
A znova in znova bolnikom priporočajo naj uživajo ogljikove hidrate in jemljejo inzulin ali zdravila.
[VIR: 71st Scientific Sessions of the American Diabetes Association, San Diego, June 24-28, 2011.Diabetologia. Spletna objava 24. junij 2011.]
 
Zanimivost: V zadnji četrt stoletja smo bili priča takšni eksploziji razširjenosti diabetesa, da zdaj za njim oboleva v svetu že skoraj 350 milijonov ljudi, razkriva nova britansko-ameriška študija.
 
V zadnjih treh desetletjih se je število odraslih z diabetesom več kot podvojilo od 153 milijonov leta 1980 na 347 milijonov leta 2008. To je že skoraj POL MILIJARDE. Lahko bi celo rekli, da je drugo ime za diabetes “civilizacija”!
 
Razširjenost diabetesa v ZDA narašča dvakrat hitreje kot v Zahodni Evropi, še razkriva študija.
[VIR: 25. junij 2011, The Lancet, obvestilo za javnost]