Super župca proti artritisu

Super župca proti artritisu. Kombinacija glukozamin-hondroitin predstavlja najbolje prodajano prehransko dopolnilo na tržišču današnjega dne. Razlog je preprost: Odpravlja bolečine in neugodje artritisa, obolenja ki greni življenje več kot 15% ljudi tega sveta. In zdravstvene študije potrjujejo njegovo učinkovitost.
Leta 2006 je ameriški National Institutes of Health (NIH) izvedel najobsežnejšo študijo o kombinaciji dopolnila glukozamin-hondroitin in odkril, da je večina artritičnih bolnikov, ki je jemala to dopolnilo, poročala o občutnem zmanjšanju bolečin. V NIH študiji, je dopolnilo z glukozamin-hondroitin kombinacijo odpravilo bolečine in vnetje v sklepih boljše od vodilnih COX-2 zdravil za artritis ali vodilnih NSAID zdravil, brez kakršnih koli blagih ali hudih stranskih učinkov značilnih za ta zdravila. Udeleženci študije so poročali o dramatičnem izboljšanju že po štirih tednih jemanja dopolnila, in to, da dlje kot so ga jemali, boljše so se počutili.

Brezplačni domači glukozamin

Kaj če bi lahko sami naredili najučinkovitejše protibolečinsko dopolnilo za artritis, namesto da zanj plačujete med 30 in 70 EUR vsak mesec? Brez dvoma ga lahko naredite sami! Potrebujete le nekaj kosti od mesarja, nekaj oklepov morskih rakov in vaš najljubši jušni lonec. To je vse, kar je potrebno za Jušno osnovo proti artritisu, ki je polna glukozamina in hondroitina, za katera sop dokazali, da odpravljata vaše kronične bolečine v artritičnih sklepih.

Ta jušna osnova je bila stalnica v kuhinjah skozi celotno človeško zgodovino. Na vsakem ognjišču ali štedilniku je vedno počasi vrela čorba, v katero so kuharice metale kosti, oklepe in kakšen košček zelenjave. To osnovo so uporabljali za pripravo močnih juh, omak in polivk. Jušne lonce je v sodobnem času zamenjala hitro pripravljena hrana. In vendar ni nobene ovire, da ne bi zopet kuhali svojo jušno snovo praktično zastonj.

Nekateri prehranski strokovnjaki trdijo, da je ravno odsotnost takšne kostne jušne osnove v sodobnem prehranjevanju delni krivec za tako očiten porast artritičnih obolenj. Medtem ko to vsekakor ne more biti edini vzrok, pa predstavlja pomanjkanje varovalnih hranil za sklepe v sodobni prehrani, hranil, kakršna so kolagen, hialuronska kislina, hondroitin sulfat, glikosaminoglikani (GAGs), glicin, prolin (ki pomaga pri tvorbi kolagena) in žveplove spojine – vse našteto je nujno za izgradnjo in obnovo poškodovanega sklepnega hrustanca – zagotovo pomemben dejavnik. Proti-artritična jušna osnova jih znova vrača v vašo prehrano.

Skrivne sestavine glukozaminskih dopolnil

In zdaj sledi šok: to iskano dopolnilo s glukozamin-hondroitin kombinacijo je izdelano iz enakih surovin kot kostna jušna osnova, in te sestavine so poceni, da je kaj. Glukozamin, nujen gradnik hrustanca naših sklepov, tako izvira iz oklepov rakov, kot so rakovice, jastogi in škampi. Hrustanec na živalskih kosteh za juho pa je bogat vir hondroitin sulfata. Skupaj obe sestavini pomagata našemu telesu pri obnovi od artritisa poškodovanih sklepov, medtem ko ohranjata zdrave sklepe dobro podmazane s tem, da zagotavljata boljšo absorbcijo vode v hrustanec.

Kako skuhamo proti-artritično jušno osnovo?

1. Velik jušni lonec napolnite z govejimi ali svinjskimi kračami, parklji, hrbtnimi kostmi in sklepnimi kostmi. Dodajte kurje kosti in hrbte. Ti z želatino bogati živalski kosi vsebujejo visoko koncentracijo hondroitina.
2. Dodajte toliko oklepov rakov, kot jih gre noter. Ti kar pokajo od glukozamina.
3. Vse skupaj obogatite še z jajčnimi lupinami. Tudi zelenjava naj ne manjka.
4. Sestavine pokapajte z limoninim sokom ali kisom, da se iz kosti in hrustanca izloči kalcij, glukozamin in hondroitin.
5. Prelijte s hladno vodo in zavrite. Zmanjšajte ogenj, posodo pokrijte in kuhajte na najnižji možni temperaturi več ur, preverjajte količino vode in jo po potrebi dolijte.
6. Ko na površino priplavajo pene, jih poberite z žlico.
7. Pripravljeno jušno osnovo precedite. Ohladite in odstranite maščobo. Jušna osnova se bo obdržala v hladilniku 3 do 4 dni, lahko pa jo tudi zamrznete in uporabite kdaj drugič.

Uporabite to super župco za artritis kot osnovo za zelenjavne juhe z žitaricami, ali pa jo uživajte samo za umiritev in obnovo vaših sklepov.

Save