Magnezijevi kosmiči za kopeli Ancient Minerals – 4 x 3,63 kg

Magnezijevi kosmiči za kopeli Ancient Minerals so iz naravnega magnezijevega klorida in izjemno vodotopni. Zagotavljajo obnovo vsake celice telesa. Namakanje v magnezijevih soleh dokazano in preverjeno občutno izboljša navlaženost kože, pospeši celjenje ran, izboljša zaščitne funkcije kože in zmanjšuje vnetja. Ena skodelica vsebuje približno 15 g elementarnega magnezija.
Ancient Minerals kosmiči magnezijevega klorida:
 • so idealni za otroke in druge občutljive posameznike,
 • so resnično učinkoviti pri odpravljanju stresa in pomirjanju,
 • so odlični za namakanje razbolelih mišic in sklepov,
 • so izjemno terapevtsko učinkoviti pri luskavici, ekcemu in drugih kožnih obolenjih,
 • prinašajo blagodejne kozmetične in zdravilne učinke na kožo,
 • na voljo še mini paketu (750 g) in družinski embalaži (3 kg)
 • vsi izdelki naravnega čezkožnega magnezija so na voljo tukaj.

Sestavine: pristni ZechsteinTM kosmiči magnezijevega klorida (in naravno prisotni minerali v sledovih)

Kako pripravek uporabljamo?

Magnezijevi kosmiči za kopeli, ali kopalne soli, so namenjeni čezkožni uporabi, torej postopku mineralnega dopolnjevanja, pri katerem vnašamo magnezij v organizem skozi kožo, zaradi česar je ta najhitreje dostopen vsem celicam našega telesa. Ancient Minerals kosmiči za kopeli so suhi kosmiči magnezijevega klorida in drugih naravnih mineralov v sledovih namenjeni preprosti in ekonomični uporabi v kopeli za telo ali namakanje nog.

Nekaterim posameznikom z občutljivejšo kožo je ta postopek zagotavljanja magnezija bližji od uporabe bolj koncentriranih magnezijevih pripravkov, kot so Ancient Minerals magnezijev gel, Ancient Minerals magnezijev losijon ali Ancient Minerals magnezijevo olje.

Ancient Minerals magnezijevi kosmiči za kopeli so izjemno učinkoviti pri zdravljenju kožnih obolenj, kot so: psoriaza ali luskavica, ekcem, dermatitis. V topli, a nikakor ne vroči, vodi raztopite 1-3 skodelice, lahko tudi več, magnezijevih kosmičev in se namakajte 30 minut ali več.

Preberite še:

Minerali Zechstein
Zaradi onesnaženosti naših morij je odkritje čistega in neonesnaženega vira magnezija pomembnejše kot kdajkoli prej. Spoznajte neokrnjeno najdišče Zechstein™ in njegovo edinstveno prvinskost.

Kopalne soli magnezijevega klorida in vaše zdravje
Poročila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) navajajo, da kar tri četrtine zahodnjakov ne dosega dnevno priporočene količine (RDI) magnezija.1 Kljub temu se mnogi še vedno ne zavedajo vloge magnezija in posledic pomanjkanja magnezija na splošno zdravstveno stanje vsakega izmed nas. Kronična obolenja so v razvitem svetu v stalnem porastu, ravni prehranskega magnezija pa še nikoli v zgodovini niso bile nižje.

Znanstveniki so tako povezali izsledke študij preteklih desetletij in začeli raziskovati v smeri magnezija kot možnega ‘manjkajočega člena’ v ozadju nastanka večine današnjih najbolj ogrožujočih obolenj. študija znanstvenikov ameriškega Centers for Disease Control, objavljena v reviji Journal of Nutrition, razlaga:

 

“Splošno poznani vlogi magnezija v ohranjanju zdravja navkljub, večina ameriškega prebivalstva ne zaužije zadostnih količin magnezija … Magnezij je bistveni element pri stotinah fizioloških procesov v človeškem telesu. Tako ni presenetljivo, da se nezadostni vnos magnezija povezuje z vrsto nevarnih zdravstvenih učinkov, vključno z nastankom kardio-vaskularnih obolenj, visokim krvnim tlakom, diabetesom in glavoboli. Nadalje, magnezij je pomemben pri kostni rasti in igra odločilno vlogo pri športnem udejstvovanju.”2

 

Magnezijevo močno zdravilno delovanje je neločljivo povezano z bogato zgodovino tradicionalne medicine celega sveta, vodilni prehranski strokovnjaki našega časa pa ravno tako močno priporočajo dopolnjevanje z magnezijem. Magnezij igra ključno vlogo pri več kot 300 temeljnih biokemičnih reakcijah v telesu, zaradi česar vpliva na praktično vse telesne sisteme, organe, tkiva in celice. Čeprav vemo o magneziju že veliko, je več kot očitno, da smo šele na pragu res velikih odkritij.

Tistim, ki žele okrepiti ali izboljšati svoje zdravje, je dostopnih več oblik oralnega magnezija v obliki prehranskih dopolnil. Na žalost pa ljudje oralnega magnezija ne prenašajo preveč dobro, saj deluje odvajalno, po drugi strani pa se je za nekatere oblike pokazalo, da njihova stopnja absorpcije ne presega 4%.

Ancient Minerals magnezijevi kosmiči za kopeli pa se izognejo prebavnemu traktu, zaradi česar ne dražijo in ne prinašajo stranskih učinkov tipičnih za oralna dopolnila, ampak se namesto tega absorbirajo skozi največji človekov organ, torej kožo. Kosmiči magnezijevega klorida, oblika magnezija namenjena čezkožnemu vnosu, so edinstveni in sicer zaradi:

 • preproste in praktične uporabe,
 • neposredne dostopnosti mišičnim sistemom, ki brez magnezija ne morejo delovati,
 • organizem jih sprejema skozi kožo, zaradi česar ga dobro prenaša in zlahka izkoristi.
Daniel Reid, avtor in priznani strokovnjak za vzhodnjaško filozofijo in medicino, priporoča čazkožni magnezij kot najboljši način dopolnjevanja magnezija, pripravke za čezkožno magnezijevo terapijo Ancient Minerals pa kot najboljšo izbiro.
 

“Od vseh možnosti, ki sem jih preskusil, prinašajo pripravki Ancient Minerals najhitrejše in najboljše terapevtske učinke. Vsebujejo tudi esencialne elemente, ki v današnjih morjih sploh ne obstajajo več in so povsem čisti in brez kakršnih koli strupenih onesnaževalcev..”

Magnezijevi kosmiči za kopeli Ancient Minerals 4 x 2,6 kg

Največja količina magnezijevih kosmičev za kopeli Ancient Minerals

 

Magnezijevi pripravki Ancient Minerals, ki zdravijo skozi kožo, so močna naravna snov, ki prehaja v celice in prinaša dramatične učinke na celično biokemijo.

Ancient Minerals magnezijeve kosmiče za kopeli v družinski embalaži 4 x 3,63 kg lahko kupite za 156,59 EUR tukaj.

Viri:

 1. World Health Organization. Calcium and Magnesium in Drinking Water: Public health significance. Geneva: World Health Organization Press; 2009.
 2. Ford ES, Mokdad AH. Dietary magnesium intake in a national sample of US adults. The Journal of Nutrition. 2003 Sep;133(9):2879-82. Dostopno na: http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/133/9/2879.

Save