Nova študija razkriva koristi L-karnitina za srce

Nova študija razkriva koristi L-karnitina za srce.

Pred nekaj leti je v strokovni reviji Mayo Clinic Proceedings izšla študija o L-karnitinu. Raziskovalci so pregledali 13 kontroliranih dvojno-slepih študij in zaključili, da vključujejo koristi dopolnjevanja z L-karnitinom znižanje smrtnosti zaradi vseh vzrokov, izboljšanje simptomov angine pektoris in ventrikularne aritmije, ki sledi srčnemu infarktu. Študija je izpostavila sposobnost L-karnitina pri stabilizaciji celičnih membran srčne mišice in izboljšanje oslabljene presnove celične energije.

Študija je potrdila klinične izkušnje in spomnila na neko italijansko študijo iz leta 2007, ki je razkrila, da stoletniki, ki jemljejo dopolnila z L-karnitinom občutijo občuten dvig energije, povečanje mišične mase in duševnih sposobnosti, poleg tega pa manj izčrpanosti in manj maščobnih oblog.

Po mojem so koristi L-karnitina več kot očitne.

L-Carnitine Plus CoQ10

L-karnitin z dodanim koencimom Q10

Kaj torej priporočam? Uživanje rdečega mesa dva do trikrat tedensko je v redu, če gre za ekološko jagnjetino, teletino ali govedino. Uživajte tudi dopolnilni L-karnitin, da si zagotovite vse njegove zdravstvene koristi, saj je to edina spojina v naših celicah s sposobnostjo transporta maščobnih kislin v mitohondrije, kjer se porabijo kot energija. Nič manj pomembno tudi ni dejstvo, da L-karnitin odnaša odpadke, ki nastajajo pri presnovi ATP, ven iz mitohondrijev.

Ko smo že pri tem, razmislite o jemanju kakovostnega probiotika (denimo Probiotic 14, ki je na voljo v trgovini vsi-zdravi.com). Probiotiki vključujejo soje koristnih bakterij, kakršna sta acidofilus and bifida, ki se naselijo in razmnožujejo v našem črevesju in pomagajo vzpostavljati črevesno ravnovesje koristnih bakterij.

 

REFERENCE

Martin FP, et al. Probiotic modulation of symbiotic gut microbial-host metabolic interactions in a humanized microbiome mouse model. Mol Syst Biol. 2008;4:157.

Save