Aloe vera redči in obnavlja ‘gosto kri’ ter dviguje vsebnost kisika v krvi

Aloe vera redči in obnavlja ‘gosto kri’ ter dviguje vsebnost kisika v krvi. Če veste kar koli o vzrokih možganske kapi in srčnega infarkta, vam je verjetno jasno, da ima izboljšanje kakovosti krvi neizpodbiten učinek na zmanjšanje nevarnosti za omenjene težave. Uživanje aloe vera učinkuje tako kot bi dodajali povsem naravno sredstvo proti sprijemanju rdečih krvničk v svoj krvni obtok. Kot rečeno onemogoča zlepljanje eritrocitov, kar je eden od vzrokov kapi in infarkta.

 
Mikroskopska metoda temnega polja je tehnika s katero opazujemo v živo človekove krvne celice. Tako kot katera koli uporabna tehnologija preprečevanja bolezni brez uporabe zdravil in kirurških posegov, jo je medicsinska znanost omejevala in ji nasprotovala, vendar je pomembna, ker nam kaže obliko in strukturo naših krvnih celic. Tako lahko vidimo, kako so krvne celice oblikovane in ali se lepijo ena na drugo. Krvne celice večine ljudi so zlepljene, kar je posledica življenja, predvsem nezdravega prehranjevanja z ocvrto hrano, homogeniziranimi mlečnimi izdelki, nasičenimi živalskimi maščobami, hidrogeniranimi olji in drugo smrtonosno hrano. Ti veliki skupki zlepljenih krvnih celic upočasnjujejo krvni obtok in na koncu zamašijo kapilare, s čemer preprečijo dostop hranil in kisika do organov, tkiv in možganskih celic. Aloe vera, na drugi strani, redči gosto in lepljivo kri in s tem izboljšuje njen pretok po žilah – vsaka krvna celica posamič -tako da kisik in hranila resnično dosežejo vsak posamezen organ in celico vašega telesa.
 
Dejstvo, da lahko aloe popravi “gosto kri”, s čemer omogoči izboljšanje prenosa kisika po krvi, očitno prispeva k zmanjšanju nevarnosti za možgansko kap in srčni infarkt. Poleg tega še znižuje visok krvni tlak, saj je eden od vzrokov za omenjeno težavo pri marsikom v tem, da je njihova kri enostavno pregosta in se pretaka po žilah kot cvetlični med. Že pri osnovah fizike izvemo, da bolj kot je tekočina gosta, večji pritisk je potreben, da se jo prečrpava po sistemu. Z zmanjšanjem viskoznosti krvi in zagotovitvijo manjšega trenja v krvnem obtoku, se krvni tlak samodejno zniža.
 
So pa še druge koristi uživanja gela aloe vera. Tako izboljšuje dotok krvi v možgane, kar upočasni napredovanje Alzheimerjeve bolezni, izboljša učne sposobnosti, spomin in zaznavanje. Vse te učinke morajo raziskave še potrditi, a samo zato, ker teh raziskav še niso opravili, še ne pomeni, da aloe vera tistim, ki jo uživajo, ne zagotavlja teh učinkov.
 
Glede na to, da raziskave aloe vera nikomur ne morejo prinesti bogastva, bo znanost še kar kakšno desetletje capljala za realnostjo. Večina najboljših zdravilnih učinkov rastline ostaja neraziskanih, saj za takšne raziskave ne obstaja ekonomski interes farmacevtskih družb, ki so največji financerji raziskav na področju zdravja. Zatorej ni pričakujte, da bi znanstveniki zgrabili priložnost in “potrdili”, da aloe vera resnično zagotavlja vse naštete zdravstvene učinke. Kar uživajte jo in se prepričajte sami. Zdravilnih učinkov boste deležni, pa najsi so ti objavljeni v kakšni strokovni reviji ali ne.