Aloe vera spodbuja delovanje imunskega sistema in uničuje raka

Aloe vera spodbuja delovanje imunskega sistema in uničuje raka. Znanstvene raziskave potrjujejo močno imunomodulatorno in antirakavo delovanje polisaharidov v aloe vera. To pomeni, da gel pomaga spodbujati delovanje imunskega sistema pri uničevanju rakavih tumorjev. študija objavljena v reviji International Immunopharmacology (1995) navaja, da polisaharidi iz aloe vera izkazujejo močno sposobnost aktivacije makrofagov vključno s tvorbo povečanih količin dušikovih oksidov (ki imajo antitumorni potencial).

 
Vsakdo, ki želi preprečiti ali ozdraviti raka, bi moral temeljito proučiti aloe vera kot sestavni del svojega načrta odstranitve raka iz svoje življenja. Seveda pa se ni zanašati samo in izključno na aloe vera, še posebej, ker je v naravnem zdravilstvu poznanih vrsta pristopov k zdravljenju raka. Kombiniranje aloe vera s pravimi zelišči (denimo Uncaria tomentosa mačja šapa), super hranili (denimo klamatska alga ali spirulina) ,naprednimi terapijami (kot intravenozni vitamin C), kisikovimi terapijami in drugim, vam lahko prinese najboljše rezultate pri boju s katerokoli vrsto raka.

Če bi radi prebrali še kaj o protirakavem delovanju aloe vera in njenem vplivu na imunski sistem, raziskujte tukaj.

Acemannan, naravno poživilo imunskega sistema
 
Opravljeno je kar nekaj raziskav o antirakavem delovanju fitohranila acemannana, ki ga najdemo v aloe vera. V neki raziskavi so mačkam in psom, ki so jih obsevali zaradi raka, kot dopolnilno terapijo dodajali acemannan. Ne le, da so se tumorji bolj skrčili v skupini, ki je prejemala acemannan, tudi preživetje po končani terapiji je bilo neprimerljivo višje. študije nam razkrivajo, da acemannan iz aloe vera pospešuje uničenje rakavih tumorjev, podaljšuje čas preživetja in omogoča veliko boljše prebolevanje toksične protirakave terapije. Izvleček študije najdete tukaj.
 
Na tem naslovu je nanizanih na stotine povezav do izsledkov raziskav o protirakavih učinkih acemannana.
 
Ta študija pa navaja, da acemannan povečuje celično tvorbo dušikovega oksida (NO), protirakave spojine, ki je močno povezana s krčenjem rakavih tumorjev. V bistvu je tako, da več dušikovega oksida kot se tvori (seveda do neke stopnje), manj je možnosti za raka in acemannan pospešuje tvorbo le-tega. Čeprav so to raziskavo izvajali na kokoših, so enake učinke beležili sicer tudi pri ljudeh.