Aloe vera znižuje holesterol in uravnava krvni sladkor pri diabetesu

Aloe vera znižuje holesterol in uravnava krvni sladkor pri diabetesu. Ko jo uporabljamo notranje, torej ko gel oz. sok uživamo, aloe vera izboljšuje kakovost krvi in pomaga uravnovesiti kemijsko sestavo krvi tako, da znižuje holesterol in skupne trigliceride (pri ljudeh s povišanimi vrednostmi). Spomnimo se tudi, da so borovnice ravno tako močno sredstvo za zniževanje holestrola, zatorej kombinacija borovnic in aloe vera predstavlja izjemno močno naravno sredstvo za te namene. Poleg tega je oboje posamič ali skupaj veliko varnejša rešitev kot statini, ki imajo izjemno škodljive stranske učinke, saj med drugim uničujejo mnoga hranila in nenazadnje tudi koencim Q10.

 
Tako se priporoča vsakomur, ki jemlje statine, naj razmisli ali ne bi raje užival višje odmerke aloe vera in borovnice (seveda pod nadzorom in ob nasvetih praktika naravne medicine). Aloe vera ne ubija, tako kot denimo statini. Aloe vera je povsem varna za uživanje kot hrana. Če primerjamo sposobnost zniževanja holesterola med aloe vera in borovnicami na eni strani in statini na drugi, potem ni kaj razmišljati. Če so na voljo naravni nadomestki statinov, ki so obenem še varni, cenejši in učinkovitejši, zakaj se zastrupljati? Več o tem tukaj.
 
Aloe vera stabilizira krvni sladkor pri diabetesu
Diabetiki, ki uživajo sok aloe vera v trajanju 3 mesecev občutijo opazno znižanje ravni krvnega sladkorja. Poleg tega pa še znižano raven slabega LDL holesterola in rahlo izboljšano raven skupnega holesterola. Vrsta kliničnih študij potrjuje diabetične učinke aloe vera.
 
Diabetikom poleg tega močno koristi učinek aloe vera na stanje krvi. Ker aloe vera “redči kri” in izboljšuje periferno cirkulacijo v okončinah, lahko diabetikom, ki trpe za periferno nevropatijo (mrtvenje rok in nog) dopolnila z alojo vera koristijo pri razreševanju omenjenih težav. Za seznam objavljenih študij in referenc kliknite tukaj.