Magnezij Ancient Minerals v pripravkih za čezkožno terapijo

Uporaba čezkožnih magnezijevih pripravkov Ancient Minerals

Uporaba čezkožnih magnezijevih pripravkov Ancient Minerals. Pred prvo uporabo magnezijevih pripravkov blagovne znamke Ancient Minerals, prosimo preberite navodila za uporabo v celoti preden pričnete s terapijo čezkožnega magnezija.

Naučiti se uporabljati magnezijevo olje in čezkožno magnezijevo terapijo je povsem preprosto, a vam lahko ta navodila vlijejo samozavest, da boste hitreje prišli do rezultatov.

 
Kako uporabljati čezkožni magnezij: splošna navodila
Ultra čisti magnezijevi pripravki blagovne znamke Ancient Minerals vsebujejo visoko koncentracijo 100% naravnega magnezijevega klorida in drugih mineralov v sledovih iz starodavnega Zechsteinskega morja namenjeni topični rabi za hitro absorpcijo magnezija v celice.

Priporoča se uporaba Ancient Minerals magnezija na čisto kožo, saj lahko kozmetični izdelki otežijo prehod magnezijevih ionov skozi kožo.

Kadar uporabljate magnezijev gel ali nerazredčeno magnezijevo olje, pazite, da ne pride v oči, v stik s sluznico in drugimi občutljivimi predeli. Če pride do pordelosti ali draženja, sperite s hladno vodo.

 
Vodič v uporabo magnezijevega olja
Magnezijevo olje Ancient Minerals

Najbolje prodajana oblika čezkožnega magnezija – magnezijevo olje

Magnezijevo olje Ancient Minerals predstavlja zlati standard za hitro in učinkovito obnovo znotraj-celičnih ravni magnezija. Za lažjo rabo nanašajte magnezijevo olje na kožo s pomočjo plastenke s pršilom. Za preprečitev prekomernega nanosa, napršite 3 pršce na dlan in ga nato z roko temeljito vtrite v kožo.
 • Za najboljše rezultate velikodušno nanesite magnezij na roke in noge, s čemer zagotovite dovolj veliko površino namenjeno absorpciji.
 • Če začutite rahlo draženje na koži, razredčite Ancient Minerals magnezijevo olje z enim delom vode, da dobite 50% raztopino.
 • Osem pršenj z Ancient Minerals magnezijevim oljem prinese kakšnih 100 mg elementarnega magnezija na kožo.
Opozorilo: Po uporabi boste opazili soli podobne mineralne ostanke, ko se nanos povsem posuši. To je normalno, še posebej v suhem ozračju ali ogrevanih prostorih, odvisno pa je predvsem od količine naenkrat uporabljenega magnezijevega olja.

Če bi se radi izognili tem mineralnim ostankom, nanesite magnezijevo olje 20 minut pred vsakodnevnim tuširanjem. Po 20. minutah se večina magnezijevih ionov že absorbira skozi kožo, mineralne ostanke pa lahko brez škode sperete med tuširanjem ali kopanjem v kopalni kadi. Mineralne ostanke lahko po 20. minutah tudi obrišete s kože z vlažno krpo.

 
Magnezijevi kosmiči Ancient Minerals

Magnezijevi kosmiči so primerni za kopeli

Vodič v uporabo kosmičev za kopanje
Kopalni kosmiči Ancient Minerals ponujajo ekonomično možnost priprave zdravilne magnezijeve kopeli za noge ali za celo telo. Temperatura vode naj bo topla in ne vroča. Vroča voda povzroči izločanje iz kože in ne absorbiranja.

Raztopite 1-3 skodelice ali več magnezijevih kosmičev v toplo vodo v kadi ali lavorju in se namakajte kakšnih 30 minut ali dlje.

 • Za uporabo v kopalni kadi uporabite do 4 kg magnezijevih kosmičev za intenziviranje učinka.
 • 1 skodelica Ancient Minerals magnezijevih kosmičev prinese kakšnih 15 g elementarnega magnezija v vašo kopel za noge ali celotno telo.
Vodič v uporabo magnezijevega gela

Magnezijev gel magnezijevo mazilo z gelom aloe vere

Ancient Minerals magnezijev gel je izvirna formulacija zasnovana za podaljšano vlaženje kože. Odmerite želeno količino in jo temeljito vtrite v kožo. Večina uporabnikov magnezijevega gela po uporabi kožo spere ali jo obriše z vlažno krpo.
 • Če se začne magnezijev gel pri dolgotrajnejšem nanosu na kožo sušiti, rahlo zmočite roke in kožo ponovno navlažite.
 • 1/4 čajne žličke Ancient Minerals magnezijevega gela zagotovi koži kakšnih 125 mg elementarnega magnezija.
Pogostost uporabe
Na splošno se priporoča dokaj intenzivna uporaba pripravkov Ancient Minerals v obdobju prvih 3-4 mesecev, da bi resnično zagotovili čim hitrejšo ustrezno obnovitev ravni celičnega magnezija.
 1. Prvih nekaj dni se priporoča zmerna raba, ki jo nato zlagoma povečujemo.
 2. Temu sledi obdobje 3-4 mesecev obnove, v katerem vsakodnevno izvajamo terapijo z individualno ugotovljeno količino pripravka.
 3. Po končanem prvem obdobju obnove, nekateri nadaljujejo z nespremenjenimi količinami naprej, medtem ko drugi preidejo na terapijo vsega nekaj dni v tednu.
Ta navodila služijo zgolj kot splošno priporočilo, saj ima vsak drugačne potrebe in se tudi drugače odziva na magnezijevo terapijo.
 
Odmerki
Priporočila glede optimalnega vnosa magnezija se s časom spreminjajo. Nedavne raziskave tako nakazujejo, da so sprejete RDA vrednosti prenizke za ohranjanje dobrega zdravja.

To še posebej velja za:

 • Športnike
 • Starostnike
 • Tiste z znanimi bolezenskimi težavami ali obstoječimi kroničnimi zdravstvenimi komplikacijami
 • Tiste z zgodovino slabih prehranskih izbir
 • Ženske v dobi rojevanja
 • Tistih, ki preživljajo čustvene ali fizične strese, ali stres, ki je posledica bolezni, poškodbe ali operativnega posega.
Po razlagi dr. Carolyn Dean, silno spoštovane medicinske avtoritete s tega področja, raziskave opravljene v zadnjih 20 letih, kažejo da je dnevno potrebnega kakšnih 300 mg magnezija zgolj za pokritje dnevnih izgub.1

Prehranski strokovnjak, dr. Shari Lieberman, priporoča med 500 in 750 mg magnezija dnevno za ženske in moške, in med 500 in 1000 mg za obolele za angino ali osteoporozo.2

Splošno pravilo glede dnevnega vnosa magnezija se tako glasi, zagotoviti je potrebno od 6 do 8 mg magnezija na kilogram telesne. Pri 80 kg moškem bi to pomenilo med 480 in 640 mg na dan.

Ancient minerals je številka 1 med priporočenimi blagovnimi znamkami za čezkožno magnezijevo terapijo v svetovnem merilu. Njihovo magnezijevo olje, magnezijev gel in magnezijevi kosmiči za kopeli zagotavljajo udobno, revolucionarno metodo remineralizacije magnezija sestradanega telesa.

 
Kaj sledi?

Magnezijevi pripravki Ancient Minerals

Magnezijevi pripravki za čezkožni vnos Ancient Minerals

Kupite magnezijeve pripravke
Ancient Minerals je prva blagovna znamka, ki jo priporočajo tako uradni kot tudi holistični zdravniki po celem svetu.

Viri:
– Dean C. The Magnesium Miracle. New York: Ballantine Books; 2007.
Lieberman S, Bruning N. The Real Vitamin & Mineral Book. New York: Avery; 2007.

 
 

Save