Ancient Minerals magnezijev gel – 1,9 litra

Ancient Minerals magnezijev gel – 1,9 litra, to je količina, ki nam bo ‘držala’ kar precej časa. Ancient Minerals magnezijev gel združuje zdravilne učinke magnezijevega klorida z biološko aktivnimi izvlečki certificirane ekološko pridelane aloe vera (ACTIValoe®).

Magnezijev gel je oblika čezkožnega magnezijevega pripravka, namenjenega hitri in učinkoviti absorpciji magnezija in drugih mineralov v sledovih skozi kožo. Ena čajna žlička vsebuje približno 490 mg elementarnega magnezija.

Ancient Minerals magnezijev gel je:
 • Močna kombinacija magnezija in bio-aktivne aloe vera
 • Priporočljiv za masaže
 • Terapevtsko zelo učinkovit pri psoriazi, ekcemu in drugih kožnih obolenjih
  magnesium-gel-product

  Magnezijev gel Ancient Minerals v mali in veliki embalaži

 • Koži zagotavlja blagodejne kozmetične in zdravilne učinke
 • Na voljo v tubi (237 ml) in v plastenki (1,9 litra)
 • vsi izdelki naravnega čezkožnega magnezija so na voljo tukaj.
Sestavine: prečiščena voda, pristni ZechsteinTM magnezijev klorid (in naravno prisotni minerali v sledovih), hidroksipropil fosfatni škrob, certificirana ekološka ACTIValoe®, ksantan gumi

Kako pripravek uporabljamo?
Zaradi svoje oblike gela je ta edinstvena formulacija izjemno primerna za masažo in masažne terapije. Za razliko od tradicionalnih masažnih gelov nam magnezijev gel Ancient Minerals zagotavlja še velike količine magnezija, tako za lokalne potrebe, kot tudi potrebe tkiv celotnega telesa.

Ancient Minerals magnezijev gel Plus prinaša kožnemu tkivu celo vrsto koristi in je prav idealen za terapijo kožnih obolenj, kot so:

 • Psoriaza ali luskavica
 • Ekcem
 • Dermatitis
 • Akne
Potrebno količino gela nanesite na dlan in jo nato temeljito vtrite v predel kože, ki ga masirate. Ponovite kolikorkrat je potrebno in obravnavajte vse predele, ki potrebujejo posebno nego. Ancient Minerals magnezijev gel je izvirna formulacija zasnovana tako, da se ne absorbira povsem, ampak naredi na koži vlažilno oblogo za podaljšano absorpcijo.

Za več informacij preberite:

 • Prispevek Uporaba čezkožnih magnezijevih pripravkov, za podatke o odmerkih in drugem.
 • Kontaktirajte nas!Ta email naslov je zaščiten pred spam roboti, za ogled morate imeti omogočen Javascript Želite vprašati kaj posebnega o pripravkih Ancient Minerals? Pišite nam in potrudili se bomo odgovoriti na vaša vprašanja.
Magnezijev gel in naše zdravje
Dopolnjevanje z magnezijem velja med vodilnimi zdravstvenimi strokovnjaki za nujnost, saj smo priča pravi epidemiji pomanjkanja magnezija v sodobni prehrani ter zaradi ključne vloge, ki jo igra magnezij v več kot 300 fizioloških procesih v našem telesu.
 
Magnezij so uvrstili na kratek seznam hranil, ki zahtevajo posebno pozornost, ameriškega Ministrstva za zdravje1, in vendar večina ljudi ne pozna pomembne vloge, ki jo igra magnezij pri zagotavljanju optimalnega zdravja.

Študija znanstvenikov ameriškega Centers for Disease Control, objavljena v reviji Journal of Nutrition, razlaga:

“Splošno poznani vlogi magnezija v ohranjanju zdravja navkljub, večina prebivalstva ne zaužije zadostnih količin magnezija … Magnezij je bistveni element pri stotinah fizioloških procesov v človeškem telesu. Tako ni presenetljivo, da se nezadostni vnos magnezija povezuje z vrsto nevarnih zdravstvenih učinkov, vključno z nastankom kardio-vaskularnih obolenj, visokim krvnim tlakom, diabetesom in glavoboli. Nadalje, magnezij je pomemben pri kostni rasti in igra odločilno vlogo pri športnem udejstvovanju.”2

 
Tistim, ki sumijo, da jim primanjkuje magnezija, ali da je hipomagnezemija kriva za njihova kronična obolenja in želijo okrepiti ali izboljšati svoje zdravje, je dostopnih več oblik oralnega magnezija v obliki prehranskih dopolnil. Na žalost pa ljudje oralnega magnezija ne prenašajo preveč dobro, saj deluje odvajalno, po drugi strani pa se je za nekatere oblike pokazalo, da njihova stopnja absorpcije ne presega 4%.

Magnezijev gel, oblika magnezija namenjena čezkožnemu vnosu, je edinstven in sicer:

 • telo ga zlahka absorbira in izkoristi,
 • zaradi njegove neposredne dostopnosti mišičnim sistemom, ki brez magnezija ne morejo delovati,
 • organizem ga sprejema skozi kožo, zaradi česar ga dobro prenaša in zlahka izkoristi.
Strokovnjaki kot dr. Carolyn Dean, alopatska in naturopatska zdravnica, opeva magnezijevo olje kot “vznemirljiv dodatek družini magnezijevih dopolnil” zaradi univerzale enostavnosti uporabe in visoke biodostopnosti njegovega prevladujočega minerala, magnezijevega klorida. Tako piše:
 

“Spoznala sem, da mnogi ljudje ne morejo uživati oralnega magnezija, zaradi njegovih odvajalnih učinkov. Tako sem začela raziskovati druge možnosti in končno svetovala ljudem naj si na kožo mažejo super-nasičen magnezijev klorid, s čemer se izognejo prebavnemu traktu, spodbujajo tvorbo DHEA, ki se odvija v koži in uporabljajo kopeli za telo in noge pri mišičnih bolečinah, sklepnih bolečinah, bolečinah v nogi in nevropatijah.”3

Medtem ko so blagodejni učinki aloe na kožo dobro znani, pa prinaša uporaba magnezijevega klorida na koži povsem novo raven koristi pri zdravilnih masažah in čezkožnih terapijah. Topični, čezkožni magnezij vedno znova izkazuje neprecenljive koristi pri krepitvi zaščitne funkcije kože, odpravljanju vnetij, pospeševanju celjenja ran in zagotavljanju hidracije telesnih celic.
Magnezijevi pripravki Ancient Minerals

Magnezijevi pripravki za čezkožni vnos Ancient Minerals

Ancient Minerals magnezijev gel Plus v tubi po 237 ml za 40,15 EUR lahko kupite tukaj, v plastenki 1,9 litra po ceni 173,60 EUR pa tukaj.

Viri:

 1. U.S. Department of Health and Human Services, U.S. Department of Agriculture. Adequate Nutrients Within Calorie Needs. In: Dietary Guidelines for Americans 2005. 2005. Dostopno na: http://www.health.gov/dietaryguidelines/dga2005/document/pdf/DGA2005.pdf.
 2. Ford ES, Mokdad AH. Dietary magnesium intake in a national sample of US adults. The Journal of Nutrition. 2003 Sep;133(9):2879-82. Dostopno na: http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/133/9/2879
 3. Dean C. Recommended Resources. 2008. Dostopno na: http://drcarolyndean.com.

Save

Save