Temeljno načelo delovanja DENS terapije z aparati DENAS

Temeljno načelo delovanja DENS terapije z aparati DENAS je to, da je DENS-terapija interaktivna. Z njo najprej poiščemo patološke točke  (t. i. “asimetrije”) in jih nato obravnavamo. Te asimetrije so znak razlike, ki označuje problem v živčni energiji, ki spremlja poškodbe, patologijo ali bolezni.

DENS (v obliki kratic) pomeni Dinamična Električna Nevroadaptivna Stimulacija:
Dinamična – aparat deluje v dveh samostojnih načinih: dozirnem in konstantnem;
Električna – aparat oddaja električne impulze, ki prodirajo v kožo do globine 1 mm;
Nevroadaptivna – aparat vpliva na organizem z nevronskim podobnimi impulzi – podobnimi impulzom našega živčnega sistema;
Stimulacija – aparat z oddajanjem šibkih električnih impulzov, ki potujejo po vegetativnem živčnem sistemu do možganov, prisili le-te, da usmerijo pozornost na predel od koder impulzi prihajajo in primerjajo trenutno stanje tega predela z dealnim stanjem, ki je zapisano v genih. Ob prepoznanju razlike, možgano aktivirajo vse za vzpostavitev ravnovesja potrebne telesne sisteme (sistem endokrinih žlez, kardio-vaskularni sistem, hormonalni in encimski sistem) in obnova oz. vzpostavljanje ravnovesja se prične in traja dokler to ni vzpostavljeno. 

Z izkoriščanjem energije navadnih 1,5V baterijskih vložkov, aparati stimulirajo možgane z nenehno spreminjajočim se signalom. S tem narekuje živčnemu sistemu, da začne izločati notranjo lekarno nevropeptidov. Naši možgani so nagnjeni k temu, da se navadijo na bolezen in se kar izklopijo, aparati DENAS/DiaDENS pa jih spodbudijo k izločanju nevropeptidov, ki so potrebni za popolno okrevanje, in aktivaciji vseh ostalih podpornih in samoobnovitvenih mehanizmov telesa.

Save

Save