Jagodna Panna Cotta

Poskusite to slastno, brezmlečno, bogato in svilnato panna cotto ob zaključku svojega obeda. Ta recept prinaša kremno teksturo kokosovega mleka, a ohranja homogenost zaradi skrivne sestavine – želatine. Poiščite takšno želatino, ki izvira iz pasenih, zdravih živali, da si zagotovite odličen vir čistih beljakovin in voljnost sladic, prigrizkov in smutijev. Uživajte!

 Količina: za 4 osebe

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

 • 450 ml polnomastnega kokosovega mleka
  500 g svežih jagod (ekoloških) opranih in brez pecljev in listov
  1 čajno žličko vanilijeve sredice iz stroka
  1 čajno žličko medu
  2 jedilni žlici želatine
  1 ščepec soli (najboljša je rožnata himalajska sol)
  2 jedilni žlici fino mlete kokosove moke

Priprava:

4 ramekine namažite s kokosovim oljem. V kozici kakšni 2 minuti na zmernem ognju segrevajte mleko, jagode, vanilijo in med. Nato moč ognja zmanjšajte na minimum. S stepalnikom zmešajte do gladkega, nekako 3 minute. Dodajte želatino in mešajte, dokler se želatina povsem ne raztopi. Zopet uporabite stepalnik ter dokler se želatine ne zmeša povsem, kakšno minuto ali dve.Mešanico prelijte v ramekine, vsako rahlo posolite in potresite s kokosovo moko ter postavite v hladilnik za kakšno uro, da se ohladi ali dokler panna cotta ne doseže želene trdote.

Prehranska analiza za 1 ramekino: kalorij 240, maščob 22 g, nasičenih maščob 19 g, holesterol 0 mg, vlaknine 3 g, beljakovine 6 g, ogljikovi hidrati 14 g, natrij 95 mg

Save