Kako sami ozdravimo diabetes tipa 2?

Kako sami ozdravimo diabetes tipa 2? Kaj ga povzroča?
Preden lahko razumemo zdravilo, moramo najprej spoznati vzrok diabetesa tipa 2.
Najprej najpomembnejše, debelost NE POVZROČA diabetes tipa 2!!! Znanstveniki pridobivajo veliko podatkov, vendar pogosto nimajo pojma, kako te podatke tolmačiti.

Dejstvo, da obstaja velika statistična soodvisnost med debelostjo in diabetesom tipa 2, je zanimivo predvsem zato, ker iste stvari, ki pri nekaterih ljudeh povzročajo prekomerno telesno težo, povzročajo tudi diabetes tipa 2. Na primer, slabe maščobe (kot denimo v margarini) povzročajo diabetes tipa 2, poleg tega pa lahko povzročajo prekomerno telesno težo in debelost.
Torej statistična soodvisnost ne pomeni ‘vzročne’ soodvisnosti, ampak prej soodvisnost ‘skupnega vzroka’. In izjemno redko znanstveniki proučujejo statistično soodvisnost ‘skupnega vzroka’, saj so plačani od prodaje zdravil. Naj torej ponovim: prekomerna telesna teža NE POVZROČA diabetesa tipa 2.
Sledi več informacij, kaj v resnici povzroča diabetes tipa 2:
“Eden izmed lipidov v celični steni je holesterol. In zanj ste mislili, da je nekaj slabega. Holesterol v vsaki od naših celic tvori “hidrofobično” vez znotraj celične stene. Hidrofobičnost pomeni “strah pred vodo.” To je le prikupen način za opis te naloge naših celic, v resničnem življenju pa preprosto ponazori razlog, zakaj se ne stopimo v nevihti ali razpademo, ko se tuširamo ali kopamo. Naše celice so odporne na vodo. Brez te odpornosti bi bili vodotopni in bi se v dežju preprosto raztopili.
OPOZORILO!
Če že jemljete inzulin, ga absolutno ne smete prenehati jemati in prenehati meriti krvni sladkor, brez izrecnega dovoljenja vašega zdravnika.
Naši prehrani (in v deželi dr. Budwigove v njenem času) primanjkuje visoko nenasičenih maščobnih kislin, po drugi strani pa vsebuje preveč kemično predelanih olj, znanih kot trans maščobe (ali delno hidrogenirane maščobe). Ta olja so tako zelo podobna holesterolu, da naše telo ni sposobno prepoznati razlike. Ta olja se vgradijo v celične stene in uničijo električni naboj. Brez električnega naboja se začno celice dušiti. Ob pomanjkanju kisika se lahko celice delijo le še anaerobno. (Ta olja so tudi silno obstojna in imajo rok trajanja do 20 let. Onemogočajo namreč proces celične izmenjave, oziroma vstopanje hranil in izstopanje odpadnih snovi. Trans maščobe so ravno tako odgovorne za diabetes tipa 2, saj je inzulin zelo velika molekula in se le s težavo prebije skozi celično steno, ki jo sestavljajo umetne trans maščobe in ne holesterol.)”
Ali z drugimi besedami, trans-maščobne kisline se prilepijo na celične stene in zaradi svoje drugačne vrste in oblike povzročijo njihovo rigidnost, zaradi česar velike molekule glukoze ne morejo prodreti skozi celično steno in v samo celico.
Zdaj pa še podrobnejša razlaga tega procesa (citat razlage nekega zdravnika):
“Inzulin se priklopi na receptor v celični steni, kar privabi transportno molekulo in pospremi glukozo/askorbat tja, kjer je potrebna. Težava je v tem, da ne more zlahka prodreti skozi vrata, ki so izgrajena iz napačne maščobne kisline. Celica ima lahko še nekaj dobrih vrat, zatorej lahko zviševanje inzulina še vedno pomaga. Sčasoma pa začne organizem vse več odvečne glukoze shranjevati v obliki trigliceridov v maščobnih celicah in ne kuri več te maščobe, zato se človek odebeli – kar poglejte okrog sebe, takšnih je vse polno. Večina diet je nizkomaščobnih, maščobe, ki jih vsebujejo, pa so slabe, zato se problem samo še povečuje.”
Diabetes tipa II ali tipa 2 je ena redkih bolezni, ki je ne povzročajo mikrobi ali nečistoče v cepivih. Povzroča ga naša prehrana polna ‘slabih maščob’, ki ji primanjkuje ‘dobrih maščob’.
Te iste slabe maščobe povzročajo obolenja srca in v mnogih primerih tudi prekomerno težo in debelost.
Ali z drugimi besedami, iste slabe maščobe povzročajo tri velike zdravstvene težave:
1) diabetes tipa 2,
2) obolenja srca,
3) mnoge primere prekomerne telesne teže in debelosti.

Seveda pa molekule slabih maščob povzročajo še vrsto drugih težav.
Medicinska srenja, ki je ne brigajo kaj dosti vzroki bolezni, trdi, da povzroča obolenja srca diabetes tipa 2. To drži samo deloma, saj je večina statističnih soodvisnosti posledica dejstva, da obe povzroča isti vzrok – razmerje slabih in dobrih maščob.

Če bi človek preprosto izognil trans-maščobnim kislinam, bi sčasoma njegov diabetes tipa 2 prešel, saj bi okvarjene celice (torej tiste z rigidnimi maščobami na ovojnicah) odmrle, nadomestile pa bi jih nove celice sestavljene iz dobrih maščob (če bi uživali prehrano z dobrimi maščobami). Vendar pa bi ta proces potreboval več let, saj mnoge celice žive kar nekaj let.

Na srečo pa obstaja način za pospešitev tega procesa. Z izogibanjem slabim maščobam in zagotavljanjem velikih količin maščob prave vrste, še posebej vodotopnih omega 3, je diabetes tipa 2 prav preprosto ozdraviti. Na splošno je potrebnih vsega 7-12 mesecev (in še veliko manj ob sveže odkritem obolenju).

Zdravilo za diabetes tipa 2
Do leta 2005 sem že nekaj časa vedel, da obstaja zdravilo za diabetes tipa 2, nisem pa še poznal vseh podrobnosti. Nato sem prejel pošto od nekega zdravnika, ki je vsebovalo dovolj podrobnosti, da sem lahko sestavil strnjeno navodilo. Preden je pismo odposlal je svoje ugotovitve preveril pri nekem znanstveniku, ki je bil z metodo temeljito seznanjen.

Tu je metoda, ki jo je vsebovalo pismo tistega zdravnika:
“Vem, da si si glede tega že oblikoval svojo teorijo, vendar mi je končno uspelo, da sem poslal metodo v preverbo strokovnjaku [doktorju znanosti, ki dela v bolnišnici], ki je vodja laboratorija [bolnišnice] ter predstojnik oddelka [na univerzi]. Potrdil je njeno pravilnost in dodal, da je znana že nekaj časa. Naravna terapija potrebuje nekaj mesecev nato pa lahko ljudje prenehajo z jemanjem zdravil in jih lahko proglasimo za ozdravljene, če se le še naprej prehranjujejo pravilno.

Zdravljenje temelji na izločitvi delno hidrogeniranih olj in trans-maščob [npr. trans-maščobnih kislin, kakršne so v margarini] iz prehrane. Te je potrebno nadomestiti z naravnimi maščobami, kot so laneno olje, oljčno olje, maslo, svinjska mast, vsakršna ekološka živalska ali rastlinska maščoba, kokosovo olje, itd. Truditi se je potrebno za razmerje omega-3 omega-6 večje od 1 [torej več omega-3 kot omega-6 – sam bi k njegovem seznamu živil z omega-3 dodal že orehe].

Celice ne morejo sprejemati glukoze niti vitamina C, ko njihove celične stene sestavljajo kemično predelane maščobe. Saj nisi presenečen, kajne? Kemiki to vedo že 50 let. Da bi se krvni sladkor povrnil na normalo je brez uporabe dodatnih zdravil potrebnih 3-12 mesecev. To terapijo so odkrili naturopatski zdravnikli iz Phoenixa. Če to dopolniš še z ekološko prehrano in dopolnjuješ z vitaminom C, se boš izognil večini srčnih obolenj in raku. Če človek potem potrebuje zdravniško pomoč le še za poškodbe ali nujni kirurški poseg, to pomeni, da se je ubranil treh najpogostejših vzrokov smrti na Zahodu.”
Osebno se mi zdi prav šokantno, da tako malo zdravnikov pove svojim pacientom, da so glavni vzrok diabetesa tipa 2 umetne maščobe, kot so trans-maščobne kisline, hidrogenirana olja, repično olje, sončnično olje, itd.
Po mojem ne morem prevečkrat poudariti, da je potrebno zaužiti OBČUTNO VEČ omega-3 od omega- 6 maščobnih kislin. Zato je potrebno BUDNO SPREMLJATI tako vnos iz prehrane, kot vnos iz dopolnil!!!
Potrebno se je tudi zavedati, da prehrana običajno vsebuje več omega-6 kot omega-3 maščobnih kislin. Tako morajo biti omega-3, ki jih zagotavljate iz prehranskih dopolnil, najvišje možne kakovosti (vsekakor ne v obliki tablet) in morajo biti v razmerju z omega-6 vsaj 3 proti 1 (torej trikrat več kot omega 6).
Razmislite zakaj. Če vsebuje vaša prehrana več omega-6 kot pa omega-3, in morate zaužiti več omega-3 kot omega-6, potem mora vaše dopolnilo vsebovati najmanj trikrat več omega-3 kot pa omega-6.
Podrobnosti zdravljenja
Ker je skutni namaz dr. Budwigove priporočljiv za celo vrsto obolenj, si lahko navodila za pripravo skutnega namaza dr. Budwig preberete v posebnem prispevku. Preberite ga pazljivo in se večkrat vrnite nanj. Do recepta pridete tukaj: Navodilo za pripravo namaza dr. Budvigove.
 
Diabetik naj bi za ozdravitev diabetesa tipa 2 zaužil najmanj 4 jedilne žlice lanenega olja vsak dan. To je minimalna količina. Namaz si lahko pripravite dvakrat dnevno v manjši količini ali pa večjo količino enkrat dnevno. Učinek bo enak.
Ne pozabite dobro pretresti steklenico s hladno stiskanim ekološkim lanenim oljem pred vsako uporabo in zaužijte namaz najkasneje pol ure po pripravi.
Poleg tega, za ta namen NIKAR ne uživajte lanenih semen ali musli z lanenimi semeni. Bistveni razlog priprave namaza dr. Budwigove je pretvorba v maščobi topnih omega 3 v vodotopne omega 3, kar lahko storimo le z oljem.
Omeniti velja tudi navodilo iz odlične knjige Čudežni pH pri diabetesu, ki jo je objavil izjemni raziskovalec dr. Robert O. Young. Na 84. strani omenja, da telo pretvarja alfa-lipoično kislino v razne oblike omega-3. Na 111. strani priporoča razmerje omega-3 do omega-6 3 proti 1 in priporoča olje borage (1.000 mg kapsule trikrat dnevno) za zagotovitev omega-6 GLA (gama-linolenska kislina), LA (linolenska kislina) in EA (eruična kislina). To je dober nasvet.
 
MSM (Metil Sulfonil Metan) – še eno ključno dopolnilo
MSM je ključ do bolj elastičnih celičnih sten. Žveplo v MSM je nujno za povrnitev celičnih sten v normalno stanje. In vendar je potrebno biti sila pazljiv in ne kupovati MSM, ki vsebuje še kakršnekoli dodatke. Priporoča se najmanj 10 gramov čistega MSM v prahu.
 
In še nekaj zelo pomembnih dopolnil
Edini pomembni dodatki, ki jih je vredno omeniti, so naslednji:

  1. NUJNO dopolnilo za vsakogar, ki jemlje omega-3, je eden njegovih kofaktorjev: vitamin B12. Priporoča so zagotavljanje iz dveh virov vitamina B12. Eden je enocelična rastlina chlorella, drugi pa dopolnila vitamina B12, ki naj vsebujejo minimalno 1000 mcg vitamina, dobro pa je da v kombinaciji z vitamini B9 in B6. Ponudnike kakovostnil dopolnil najdemo tukaj: www.iherb.com.
  2. Šest kapsul koralnega kalcija (med zdravljenjem), dve zjutraj, dve popoldan in dve zvečer. Po končanem zdravljenju se lahko odmerek zmanjša na polovico. To mora biti 100% koralni kalcij in ne mešanice koralnega in drugih oblik kalcija.
  3. Najmanj 10.000 I.U. vitamina D3 dnevno. Ta je absolutno nujen, če hočemo da telo absorbira zaužiti koralni kalcij.
  4. Vitamin C. Jemljite najmanj 3 grame (3.000 mg) dnevno, po nekaj tednih pa postopoma zvišajte na 6 gramov dnevno. To navodilo velja, če uživate vitamin C v obliki askorbinske kisline v prahu. Če pa si pripravite liposomski vitamin C, lahko zaradi njegove veliko večje absorpcijske stopnje (6 do 7 x višja) količino ustrezno zmanjšate in se obenem izognete neprijetnim učinkom na prebavo.
  5. Cimet – najmanj 1/2 čajne žličke dnevno, kar je bistveno za “mehčanje” celičnih membran. Cimet posnema inzulin, s čemer lahko v trenutku zmanjša vašo potrebo po inzulinu.

Komentar o cimetu
Dr. Richard A. Anderson, iz centra za raziskave človekove prehrane (USDA), je odkril, da imajo ljudje, ki pogosto jedo jabolčni zavitek, občutno manjše možnosti, da zbolijo za diabetesom tipa 2. Po nadaljnih raziskavah je osamil cimet, kot tisto sestavino jabolčnega zavitka, ki preprečuje diabetes. V cimetu je ključna spojina imenovana metilhidroksihalkon polimer (MHCP):

“Dr. Anderson je odkril, da lahko MHCP spodbudi vnos glukoze v naše celice. Pomaga lahko tudi pri sintezi glikogena, polimera glukoze, ki ga proizvaja naš organizem za namen shranjevanja energije za kasnejšo rabo, ko ga depolimerizira nazaj v glukozo. Večino našega glikogena najdemo v jetrih, nekaj pa tudi v mišicah – kar je zelo priročno, ko po telesnih naporih potrebujemo hitro energijo. Proizvodnja zadostnih količin glikogena je temeljna naloga presnove krvnega sladkorja, in pri tem lahko pomaga MHCP.

Dr. Anderson pravi, da ima MHCP podoben učinek kot inzulin in deluje skoraj enako dobro. Obe spojini delujeta tako, da kemično spremenita inzulinske receptorje naših celic, in sicer tako, da jih spodbudita k delovanju, kar pomeni, da omogočita prehod molekulam glukoze skozi celične stene v inzulinsko kaskado – serijo molekularnih dogodkov, ki jih sproža medsebojno delovanje inzulina in njegovih receptorjev – ki jo sproža tudi MHCP. Nadalje je odkril, da je učinek sinergičen, kadar MHCP in inzulin delujeta skupaj, kar pomeni, da je skupni učinek večji od seštevka delovanja vsakega posebej.”
6) Vrhunski tekoči ionski vanadij, ki ravno tako pomaga celičnim membranam. Poleg tega posnema inzulin in zmanjšuje vašo potrebo po njem.
7) Vrhunski tekoči ionski krom pomaga zagotavljati trebušni slinavki hranila, ki jih ta potrebuje za tvorbo inzulina.
 
Vse sestavine, razen vitamina B12, vitamina C in kroma, jemljemo v namen pomoči našim celičnim membranam.
Tekoči ionski vanadij, tekoči ionski krom in visoko kakovostni klorofilni “zeleni napitek” lahko naročite na tem naslovu: http://www.essense-of-life.com/
 
Absolutno življenjskega pomena je izogibanje VSEM trans-maščobnim kislinam, VSEM hidrogeniranim oljem, OLJU OLJNE REPICE, MARGARINI in vsem ostalim vrstam “slabih maščob”. Izogibajte se jim kot kugi.
Pomembnost encimov
Za bolnike z diabetesom tipa 2, ki imajo težave s krvnim obtokom, je pomembno jemanje encimskih dopolnil, ki pomagajo pri obravnavi simptomov diabetesa tipa 2.

Medtem ko bo v tem prispevku opisana metoda ozdravila vaš diabetes, pa se lahko že sedaj ubadate z neprijetnimi potrebami, ki jih sprožajo stranski učinki obstoječega diabetesa.

Čeprav gre za informacije objavljene v strokovni literaturi, uradna medicina ne priporoča uživanja cimeta za namen preprečevanja diabetesa tipa 2. Ravno tako jih ne slišimo omenjati, da diabetes tipa 2 povzročajo trans-maščobne kisline in druge slabe maščobe. Niti ne razkrivajo bolnikom, kakšna je najboljša prehrana za bolnike z diabetesom tipa 2. Kaj šele, da bi jim razkrivali, kako lahko to bolezen uspešno ozdravijo sami.

Vir prispevka: http://www.cancertutor.com/Diabetes/Diabetes_Type_II.htm

 

Save