Mnogostranske koristi vodikovega peroksida

Mnogostranske koristi vodikovega peroksida prehranske čistosti so velikanske in preverjene. Ko nanese beseda na terapijo z vodikovim peroksidom, obstajata le dve stališči. Njegovi podporniki ga proglašajo za enega največjih zdravilnih čudežev vseh časov. Njegovi nasprotniki pa menijo, da je njegovo uživanje skrajno nevarno in bi le popolni norci razmišljali o takšnem početju. A preden podpremo ali zavrnemo vodikov peroksid, ga najprej pobliže spoznajmo. Če je katera koli spojina resnično zanimiva, je to vodikov peroksid. V resnici bi ga morali imenovati vodikov dioksid. Njegova kemijska formula je H2O2. Vsebuje en atom kisika več kot voda (H20).

V današnjem času že prav vsak ve za ozonsko plast, ki obkroža zemljo. Ozon sestavljajo trije atomi kisika (03). Ta zaščitni plašč ozona nastaja, ko ultraviolični žarki s sonca razbijejo molekule atmosferskega kisika (02) na dva samostojna, nestabilna atoma kisika. Ti samostojni atomi s sebi enakimi tvorijo molekule ozona (03). Ozon ni preveč stabilen. Pravzaprav zelo hitro padajočim dežnim kapljicam odda dodatni atom lisika, iz česar nato nastane vodikov peroksid (H202). (Mi sledite: vsa ta kemijska latovščina vam bo pomagala razumeti pomembnost vodikovega peroksida.)

peroksid-naslovka

Prva knjiga o zdravljenju z vodikovim peroksidom v slovenščini

James Paul Roguski
SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI
NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV

format 21 x 15 cm, 130 strani, mehka vezava.

Cena knjige znaša 19,18 EUR z DDV. Poštnino plača kupec. Želim naročiti!

Koristen za rastline
Ravno zaradi tega vodikovega peroksida v deževnici je ta toliko koristnejša za zalivanje od navadne vode iz pipe. Z vse večjim atmosferskim onesnaženjem pa vse več vodikovega peroksida v deževnici reagira z v zraku prisotnimi strupi in tako nikoli ne doseže zemlje. Za nadomestilo tega vse več kmetov povečuje svoj pridelek s škropljenjem posevkov z vodno raztopino vodikovega peroksida (370 do 1.110 g 35% razstopine vodikovega peroksida zmešanega s 185 l vode po hektaru).

Enake dobrodejne učinke lahko dosežete pri sobnem rastlinju, če dodate 30 g 3% razstopine vodikovega peroksida (ali 16 kapljic 35% razstopine) na vsak liter vode za zalivanje. (Z njim lahko napravite tudi odličen in varen insekticid. Rastlinje preprosto poškropite z mešanico 225 g 3% razstopine vodikovega peroksida zmešanega z 225 g belega sladkorja in 4 l vode.)

Vodikov peroksid je brez vonja in barve, a ne brez okusa. Ob primernem shranjevanju je zelo stabilna spojina. Ob hranjenju v temi in zaščitenem pred kontaminanti, se razgrajuje (razpada) zelo počasi po stopnji kakšnih 10% letno. (To lahko še upočasnimo, če ga hranimo v zamrzovalniku.) Zavre pri 1520C in zmrzne pri minus 20C. Ob stiku z drugimi spojinami vodikov peroksid bliskovito razpade. Sprosti se kisikov atom in ostane voda (H20).

V naravi je kisik (02) sestavljen iz dveh atomov, kar je zelo stabilna kombinacija. Samostojen atom kisika pa je zelo reaktiven in ga imenujemo prosti radikal. Zadnja leta lahko beremo, da so ti prosti radikali odgovorni za nastanek vrste bolezni, celo za prezgodnje staranje. Kar pa mnogi avtorji kar nekako pozabljajo je to, da naš organizem sam tvori in uporablja proste radikale za uničevanje škodljivih bakterij, virusov in kvasovk.

Celice, ki so odgovorne za borbo z infekcijami in napadalci v našem telesu (naše bele krvničke) tvorijo vodikov peroksid in ga uporabljajo za oksidacijo vsakršnih nevarnih tujkov. Živahno vretje, ki ga lahko vidite, ko pride vodikov peroksid v stik z inficirano rano ali odrgnino, je posledica sproščanja kisika in procesa uničevanja bakterij. Sposobnost naših celic za tvorbo vodikovega peroksida je nujna za preživetje. H202 ni nek nezaželen stranski produkt ali strup, ampak temeljni pogoj dobrega zdravja.

Novejše raziskave kažejo, da potrebujemo vodikov peroksid še za vrsto drugih kemičnih reakcij, ki se odvijajo po celem našem telesu. Na primer, zdaj nam je že znano, da vitamin C pomaga premagovati okužbe tako, da povzroči tvorbo vodikovega peroksida, ki posledično spodbuja tvorbo prostaglandinov. Tudi bakterija lactobacillus, ki jo najdemo v črevesju in vagini, proizvaja vodikov peroksid. Ta uničuje škodljive bakterije in viruse, preprečuje črevesne bolezni, vaginitis, vnetja mehurja in še celo vrsto drugih pogostih bolezni. (Infectious Disease News, št. 8., avg. 1991:5).

Ko lactobacillus v črevesju ali vaginalnem traktu premagajo škodljivi virusi, kvasovke ali bakterije, imamo na voljo učinkovito prho ali klistirni pripravek iz 3 žlic 3% razstopine H202 v 1 litru destilirane vode. Vendar ne pozabite, da je potrebno zagotoviti razvoj koristne bakterijske flore, da bi zagotovili trajne rezultate.

peroksid-naslovka

Prva knjiga o zdravljenju z vodikovim peroksidom v slovenščini


James Paul Roguski
SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI
NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV

format 21 x 15 cm, 130 strani, mehka vezava.

Cena knjige znaša 19,18 EUR z DDV. Poštnino plača kupec. Želim naročiti!


Aerobno nasproti anaerobnemu

Ko že ravno obravnavamo klistiranje in vaginalne prhe, je primeren trenutek za omembo še enega nesporazuma okoli H202. Dobrodejne bakterije v črevesju in vagini so aerobne. Z drugimi besedami, uspevajo v okolju, ki je bogat s kisikom in se bujno razvijajo ob prisotnosti s kisikom bogatega H202. Po drugi strani pa je večina škodljivih bakterij (ter rakave celice) anaerobne vrste in ne preživijo ob prisotnosti kisika ali H202.

Lahko se strinjamo, da je vodikov peroksid, ki ga tvorijo posamezne telesne celice, bistven za življenje. In prav nihče ne dvomi v njegovo učinkovitost, ko nanese beseda na obravnavo zunanjih okužb. Do nasprotovanja pride, ko začnemo govoriti o oralnem uživanju spojine ali o njeni intravenozni uporabi.

Nestrinjanje glede tega vprašanja se vleče že destletja in če upoštevamo naravnanost zdravniške srenje, se bo nadaljevala še kar nekaj prihodnjih desetletij. Priznam, da sem bil tudi sam skeptičen, ko sem prvič slišal za oralno in intravensko uporabo H202. Ta zdrav odmerek skepse, pa je povzročil poglobljeno raziskovanje, klinično delo in eksperimentiranje. In čeprav se zavedam, da velike večine bralcev ne bom nikoli prepričal o tem, da je vodikov peroksid varna in učinkovita spojina, sem sam o tem povsem prepričan.

Vodikov peroksid je varen, lahko dostopen in nesramno poceni. In kar je najpomembneje, deluje! Nikomur še ni uspelo natančno razložiti princip delovanja vodikovega peroksida. Vemo sicer, da je bogat s kisikom. (Liter 35% razstopine vsebuje 130 litrov kisika. Liter 3% razstopine vodikovega peroksida, ki ga najdemo v vsaki drogeriji ali lekarni, vsebuje 10 litrov kisika. In liter 6% razstopine, ki jo uporabljamo za beljenje las, vsebuje 20 litrov kisika.)

Ravno tako vemo, da se vsebnost kisika v krvi in telesnih tkivih dramatično dvigne, ko vnesemo H202 v telo (oralno ali intravensko). Zgodnji raziskovalci so menili, da gre ta dvig vsebnosti kisika pripisati preprosto kar tisti dodatni molekuli kisika, ki se sprosti. A kaže, da to ni čisto res. V telo vnašamo zmeraj zelo razredčene količine H202. Tako majhne količine prisotnega kisika ne morejo biti same po sebi zaslužne za tako dramatične spremembe, do katerih pride.

Dr. Charles Farr, velik zagovornik intravenozne uporabe, je odkril še drug možen odgovor. Dr. Farr je odkril, da vodikov peroksid spodbuja delovanje encimskega sistema po celem telesu. To povzroči pospešitev presnove, razširitev drobnih arterij in povečan pretok krvi, izboljšano distribucijo in porabo kisika v telesu ter dvig telesne temperature. (Poročila z Mednarodne konference o bio-oksidativni medicini 1989, 1990, 1991).

Oče Richard Willhelm
Šele zdaj začenjamo razumevati, kako natančno deluje H202. O njegovem delovanju so poročali že daljnega leta 1920. Angleška medicinska revija Lancet, je takrat poročala, da so intravenske infuzije uspešno uporabili pri zdravljenju plučnice med epidemijo po I. svetovni vojni.

V 40-tih letih preteklega stoletja je oče Richard Willhelm, pionir pospeševanja uporabe peroksida, poročal o njegovi obsežni uporabi pri zdravljenju vsega od bakterijske duševne bolezni do kožnih bolezni in polimielitisa. Oče Willhelm je ustanovitelj “Educational Concern for Hydrogen Peroxide” (ECHO, neprofitne organizacije posvečene informiranju javnosti o varni uporabi in terapevtskih koristih vodikovega peroksida).

Velik delež zanimanja za vodikov peroksid je zamrlo v 40-tih letih, ko so na sceno stopila zdravila na recept. Vse od takrat obstaja zanemarljiv gospodarski interes za financiranje raziskav vodikovega peroksida. Konec koncev je to razumljivo, saj je nesramno poceni in se ga ne da patentirati. A kljub temu je v zadnjih 25 letih izšlo v osrednjih medicinskih revijah prek 7.700 člankov o vodikovem peroksidu. Še več tisoč jih je bilo objavljeno v glasilih alternativne medicine s tematiko njegove terapevtske uporabe. Število bolezenskih stanj, pri katerih pomaga vodikov peroksid, je osupljivo. Objavljene nevarnosti in stranski učinki so redki in pogosto nasprotujoči.

peroksid-naslovka

Prva knjiga o zdravljenju z vodikovim peroksidom v slovenščiniJames Paul Roguski
SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI
NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV

format 21 x 15 cm, 130 strani, mehka vezava.

Cena knjige znaša 19,18 EUR z DDV. Poštnino plača kupec. Želim naročiti!Emfizem
Pa si poglejmo nekatera bolezenska stanja, ki se najbolje odzivajo na terapijo s H202. Najprej naj opozorim, da obstajata dve poti za vnos peroksida: 1) oralno in 2) intravensko.

Medtem ko se večina bolezenskih stanj odlično odziva na oralni vnos, pa je emfizem stanje, pri katerem je intravenski vnos pravi blagoslov. Emfizem zajema uničenje alveol (drobnih zračnih žepkov v pljučih). Čeprav kemične pare in druga dražila lahko povzročijo takšno uničenje, je to najpogosteje posledica kajenja.

Ko bolezen napreduje, bolnik diha vse težje in težje. Kmalu je potreben invalidski voziček in dodatni kisik. Pomanjkanje zadostnih količin kisika za tkiva prisili srce k močnejšemu črpanju. To vodi v visok krvni tlak, povečanje samega srca in končno do njegove odpovedi.

Ortodoksna oz. uradna medicina lahko pri zdravljenju emfizma ponudi kaj malo. Za to bolezen ne pozna učinkovitega zdravljenja. Največ na kar lahko računamo je lajšanje simptomov in preprečevanje kakšnih resnih komplikacij, ki bi lahko vodile v smrt. Terapija s H202 pa lahko ponudi več. Uporaba 30 g 35% razstopine peroksida na 4 litre neklorirane vode v vlažilcu zraka oz. vaporizatorju izjemno olajša dihanje med spanjem.

Vendar pa je intravenska infuzija resnični ključ do olajšanja. Učinkovito očisti notranjo plast pluč in povrne dihalno sposobnost. Znova in znova slišimo enako zgodbo s strani dr. Farra in drugih, ki uporabljajo intravensken infuzije vodikovega peroksida pri emfizmu in kongestivnih težavah pljuč.

V nekaj minutah začne kisik iz vodikovega peroksida ustvarjati mehurčke med membransko ovojnico pljučnih žepkov in nabranim mukusom. (Dr. Farr to poimenuje “učinek Alka-Seltzer.”) Pacient začne kašljati in izkašljevati material, ki se je nabral v pljučih. Količino mehurčkov, kašljanja in očiščevanja lahko uravnavamo presprosto z vklapljanjem in izklapljanjem peroksida. Ko peroksid očisti površino pljuč in uniči bakterijske okužbe, pridobi pacient sposobnost bolj normalnega dihanja. Nenehno dobivamo poročila s strani pacientov, katerim je ta tehnika izboljšala dihanje do te mere, da dodatni kisik in invalidski voziček nista bila več potrebna.

Če bi bil emfizem edino obolenje, ki se ga uspešno zdravi s terapijo H202, bi še vedno lahko govorili o enem največjih zdravstevih odkritij vseh časov. Na srečo pa dela H202 čudeže pri zelo raznolikih zdravstvenih težavah.

Če si pobliže pogledamo, kako smo zmanjšali dostopnost zunanjega in notranjega kisika, boste ugotovili, kako je lahko to pomembno. Iz šolskih dni se morda spominjate, da vsebuje naše ozračje nekako 20% kisika. To velja za idealne razmere.

Nedavno so poročali, da je v mnogih večjih in bolj onesnaženih mestih ta vsebnost padla na kakšnih 10%! (Že prej sem omenil, kako na zemljo pada dež z manjšo vsebnostjo vodikovega peroksida. Ob povečanem onesnaženju ta reagira s strupi v zraku, še preden pade na tla.) Po drugi strani pa zdaj že skoraj vsakdo ve, da po celem svetu izsekavajo deževni gozd, kot največji vir kisika, kar še dodatno zmanjšuje količine razpoložljivega kisika.

Notranji kisik pa je ravno tako na udaru. Kloriranje pitne vode odstranjuje kisik. Kuhanje in prekomerna predelava naše hrane znižuje vsebnost kisika. Neregulirana uporaba antibiotikov uničuje dobrodejne bakterije, ki ustvarjajo kisik v prebavnem traktu.

Dr. Johanna Budwig iz Nemčije je dokazala, da mora naša prehrana vsebovati ustrezne količine nenasičenih maščobnih kislin, če hočemo zagotoviti pravilno celično izrabo kisika. Na žalost so olja, ki so bogata s temi maščobnimi kislinami v prehrambeni industriji vse manj in manj priljubljena. Po svoji naravi so bolj biološko aktivna, kar zahteva pazljivejšo predelavo in imajo krajši rok trajanja. Namesto da bi obvladala te izzive, se je prehrambena industrija preusmerila na uporabo sintetičnih maščob in nevarnih postopkov, kot je denimo hidrogenizacija.

Več kot očitno je, da naše potrebe po kisiku niso zadovoljene. Več najobičajnejših bolezni je neposredno povezanih s pomanjkanjem kisika. Astma, emfizem in bolezni pljuč so v porastu, še posebej v onesnaženih mestnih okoljih. Primerov zaprtja, driske, črevesnih zajedalcev in črevesnega raka je vse več in več. Bolezen dlesni je endemična med odraslimi zahodnega sveta. Rak vseh vrst še naprej narašča. Motnje imunskega sistema se širijo po svetu. Pojavljati se je začela kronična utrujenost, menedžerska bolezen in na stotine čudnih virusnih obolenj.

Ironično je, da mnoga nova “čudežna” zdravila in prehranska dopolnila, ki jih uporabljamo za zdravljenje teh bolezenskih stanj, delujejo na podlagi povečevanja celičnega kisika (pogosto s tvorbo H202). Na primer, čudežno dopolnilo, koencim Q10, pomaga uravnavati znotrajcelično oksidacijo. Organski germanij, ki je bil nedavno deležen znatne publicitete, ravno tako zvišuje ravni kisika na celični ravni. Celo spojine kot niacin in vitamin E izboljšujejo tkivno oksidacijo skozi širjenje krvnih žil.

Vodikov peroksid je le ena od mnogih komponent, ki pomagajo uravnavati količino kisika, ki doseže vaše celice. Njegova prisotnost je vitalnega pomena tudi za mnoge druge funkcije. Tako je potreben za tvorbo hormona žleze ščitnice in spolnih hormonov. (Mollecular Cellular Endocrinology 86;46(2): 149-154) (Steroids 82;40(5):5690579). Spodbuja tvorbo interferona (Journal of Immunology 85;134(4):24492455). Širi žile v srcu in možganih (American Journal of Physiology 86;250 (5 pt 2): H815-821 in (2 pt 2):H157-162). Izboljšuje izrabo glukoze pri diabetikih (Prispevki s konference IBOM 1989, 1990, 1991).

Bolj kot se seznanjate z vodikovim peroksidom, manj ste presenečeni, da lahko pomaga pri tako raznolikih bolezenskih stanjih. Sledi le delen seznam bolezenskih stanj, pri katerih je bil vodikov peroksid uspešno uporabljen. (Mnoga od teh stanj so resna, če že ne življenjsko nevarna. Kot vedno bi priporočal, da poiščete nasvet in obravnavo pri zdravniku, ki je usposobljen za uporabo omenjenih tehnik.)

Alergije, alergije na hrano, alzheimerjeva bolezen, anemija, aritmija, astma, bakterijske okužbe, bronhitis, glavobol, višinska bolezen, herpes simplex, herpes zoster, okužba s HIV, okužbe, gripa, piki insektov, ciroza jeter, lupus, eritematoza, rak, multipla skleroza, kandida, parazitske okužbe, kardiovaskularne bolezni, parkinsonova bolezen, cerebralno-vaskularna bolezen, bolezen dlesni, kronične bolečine, prostatitis, diabetes tipa II, revmatoidni artritis, diabetična gangrena, pasavec, diabetična retinopatija, sinusitis, prebavne motnje, vnetje grla, epstein-barrovo vnetje, čiri, emfizem, virusne okužbe, bradavice, glivične okužbe, okužbe s kvasovkami, gingivitis

peroksid-naslovka

Prva knjiga o zdravljenju z vodikovim peroksidom v slovenščini


James Paul Roguski
SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI
NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV

format 21 x 15 cm, 130 strani, mehka vezava.

Cena knjige znaša 19,18 EUR z DDV. Poštnino plača kupec. Želim naročiti!

Razstopine in stopnje čistosti vodikovega peroksida
Vodikov peroksid je dostopen v različnih jakostih in stopnjah čistosti.

 • 3,5% farmacevtska čistost: To je čistoča, ki jo lahko kupite v lekarni ali drogeriji. Ta izdelek ni primeren za uživanje. Vsebuje različne konzervanse, ki jih ni priporočljivo zaužiti. Ti so: acetanilidi, fenol, natrijev stanat in tetranatrijev fosfat.
 • 6% kozmetična čistost:Ta se uporablja za beljenje las in ga ne priporočajo za uživanje.
 • 30% reagentska čistost: Ta se uporablja pri različnih znanstvenih poskusih in ravno tako vsebuje konzervanse. Ni primerna za uživanje.
 • 30% do 32% elektronska čistost: Ta se uporablja za čiščenje elektronskih delov in ni primerna za notranjo uporabo in uživanje.
 • 35% tehnična čistost: To je bolj koncentriran proizvod od reagentske čistoče, razlikuje pa se po tem, da vsebuje še fosfor, ki pomaga nevtralizirati klor, ki je prisoten v vodi, s katero se redči.
 • 35% prehranska čistost: Ta se uporablja pri proizvodnji živil z vsebnostjo sirov, jajc in artiklov, ki vsebujejo sirotko. Ravno tako z njim pršijo folijo za aseptično pakiranje sadnih sokov in mlečnih izdelkov. TO JE EDINA ČISTOČA, KI SE PRIPOROČA ZA NOTRANJO UPORABO. Dostopna je na liter, 5 l, 50 l in celo na sode. Dobavitelji so navedeni kasneje v sestavku.
 • 90%: Ta se uporablja kot vir kisika pri raketnem gorivu.
Zgolj 35% prehranska čistost vodikovega peroksida se priporoča za notranjo uporabo. Pri tej koncentraciji pa je vodikov peroksid zelo močan oksidant in je lahko nerazredčen izjemno nevaren, celo smrtno nevaren. Vsakršna koncentracija nad 10% lahko povzroči nevrološke reakcije in poškodbe zgornjega dela prebavnega trakta.

Znana sta dva smrtna primera pri otrokih, ki sta zaužila 27% in 40% razstopino H202. Nedavno je 26-mesečna deklica pogoltnila požirek 35% razstopine H202. Takoj je prišlo do bruhanja, čemur je sledila nezavest in zaustavitev dihanja. Na srečo je bila na urgentni negi in čeprav je dobila razjede in krvavitve požiralnika in želodca, je nesrečo preživela. Ob pregledu čez 12 dni, so ugotovili, da so se poškodbe zarastle. (Journal of Toxicology; Clinical Toxicology 90;28(1):95-100).

35% prehranska čistost H202 zahteva:

 1. Pazljivo ravnanje (neposreden stik s kožo povzroča opekline – potrebno je takojšnje spiranje z vodo).
 2. Ustrezno redčenje pred uporabo.
 3. Pravilno in varno hrambo (potem, ko ga razredčimo, moramo neporabljeni ostanek hraniti tesno zaprt v zmrzovalniku).
Ena najbolj prikladnih metod redčenja 35% razstopine H202 je z uporabo male stekleničke in kapalke. Takšne lahko kupite v lekarni ali drogeriji. Napolnite stekleničko jo s 35% razstopino H202, večjo posodo pa shranite v zamrzovalnik vašega hladilnika, kjer bo počakala, dokler se ne sprazni mala steklenička. Tudi malo stekleničko za sprotno rabo hranite v zmrzovalniku.

Splošno priporočeni odmerki so navedeni v spodnji razpredelnici. Kapljice zmešamo s 170 do 220 ml destilirane vode, soka, mleka ali celo gela ali soka aloe vera. (Za redčenje peroksida ne uporabljajte klorirane vode iz pipe!)

Priporočeni postopek
Priporočeni program je zgolj nasvet, vendar temelji na večletnih izkušnjah in poročilih na tisočev uporabnikov. Tisti, ki se odločijo za počasnejši tempo, lahko pričakujejo počasnejši napredek, vendar zagotovo obstaja tudi ta možnost. Program ni vklesan v kamen, zato si zapomnite, da ga lahko prilagajate osebnim potrebam. Posamezniki s presajenimi organi naj se ne lotevajo programa s H202. H202 namreč spodbuja imunski sistem in lahko povzroči zavrnitev presajenega organa.

Priporočen protokol uživanja 35% vodikovega peroksida prehranske čistosti je podrobneje opisan v priročniku ‘SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI. NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV‘.

peroksid-naslovka

Prva knjiga o zdravljenju z vodikovim peroksidom v slovenščini


James Paul Roguski
SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI
NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV

format 21 x 15 cm, 130 strani, mehka vezava.

Cena knjige znaša 19,18 EUR z DDV. Poštnino plača kupec. Želim naročiti!

Ohranjevalni odmerek
V večini situacij se po končani prvi polovici 32-dnevnega programa, pogostost jemanja H202 lahko zlagoma zmanjšuje, kot sledi:

 • 25 kapljic vsak drugi dan prvi teden,
 • 25 kapljic vsak tretji dan drugi in tretji teden,
 • 25 kapljic vsak četrti dan 4., 5. in 6. teden.
To lahko nato zmanjšamo na 5 do 15 kapljic tedensko, glede na počutje. Tistim z resnejšimi zdravstvenimi težavami pogosto koristi ostajanje na 25 kapljicah dnevno en do tri tedne, nato zmanjšanje na 25 kapljic dvakrat dnevno, dokler se težava ne razreši (lahko tudi do šest mesecev).

Tisti s kronično sistemsko kandidiazo lahko začnejo z 1 kapljico trikrat dnevno, nato 2 kapljicama trikrat dnevno, preden pričnejo z v knjigi predstavljanim programom. Pomembno je, da se H202 jemlje na prazen želodec. To najlaže dosežemo tako, da ga jemljemo eno uro pred obrokom ali tri ure po obroku. Če je v želodcu neprebavljana hrana, lahko reakcija H202  s katero od prisotnih bakterij povzroči prekomerno penjenje, zgago in po možnosti celo bruhanje. Poleg tega, nekatere raziskave na živalih nakazujejo, da se ob oralnem uživanju H202 v kombinaciji z železom in majhnimi odmerki vitamina C v želodcu tvorijo hidroksilni radikali (Journal of Inorganic Biochemistry 89;35(1):55-69).

Okus po varikini, ki ga pušča H202, lahko omilimo z žvečenjem žvečilnega gumija brez sladkorja in okusom po cimetu. Nekateri ljudje, ki uživajo H202 tik pred spanjem s težavo zaspijo. To je verjetno posledica občutka budnosti, ki ga povzroča dvig vsebnosti kisika na celični ravni.

Program oralnih odmerkov je v bistvu enak za vsa bolezenska stanja. Vendar je potrebno upoštevati še nekaj stvari. Pri nekaterih se lahko pojavi slabost v želodcu. Če do tega pride, se priporoča vztrajanje na programu pri istem odmerku ali zmanjšanje odmerka na predhodno raven, dokler težave ne preidejo. (Nekateri bolniki so uspešno rešili problem slabosti tako, da so istočasno s peroksidom vzeli še tri do štiri kapsule lecitina.)

Med izvajanjem programa ni nič neobičajnega doživeti t.i. krizo zdravljenja. Ko mrtve bakterije in strupi zapuščajo vaše telo, lahko to za kratek čas preseže vašo sposobnost dovolj hitrega izločanja. Pri nekaterih lahko ta preobremenitev povzroči utrujenost, drisko, glavobol, kožne izpuščaje, prehlad ali gripi podobne simptome in/ali slabost.

Vendar se ne priporoča prekinitev uporabe peroksida, da bi se zaustavilo to očiščevanje. Z nadaljevanjem programa se bo telo hitreje očistilo toksinov, kriza zdravljena pa bo hitro prešla. Če še ne jemljete vitamina E in katerega od izdelkov z vsebnostjo bakterije acidophilus, vam priporočam, da s tem pričnete še preden začnete s peroksidnim programom.

Vitamin E lahko zagotovi učinkovitejše izkoriščanje dostopnega kisika, medtem ko acidophilus pomaga znova naseliti kulture dobrodejnih bakterij v debelem črevesju, poleg tega po spodbuja notranjo tvorbo vodikovega peroksida.

peroksid-naslovka

Prva knjiga o zdravljenju z vodikovim peroksidom v slovenščini


James Paul Roguski
SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI
NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV

format 21 x 15 cm, 130 strani, mehka vezava.

Cena knjige znaša 19,18 EUR z DDV. Poštnino plača kupec. Želim naročiti!

Priprava in uporaba 3% razstopine H202
3% razstopino lahko napravimo dokaj preprosto tako, da najprej vlijemo 1 dcl 35% čistega H202 v večji bokal. Temu dodamo 11 dcl destilirane vode. To znese skupaj 12 dcl 3% razstopine H202. 3% H202 ponuja vrsto možnosti medicinske uporabe.

 1. Iz treh jedilnih žlic zmešanih z enim litrom neklorirane vode pripravimo dobro klistirno sredstvo ali formulo za notranje prhanje.
 2. Uporabimo jo lahko nerazredčeno kot ustno vodico ali pa jo zmešamo s sodo bikarbono in si naredimo zobno pasto.
 3. Nerazredčeno lahko uporabimo kot kopel za noge pri atletskem stopalu. (Diabetiki so poročali o lajšanju težav s cirkulacijo, ki jim ga prinese namakanje nog v pol litra 3% razstopine peroksida zmešanega s štirimi litri tople, neklorirane vode v trajanju 30 minut vsak večer pred spanjem.)
 4. 1 jedilno žlico dodano skodelici neklorirane vode lahko uporabimo za razpršilo nosne votline. Odvisno od težav s sinusi, bo morda kdo moral prilagoditi količino uporabljenega peroksida. Srečal sem ljudi, ki so lahko uporabljali povsem nerazredčeno 3% razstopino in druge, ki so imeli težave že z nekaj kapljicami vmešanimi v skodelici vode.
 5. 3% razstopino H202 lahko dodamo vodi za napajanje domačih živali v razmerju 30 g na liter neklorirane vode. Oboleli živini po poročilih koristi 0,5 litra 3% razstopine na 20 litrov vode. (Kokoši in govedo so ostali zdravi pri pitju 235 g 35% razstopine H202 na 4.000 litrov vode za napajanje.)
Dodatne informacije
Obstajata dva vira, na katera se lahko obrnete, če vas zanima uporaba terapije z vodikovim peroksidom.

Prvi vir, ECHO, je ustanovil Oče Richard Willhelm in ga vodi Walter Grotz. Njihov informacijski paket vključuje primerek Novic (newsletter), seznam distributerjev H202 in še nekaj drugih stvari. Paket je na voljo zainteresiranim bralcem ALTERNATIVES za vsega $3. Njihov naslov je ECHO, Box 126, Delano, MN 55328.

Če bi radi vzpostavili stik z zdravniki, ki izvajajo terapijo z vodikovim peroksidom, lahko pišete na International Bio-Oxidative Medicine Foundation (IBOM) na naslov, P.O. Box 13205, Oklahoma City, OK 73113 in tel: (405) 478-4266.

Zanimivo je, da je danes na trgu najti vrsto izdelkov z vodikovim peroksidom. Nekateri so preprosto aromatiziran peroksid zmešan z minerali iz morja, aloe vera in drugimi sestavinami, ki naj bi naredile peroksid okusnejši (Superoxy, Oxy Toddy, itd.). Za druge trdijo, da sproščajo več kisika od običajnega vodikovega peroksida (Aerox, Anti-Oxid-10, Di-Oxychloride, Aerobic 07, Aqua Pure, itd.). Vendar boste v bistvu na koncu plačali malo bogastvo, da bi bili deležni enakih učinkov, kot jih dobite za nekaj centov vodikovega peroksida.

Zaključki
Vodikov peroksid je ena redkih enostavnih čudežnih spojin, ki so še vedno prosto dostopne. Njegova varnost in vsestranska uporabnost ga uvršča prav ob bok DMSO (dimetil sulfoksid). Če še nikoli niste uporabljali katerekoli od navedenih spojin, ste spregledali dve od najmočnejših zdravilnih orodij, kar so jih kdaj odkrili.

Večina izmed nas je pričela z vodikovim peroksidom že takoj po rojstvu. Ne le, da materino mleko vsebuje velike količine H202, količina, ki jo vsebuje prvo mleko (colostrum) je še večja. To je povsem logično, zdaj ko nam je jasna njegova glavna naloga, torej aktiviranje in spodbujanje imunskega sistema.

Čeprav sem zagret zagovornik terapije s H202, pa nočem trditi, da bi jo naj koristil vsakdo. Verjetno obstajajo posamezniki, katerih zdravje in dobrobit ne bi vodikov peroksid prav nič izboljšal. Vendar je še na milijone drugih, ki trpe brez potrebe, najsi bo zato, ker ne vedo za vodikov peroksid, najsi bo, da so bili zavedeni glede njegove prave uporabe.

peroksid-naslovka

Prva knjiga o zdravljenju z vodikovim peroksidom v slovenščini


James Paul Roguski
SKRIVNOST VODIKOVEGA PEROKSIDA PREHRANSKE ČISTOSTI
NAJVEČJI ZDRAVSTVENI ČUDEŽ VSEH ČASOV

format 21 x 15 cm, 130 strani, mehka vezava.

Cena knjige znaša 19,18 EUR z DDV. Poštnino plača kupec. Želim naročiti!

 
Viri:
 • Family Health News Related Alternatives in Cancer Therapy – Hydrogen Peroxide http://educate-yourself.org/cn/hydrogenperoxidecancertherapybookexcerpt.shtml
 • Hydrogen Peroxide v. Prostate Cancer by Bill Munro (Oct. 14, 2005) http://educate-yourself.org/cn/hydrogenperoxideandprostatecancer14oct05.shtml
 • Hydrogen Peroxide Nasal Sprayer & Garden Applications by Bill Munro (Feb. 7, 2005) http://educate-yourself.org/cn/hydrogenperoxide07feb05.shtml
 • Hydrogen Peroxide by Walter Grotz http://educate-yourself.org/cn/hydrogenperoxidewaltergrotz20nov04
Avtor prispevka: dr. David G. Williams

Save