Kanadski Cancer Society je objavil nacionalni program preprečevanja raka z vitaminom D

Kanadski Cancer Society je objavil nacionalni program preprečevanja raka z vitaminom D. Kanada je storila ravno tisto kar ZDA odklanjajo: zaščititi zdravje svojih državljanov z nacionalnim programom spodbujanja uživanja dopolnilnega vitamina D. Medtem ko ameriške skupine za raka, kot denimo American Cancer Society, trmasto zavračajo spoznanja o koristnih učinkih vitamina D pri preprečevanju raka, je kanadska Cancer Society lansirala program, s katerim želijo zagotoviti, da bo vsak kanadski državljan deležen takšne ravni vitamina D, ki zadostuje za preprečitev večine vrst raka, vključno z rakom dojke.

 
ZDA po drugi strani ne izkazujejo interesa za preprečevanje raka … tudi ko lahko preprosta, skoraj zastonj spojina, kot je vitamin D, zniža obolevnost za rakom na nacionalni ravni za več kot 75 odstotkov.

Nove raziskave objavljene junija 2007 razkrivajo, da dopolnila z vitaminom D prinašajo neverjetno 77 odstotno zmanjšanje vseh vrst raka pri ženskah, s čemer postane vitamin D najučinkovitejše sredstvo za preprečevanje raka, kar jih je kdaj odkrila sodobna medicinska znanost. American Cancer Society, pa kaže, da se je zagozdila v prehranski dogmi iz petdesetih let in še naprej trdi, da so samo zdravila, obsevanje in kirurški posegi koristni pri zdravljenju raka, in da prehranska dopolnila ne igrajo prav nikakršne vloge pri njegovem preprečevanju. To stališče je tako zastarelo, da sodi pravzaprav v medicinski muzej, nikakor pa ne v smernice tako ‘napredne’ države. (Zatrjevanje, da vitamin D nima nikakršne koristne vloge pri preprečevanju raka je tako brezupno zastarelo kot trditev, da je Zemlja ploščata.)

Politika do raka: Ohranimo jih bolne!
Kot običajno nima ameriško zavračanje najboljšega naravnega sredstva proti raku prav nikakršnega opravka z izsledki znanosti in prav vse s politiko in dobičkom. Če bi bil vitamin D zdravilo proti raku, ki bi ga proizvajal Pfizer, bi ga American Cancer Society najverjetneje razglašala kot najnovejše “čudežno” zdravilo in terjala, da se uniformno predpisuje vsakomur. Ker pa je vitamin D hranilo in se ga ne da patentno zaščititi ter ga za povrh lahko vsakdo tvori brezplačno z izpostavljanjem svoje kože sončnim žarkom, se celotna ameriška industrija raka posmehljivo spreneveda, da dopolnila z vitaminom D ne prinašajo nobene koristi.

Z vsakim dnem, ko American Cancer Society, ameriško zdravstveno združenje – AMA, Uprava za hrano in zdravila – FDA in druge organizacije in ustanove s področja konvencionalne medicine odklanjajo priznavanje koristnosti vitamina D za preprečevanje raka, izgubijo še več na svoji verodostojnosti in so korak bližje globalnemu ponižanju in strokovni izoliranosti. Težko si je predstavljati, kako se lahko kdorkoli iz konvencionalne medicine prikaže na medicinskem kongresu in s povsem resnim obrazom reče, da delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi premagali raka, ko pa v resnici zavestno ignorirajo preventivni ukrep, ki resnično deluje: vitamin D. Je preprost, varen in praktično zastonj, nima stranskih učinkov, ne zahteva patentne zaščite in je vsakomu dostopen kadarkoli.

Če je kdajkoli obstajala strategija preventive pred rakom, ki bi jo veljalo podpreti, je to ta! Ljudje iz industrije raka bi morali, če imajo kaj pameti, skočiti na noge in kot nori skušati organizirati tiskovne konference, na kateri bi oznanjali svojo podporo vitaminu D. In vendar, kaj lahko slišimo v ZDA? Popolno apatijo. Izgleda tako, kot da so ti ljudje povsem prepričani, da vitamin, ki ga tvori človeško telo samostojno, ne igra nikakršne vloge v človekovi presnovi. Globina slepe ignorance je naravnost zastrašujoča. To bi lahko poimenovali “Zapeljanost ljudskih množic in iluzornost zdravljenj raka v zahodni medicini.”

Ne sprejeti zmožnosti vitamina D pomeni zamuditi najboljšo priložnost preventive raka, kar se nam jih bo ponudilo v življenju. Predstavljajte si: Od 100 žensk, ki jim kdaj kasneje v življenju preti rak na dojki, se jim ga lahko 75 izogne zgolj z uporabo vitamina D. To je 75 žensk od stotih, ki si lahko povrnejo zdravje in s tem življenje, z učinkovino, ki je praktično zastonj. (Dodajte temu še zeleni čaj in nekatera zelišča deževnega gozda, in ta številka se povzpne proti 90%.) Zakaj ne bi torej vsakdo iz industrije raka hotel rešiti 75% teh žensk pred rakom na dojki?

Povedal vam bom zakaj, a ne pričakujte, da vam bo odgovor všeč. Zato, ker je industrija raka odvisna od vseh teh stotih žensk, da jim odkrijejo raka in obravnavajo z dobičkonosnimi protokoli “obravnavanja” raka kot so kemoterapije, obsevanja in kirurški posegi. Preprečitev raka pri 75 odstotkih žensk (ali še več) bi odžrlo industriji raka tri četrtine zaslužka. To bi povzročilo propad nekaterih podjetij, zmanjšalo naložbe, in posledično masovni beg kadra drugam. Donacije bi presušile, neprofitne organizacije s področja raka (ki živijo od podaljševanja raka) bi doživele velikansko izgubo. To je razlog, zakaj ni pričakovati njihove podpore programu preprečevanja raka, ki resnično deluje. Preprečevanje raka preprosto ni v interesu industrije raka. Preventiva slabo vpliva na posel.

Kdaj bo Amerika pokazala interes za preprečevanje raka?
Kanada, niti ne presenetljivo, je precej hitrejša pri sprejemanju neverjetnih koristi vitamina D pri preprečevanju raka. “Podrobno proučujemo dokaze in verjamemo, da igra vitamin D pomembno vlogo pri zmanjševanju tveganja za raka in zaenkrat nismo zaznali kakšnih pomembnih stranskih učinkov,” je povedala v poročilu CTV News Heather Logan iz kanadske Cancer Society. Pravzaprav so stranski učinki znani: zmanjšanje tveganja za diabetes, debelost, depresivnost, duševne motnje in celo zbirko različnih vrst raka. Vitamin D je tisto čudežno zdravilo, za katero industrija raka trdi, da ga išče, ko zbira donacije na dogodkih kot so različni “teki za zdravje”. A zdravilo že obstaja in to praktično zastonj.

Kar se tiče industrije raka, je Kanada prva zahodna država, ki je vstala in objavila: “Cesar je gol!” Vprašamo se lahko samo, koliko časa bo potrebovala Amerika, da bo nehala podpirati industrijo raka na račun sto tisočev življenj, ki jih izgubi letno in, za spremembo, začela resno jemati preventivo. Koliko Američanov mora še umreti, preden bo ta zločinska ameriška industrija raka primorana predati svojo oblast nad ameriškim ljudstvom in priznati, da lahko zmanjšamo številke obolelih za skoraj 80% takoj zdaj, če spodbudimo ljudi k sončenju in zagotavitvi vitamina D?

Korporacije in vlade, seveda, gledajo na življenja kot na potrošno blago. Spodbujanje bolezni, obolevnosti in raka predstavlja brez dvoma prvi cilj tistim, ki na tem ustvarjajo dobiček. In če mora umreti nekaj sto tisoč Američanov, da bi se dosegli zastavljeni poslovni cilji naslednjega četrtletja, pač naj bo. Američani so potrošno blago. Življenje je brez vrednosti. Tako brez vrednosti, da dandanašnji v Ameriki večina ni pripravljena narediti niti koraka, da bi se zaščitila pred rakom. Verjetno v korporacijah razmišljajo, hej, če so si ljudje pripravljeni ustvariti raka s hrano, cigaretami, strupeno kozmetiko in kemično izpostavljenostjo, zakaj bi jih mi pri tem ovirali?

Odkrivanje in zdravljenje = rekrutacija in ustvarjanje dobička
Več ko je odkritega raka, bogatejše so farmacevtske družbe in proizvajalci obsevalne opreme. Več raka pomeni večji dobiček, in več dobička pomeni večji politični vpliv. In to lahko razloži, zakaj v Washingtonu nikogar ne zanima resnično preprečevanje raka v ZDA. (Poskusi, da bi zakonodajalce prepričali k s prejetju zakona o preventivi pred rakom, je podobno kot pripraviti jih k uzakonitvi poplačila javnega dolga in uravnovešenja državnega proračuna.)

Pri industriji raka je središčna točka interesov na “odkrivanju” in “zdravljenju”. To lahko natančneje prevedemo kot “rekrutacija” in “ustvarjanje dobička”. Odkrivanje je preprosto način rekrutiranja pacientov v silno dobičkonosen tekoči trak zdravljenja raka, ki ne ponuja nikakršne ozdravitve in nobene preventive, ampak zgolj “obravnavanje” bolezni, tako da je možno iz pacienta izcuzati maksimalen dobiček, ne da bi bilo treba premagati njihovo bolezen. Gre za precej prevejan komplot, kar tudi razloži, zakaj je odkrivanje pogosto brezplačno: To je podobno kot takrat, ko razpečevalec drog ponudi brezplačno dozo, vendar samo prvič. Ko si enkrat odvisnik, moraš plačevati.

Industrija raka se trudi promovirati takšno “rekrutiranje & ustvarjanje dobička” s pomočjo laži kot: “Zgodnje odkrivanje rešuje življenja.” Kaj res? Zgodnje odkrivanje v resnici prinaša večje dobičke, saj je 9 od 10 “zgodaj odkritih” pozitivnih, v resnici povsem izmišljenih. Tehnologija odkrivanja raka je dandanšnji tako neverjetno napredna, da lahko odkrije celo rak, ki ne obstaja! (Paciente pa spodbujajo h kemoterapiji “za vsak slučaj.”)

Preventiva je edina resnična rešitev
Edina pot iz te rakave norosti je pot preventive. Kot je dejal dr. Cedric Garland, profesor na kalifornijski univerzi v San Diegu, natančneje njenem Oddelku za družinsko in preventivno medicino ter na Moores Cancer Center, o kanadski odločitvi: “Po mojem gre za pomemben in zgodovinski korak v pravi smeri. To bo Kanadi prineslo vodstveno vlogo v svetu … saj bo Kanada prva država na svetu, ki bo udejanila to priporočilo za varovanje javnega zdravja… Sčasoma lahko to odkritje potencialno omogoči preprečitev četrt milijona primerov raka v Severni Ameriki letno in kakšnih 100.000 smrti zaradi raka letno.”

ZDA bodo, seveda, po vsej verjetnosti zadnja moderna država, ki bo obotavljaje priznala, da lahko raka preprečimo z vitaminom D. To je zaradi tega, ker so ZDA “center dobičkov” industrije bolezni, ki preži na žrtve raka, in ki, v bistvu, spodbuja obolevnost za rakom z aktivnim preprečevanjem preventive raka.

Vlada Združenih držav ni zainteresirana za varovanje državljanov pred boleznijo. Namesto tega vlada pravzaprav načrtno skupaj s farmacevtskimi družbami in neprofitnimi podpornimi skupinami za raka ohranja ameriško ljudstvo v stanju kronične obolevnosti skozi prehransko nezadostnost, izpostavljanjem toksičnim kemikalijam in stranskim učinkom farmacevtskih izdelkov. In treba je reči, da deluje! Združene države so najbolj obolela država na svetu, in izkazuje višje številke degenerativnih bolezni (rak, diabetes, bolezni srca, depresivnost in debelost) kot katera koli druga država na svetu. In za povrhu — zamislite si — plačujejo njeni državljani najvišje stroške zdravstvene oskrbe na svetu!

Ves ta denar očitno ne prinaša nikakršne koristi. Medtem pa so na voljo brezplačne terapije raka v obliki naravne sončne svetlobe. Skoraj zastonjske preventivne metode so temeljito dokumentirane in vključujejo tudi prehranska dopolnila z vitaminom D. Kako preprečiti bolezen raka vemo, le da nam skorumpirani politiki ter umazane neprofitne organizacije na oblasti ne dovolijo kakršnokoli resno preprečevanje bolezni. Pri ‘zdravljenju’ raka se da toliko zaslužiti, da nikomur ne pade na pamet, da bi javnost izobrazil, kako rak preprečiti in ne postati rakavi bolnik.

Zavesa pred ameriško prihodnostjo se zapira
Amerika je katastrofa javnega zdravja. In na koncu bo plačala skrajno ceno. Kot sem že poudaril, verjamem, da bodo stroški zdravstvene nege in masovno zastrupljanje ameriškega ljudstva neizogibno pripeljali do samouničenja države. “Ameriški eksperiment” je skoraj končan, in ko se bo vsa ta množica bolezni in dolgov zrušila, nam bo ostala država mutiranih državljanov odvisnih od farmacevtskih sredstev … neplodnih, duševno zmedenih, čustveno neuravnovešenih in prehransko uničenih ljudi.

Že zdaj smo skoraj povsem izgubili bitko za prihodnost te dežele. Naslednja generacija američanov raste na šund hrani, na rednih odmerkih Ritalina, na injekcijah živosrebrnih vakcin, namazana s strupenimi kemikalijami za zaščito pred soncem in navajana na življenjski slog zadolženosti, prekomernega trošenja in izrabe naravnih virov, ki preprosto ne morejo zdržati še več kot eno generacijo. Ko bo resničnost sodu izbila dno, bodo ti otroci brezmejno presenečeni. Niti sanja se jim ne o cunamiju, ki se vali proti njim, o bedi in revščini, ki jim prihaja nasproti, za katero se lahko zahvalimo ekstremno skorumpiranim političnim vodjem, ki so prodali prihodnost svoje države za zmago na naslednjih volitvah.

Rak je eno tistih odročij, kjer znanost nedvoumno in brezprizivno kaže, kako bi lahko v naslednjem stoletju prihranili na tisoče milijard dolarjev in na stotine milijonov življenj. Sledi kratek sestavek o vitaminu D ter izračun stroškov in prihrankov, ki ga lahko povzroči. Je zanimiv. Zamislite se nad njim.

Ali ste vedeli, da bi zmanjšanje umrljivosti zaradi raka za en sam odstotek (1%) prihranilo ameriškemu gospodarstvu v naslednjih stotih letih skoraj 500 milijard dolarjev? (Vir: Centri za nadzor bolezni in ppreventivo – Centers for Disease Control and Prevention.) Ob upadu za 10% bi bil prihranek 5.000 milijard dolarjev. Ti prihranki so posledica povečane produktivnosti in življenjske dobe zaposlenih, produktivnih ljudi.

Že zdaj vemo, da lahko vitamin D in kalcij zmanjšata stopnjo obolevnosti za rakom za 77 odstotkov. Kar izračunajte in spoznali boste, da lahko že zgolj sončna svetloba in kalcij prihranita ameriškemu gospodarstvu kakšnih 38.500 milijard dolarjev v naslednjih sto letih.

In ta porast produktivnosti zadostuje za poplačilo celotnega ameriškega javnega dolga, izgradnjo novih šol po vseh mestih in vaseh po državi, zagotovi brezplačno šolanje za vse otroke, ki se želijo šolati, zagotovi milijardna investicijska sredstva za razvoj novih energetskih tehnologij ter celo pokrije stroške masovnih projektov zdravstvenega izobraževanja, ki lahko omogočijo ohranjanje zdravja našega prebivalstva. S tolikšnim bogastvom bi lahko izgradili novo družbo zdravja, blagostanja in izobraževanja.

In to je prihodnost, ki nam jo odreka industrija raka današnjega dne. Našo prihodnost so prodali v obupanem poskusu zagotovitve poslovnih dobičkov prihodnjih četrtetij. Ne zanima jih naša prihodnost, ali zdravje prihodnjih generacij, ali bolečine in trpljenje ljudi, ki se zdaj borijo z rakom. Zanima ji le eno: Moč. Moč nad ljudmi in moč nad denarjem. In več kot je raka na svetu, več moči imajo. Preventiva raka je grožnja industriji raka, čisto preprosto. In obenem je industrija raka grožnja naši prihodnosti. Naše države ne moremo ubraniti pred samouničenjem, če pol njenega prebivalstva umira za rakom. (Ta trditev bi morala biti sama po sebi umevna, vendar je pretežka za praktično vsakega politika današnjega dne.)

Kaj nam je storiti?

1) Izpostavljajte se naravni sončni svetlobi, kadar koli se vam ponudi priložnost. Temnejša kot je vaša polt, več sončne svetlobe potrebujete. Za natančnejša navodila o sončenju in vitaminu D si preberite ta sestavek.

2) Nikoli in nikdar ne sprejmite kemoterapije ali obsevanja. Postopki povzročajo resno škodo in vas na koncu ubijejo. Poiščite zgolj naturopatske terapije za raka. Ne podvrzite se mamografiji, saj le-ta v bistvu raka povzroča.

3) Nikoli ne dajajte denarnih prispevkov prominentnim neprofitnim združenjem za raka, ki so praviloma tesno povezana s farmacevtskimi družbami in proizvajalci radiološke opreme.

4) Ne pustite se prepričati, da bi obiskali onkologa. Z uporabo strahu, izsiljevanja in strokovne avtoritete, vas bo zvabil v izjemno škodljiv sistem zdravljenj, ki so nevarna za človekovo zdravje. Namesto tega si raje poiščite nati+uropatsko pomoč.

5) Preprečujte raka v svojem življenju z zagotovitvijo dovolj sončenja, uživanjem zadostnih količin surove, sveže hrane, uživajte prehranska dopolnila superhrane (lkot je klamatska alga, spirulina, zeleni čaj in zelišča deževnega gozda) in se redno ukvarjajte z zadovoljujočo telesno aktivnostjo. Dve od najboljših prehranskih dopolnil, za kateri vem, sta Blood Support od www.BaselineNutritionals.com in Arcozon od the Amazon Herb Company: www.amazondreams.amazonherb.net (Note: I have absolutely no financial interest in any products mentioned in this article)

6) Izogibajte se vsem rakotvornim prehranskim dodatkom (kot natrijev nitrit), kozmetiki (vseh priljubljenih znamk), izdelkom za osebno nego, izdelkom za čiščenje doma, tobačnim izdelkom, etc. Skoraj vsakdo, ki ima raka, si ga je prislužil sam. To lahko preprečite z izogibanjem stvarem, ki povzročajo raka (kot denimo kemikalijam za barvanje las, lakom za nohte, klorirani vodi, itd.)

7) Izobražujte se! Manj kot veste o raku, lažje industrija raka manipulira z vami in vas zmami v svoj sistem škodljivih zdravljenj. S poznavanjem resnice o preprečevanju raka, boste preprečili izkorisščanje s strani onkologov.

In končno, želim vas opozoriti še na eno stvar, in sicer, da velja med dobro obveščenimi izvajalci naravnega zdravljenja bolezen raka za enostavno ozdravljiva bolezen na stopnjah 1 – 3. (Težavo predstavlja le rak v poznem štadiju.) Nek alternativni zdravilec raka mi je nekoč zatrdil, da “je rak enostavneje ozdraviti kot navaden prehlad.” Sam je namreč pomagal na tisočem rakavih bolnikom. Zdravljenje raka je neverjetno preprosto, če uporabljate naravna zdravila in radikalno spremenite svojo prehrano in življenjski slog. Uradna medicina je po drugi strani povsem izgubljena, konvencionalne terapije kot denimokemoterapija, pa pacienta samo še bolj oslabijo, zaradi česar ga rak še bolj ogroža. Ko enkrat prestaneke kemoterapijo, so vse stave izgubljene. Vaš imunski sistem je nepovratno podrt. Zato je po mojem mnenju izogibanje kemoterapiji bistveno za ozdravitev od raka.

In nikar ne mislite, da se lahko “dvojno zavarujete” in koristite oboje, kemoterapijo in naravna zdravila. Izbirate lahko le med naslednjim: Smrt ali življenje. Če hočete umreti, se odločite za kemoterapijo. V V zdravniških krogih je poimenovana kot “legalizirana evtanazija”. Vendar, če hočete živeti, se odločite za naravna zdravila.

Ne obstaja nič takšnega čemur bi lahko rekli “rak”
Zapomnite si naslednje: Sam sem imel raka v svojem življenju že na tisočkrat. Vi pa tudi. Premagujemo ga samodejno, nezavedno, rutinsko … z delujočim imunskim sistemom in rahlo pomočjo naravnih zdravil (ki jih najdemo v hrani in zeliščih). Pri vsakem človeku se razvijejo rakave celice, brez izjeme. Zatorej naj vas ne prestraši, ko vam kdo reče, da ‘imate raka’. V bistvu na svetu ni ničesar, kar bi lahko poimenovali ‘bolezen raka’. Gre preprosto za način, kako so zdravniki poimenovali določene simptome, ki lahko omogočajo služenje denarja. Maligni tumor ni bolezen, je le simptom hudega presnovnega ali imunskega neravnovesja. Raka ne ozdravite tako, da odpravite simptom, ozdravite ga lahko zgolj z vspostavitvijo telesnega ravnovesja in aktiviranjem lastne naravne protirakave obrambe.

Preprečevanje raka je otroška igrica. Je tako preprosto, da bi se tega morali učiti v prvem razredu. In vendar je celotno vprašanje mistificirajo onkologi in znanstveniki, ki so ostali zagozdeni v narobe-svetu kemičnega zdravljenja in medicinskega redukcionizma. Prav neverjetno je, da se lahko tako pametni ljudje obnašajo tako neumno. A to nam potrjuje le eno; da si načitan, še ne pomeni, da ti to v resničnem svetu lahko kaj koristi. Sam sem raje ‘obsijan s soncem’ in vpijam zdravilne sončne žarke, medtem ko se bledolični onkološki geniji davijo s kemičnimi zdravili in še naprej skušajo razvozlati, zakaj so tako bolehni.

Nekaterim se nikoli ne posveti. Odgovor ne boste našli pod mikroskopom, dragi moji. Odmaknite se od raziskovalnih aparatur in si poglejte veliki plan: izkušnje človeštva, planet, vesolje … naravo kot celoto! Tu boste našli odgovore, na makroskopski ravni, na na mikroskopski. Zapomnite si moje besede: Raka nikoli ne bomo ozdravili kemično. Preprečimo in premagamo ga lahko le holistično. Velikansko “iskanje zdravila” je bilo obsojeno na neuspeh že od samega začetka, saj ni moglo (in še vedno ne more) gledati na pacienta s holistične perspektive.

V raziskave raka lahko vložite na tisoče milijard dolarjev in še vedno vam ne bo uspelo najti enega samega kemičnega zdravila, ki ga zdravi. Kemično zdravilo preprosto ne obstaja, obstajajo le holistična zdravljenja, ki nam jih ponuja narava in samozdravilne sposobnosti človeškega telesa.

Avtor prispevka: Mike Adams