Destilirana voda je manjvredna

Dr. Masaru Emoto, vizionarski japonski raziskovalec je prejel diplomo Odprte mednarodne univerze (Open International University) doktorja alternativne medicine. Med študijem se je v ZDA srečal s konceptom mikroskupkov vode in tehnologijo analize z magnetno rezonanco. Tako je začel z raziskavami skrivnosti vode.

Lotil se je temeljitih raziskav vode na različnih koncih našega planeta, ne toliko s stališča znanstvenika, bolj s perspektive izvirnega misleca. Sčasoma je spoznal, da nam voda kaže svojo pravo podobo v obliki zamrznjenega kristala.
 
Dr Emoto je pričel s preučevanjem procesa kristalizacije vode. Vse se je začelo leta 1994, ko je zbral vzorce iz različnih virov, zamrznil nekaj kapljic, jih pogledal pod mikroskopom temnega polja in jih fotografiral. Fotografiral je kristalne oblike, ki jih naredi voda, ko prehaja iz tekočega v zmrznjeno stanje. 
 
Nekako tako kot bi napravil portret vode v nekem trenutku v času. Kmalu se mu je posvetilo, da so kristali, ki jih oblikuje voda, zelo odvisni od naravnega zdravja vode. Z drugimi besedami, voda iz naravnih izvirov, izvirov zdravilne vode, itd., ustvarja prelepe in kompleksne geometrične kristale, podobne snežinkam.
 
Voda, ki je destilirana, onesnažena ali po zaužitju, izgubi svojo notranjo urejenost. To ga je pripeljalo do zaključka, da naravno zdrava voda vsebuje nek notranji red, ki določa njeno naravo in značilnosti.
 
Po besedah dr. Hansa Lechnerja nam ta tehnologija omogoča uspešno izkoriščanje teh informacij v namene diagnostike in terapije.
 
Dr. Lechner je predstavil podrobnosti z njegovega nedavnega sestanka z dr. Emotom in postalo je jasno, da lahko ta tehnologija nedvoumno pokaže na nevarnosti destilirane vode. Naj se sliši še tako kontroverzno, velja prepričanje, da je destilirana voda škodljiva za naše zdravje.
 
Eden od temeljnih razlogov je v tem, da je destilirana voda zelo kisla. Večina od nas je že tako preveč zakisana, zato je zadnje, kar moramo piti, nekaj kar nas bo še bolj zakisalo.
 
Destilirana voda naj bi bila blagodejna zaradi odsotnosti kontaminantov. No, večina sestavnih delov naprav za destilacijo je kovinskih, pri čemer dodajajo določene strupene kovine, kot denimo nikelj, nazaj v vodo, kar je zdravju še bolj škodljivo.
 
Ker je destilirana voda podobna vakuumu, saj je oropana vseh mineralov, pravzaprav vleče koristne minerale iz našega telesa, da vzpostavi svoje notranje ravnovesje. Medtem, ko je to morda koristno za krajša obdobja poskusov detoksifikacije, je dolgoročno zelo kontraproduktivno.
 
Pozabiti ne smemo niti fizike vode. Voda je strukturirana in ko jo destiliramo, s tem podremo to urejenost. Vodi je sicer možno povrniti njeno notranjo strukturo, če jo vlijemo v stekleni kozarec, ji dodamo nekaj mineralov in jo pustimo kak dan na soncu. To ji pomaga povrniti normalno zdravilno strukturo, ki naj bi jo imela zdravilna voda.