Značilnosti ionizirane vode

Vprašanja povezana z ionizirano vodo

1: Ali je katera koli voda z visokim pH dobra voda?
Višji je pH, več je OH ionov vsebuje. Toda to ne pomeni, da je vsaka voda z visokim pH tudi zares dobra voda. Vodi lahko dodamo kalijev cianid in ji tako dvignemo pH, vendar je vsekakor smrtonosna. Dobra voda je tista, ki je pridobljena iz pitne vode in jo prefiltriramo in razdelimo minerale na kisle in alkalne.
 
2: Ali nam preveč alkalne vode s pH 10 lahko tudi škoduje?
Ne!. Za nevtralizacijo učinkov enega kozarca coca-cole z vrednostjo pH 2,5 je potrebno popiti 32 kozarcev rahlo alkalne vode. Alkalna voda s pH 11,5 bi ta isti kozarec coca-cole nevtralizirala v razmerju ena proti ena.
 
3: Ali lahko ionizator pridobiva alkalno vodo brez ustvarjanja kisle vode?
Ne, razen če je bila originalna voda brez kislih mineralov že na samem začetku. V tem primeru bo vrednost pH alkalne vode okrog 0,3 višja kot pH neobdelane vode, pH kisle vode pa bo okrog 7, kar je nevtralna vrednost.
 
4: Ali lahko alkalno vodo kupimo v trgovinah?
Ne še. Alkalna voda z visokim pH mora biti ustekleničena v steklenicah. Plastenke omogočajo prehajanje ogljikovega dioksida v atmosfero, pri čemer se tvori ogljikova kislina, ki znižuje pH vode. Ker je alkalna voda polna kalcijevih ionov, lahko ogljikova kislina tvori apnenec, ki se odlaga na dno plastenke.

Čeprav voda ni bistra, je primerna za pitje. Ogljikova kislina je neškodljiva, naša pljuča ogljikov dioksid izdihajo, dobre lastnosti alkalnih mineralov pa so nam še vedno na voljo. Zaradi svojega neprivlačnega izgleda pa je takšno vodo težko prodajati. Ob domači pripravi alkalne vode jo je popolnoma primerno nekaj dni hraniti v plastenkah in v hladilniku, ne da bi izgubili na alkalnosti.

Verjetno bo prišel čas, ko bo stekla prodaja alkalne vode v steklenicah. Svoje mesto bi morala najti v telovadnicah in savnah, kot tudi za ljudi na shujševalnih kurah. Verjetno bo dražja od drugih stekleničenih vod. Ljudje, ki imajo lasten vodni izvir, bi posegali po alkalni vodi zaradi višje vsebnosti alkalnih mineralov.

5. Kaj natančno je ionizirana voda?
lonizirana voda je voda, obdelana z ionizatorjem vode bodisi za zvišanje, bodisi znižanje pH vrednosti, kar vodo naredi bazično (pH višji od 7) ali kislo. Medtem ko bazična voda pozitivno učinkuje na naš organizem pri pitju, saj nevtralizira zakisanost, je kisla voda nasičena z vodikovimi ioni in zato primema za zunanjo uporabo.

6. Kdo naj pije ionizirano vodo?
Vsakdo, naj bo star ali mlad, človek ali drugo živo bitje. S svojim bazičnim učinkom pozitivno vpliva na vse, s čemer pride v stik.

7. Kaj je namen ionizatorjev vode?
Namen ionizatorjev vode je reproducirati vodo, ki se nahaja v gorskih potokih, slapovih in vsebuje negativno nabite ione ter je bolj bazična.

8. Kako bazična ionizirana voda krepi naš imunski sistem?
Močan antioksidant – bazična ionizirana voda, po naravni poti pomaga pri spiranju kislih odpadkov iz vašega organizma in je eden izmed najboljših virov za detoksifikacijo in oskrbo organizma s kisikom. Zaradi manjše molekularne sestave AKW oskrbi celice organizma z več kisika kot destilirana voda, voda pridobljena z reverzno osmozo, filtrirana voda, ustekleničena voda ali voda iz pipe. Poleg tega nas oskrbi z več energije, saj vzdržuje visok nivo kisika v organizmu, kar pomaga tudi kot preventiva pred rakastimi obolenji, saj se rakaste celice ne razvijajo dobro v organizmu, ki je bogat s kisikom in bazičen. AKW pomaga pri uravnavanju pH ravnovesja v našem organizmu. Rahlo bazično okolje, ki ga vzdržuje, omogoča organizmu učinkovitejšo absorbcijo in izkoriščanje hranilnih snovi, mineralov in dodatkov. Sicer je mogoče vzdrževati uravnovešeno bazično stanje v organizmu tudi zgolj s pravilno prehrano, vendar pa AKW pri tem bistveno pomaga in olajša pot. Izpiranje strupenih snovi, uravnavanje pH vrednosti in dovajanje kisika so prednosti, ki jih ionizirana voda zagotavlja našemu organizmu in s tem omogoči učinkovitejše in hitrejše delovanje imunskega sistema.

9. Koliko vode dnevno se priporoča?
Zdravniki priporočajo vsaj 8 kozarcev dnevno, da bi organizem učinkovito oskrbeli z vodo. Dobra novica je, da AKW voda boljše hidrira organizem kot pa enaka količina navadne vode. Torej je učinek hidracije večji že pri manjši količini popite vode. Nekaterim Ijudem zadošča tako že 5 kozarcev za zadovoljitev njihove dnevne potrebe po vodi.

10. Zakaj ne destilirana voda ali voda iz reverzne osmoze?
Destilirana voda je nevtralna, mrtva voda ter ne vsebuje nobenih mineralov ali kakršnega koli naboja, medtem ko AKW spieminja neorganske minerale, prisotne v vodi v organske, kot na primer sadni sok. Enote reverzne osmoze iz vode odstranijo preveč mineralov, prav tako pa je voda rahlo kisla (pH -6,9).

11. Ali je ionizirana voda primerna za nosečnice?
Ko se rodimo, smo v najbolj bazičnem stanju v našem življenju. Razvijajoči se zarodek srka bazične sestavine od matere. To je tudi razlog, zakaj nosečnice večkrat trpijo zaradi pomanjkanje bazičnosti ter se pritožujejo nad jutranjo slabostjo ter pomanjkanjem kalcija ali drugimi težavami, ki so povezane z zmanjšano bazičnostjo. Zato bi morale nosečnice piti več bazične ionizirane vode, da bi nadomestile zaloge mineralov v telesu ter istočasno uravnovesile pH v organizmu. S tem ojačajo celoten imunski sistem tako svojega, kot tudi otrokovega organizma.

12. Kako vpliva ionizirana voda na športnike?
Izredno pozitivno, kot ste lahko že sami ugotovili iz do sedaj napisanega. Z redno uporabo močno bazične ionizirane vode se bo izmenjaje dvigoval nivo kisika v krvi. To poveča življenjsko moč, vzdržljivost in oskrbi mišična tkiva ter organe z velikimi količinami kisika. Kot vemo, človeškemu organizmu pogosto primanjkuje kisika, in to velja, zaradi neustrezne prehrane, včasih tudi za športnike. Ko jo bodo odkrili tisti, ki se profesionalno ali zgolj rekreativno ukvarjajo s športom, bo bazična ionizirana voda verjetno postala eno izmed najpomembnejših odkritij športnikov po vsem svetu. To se bo vsekakor zgodilo, vendar bo preteklo še kar nekaj časa, da bo ionizirana voda sprejeta in uveljavljena.

13. Ali lahko z bazično ionizirano vodo kuhamo?
Da. Pravzaprav voda zavre prej, hrana je okusnejša, organizem pa lahko vsrka več hranilnih snovi iz hrane, ki jo pripravimo na tak način.

14. Kako naj vem, da voda pomaga, če ne vidim rezultatov?
Zaradi anti-oksidacijskega učinka. AKW ojačuje imunski sistem. Če popijete 8-10 kozarcev dnevno pa boste fizične rezultate tudi opazili. Vaše telo bo vsak dan sproti očiščeno kislih odpadkov.

15. Ali bi mi pitje kisle ionizirane vode škodovalo?
V osnovi da. Iz vašega organizma lahko izpere bazične minerale. Če pa po pomoti spijete kozarec ali dva, to ne bo škodovalo.

 
Zanimiva dejstva o alkalni in kisli vodi
Dezinfekcija brez vretja
Japonska vlada je preizkusila dezinfekcijsko moč ionizacije z vstavitvijo črevesnih bakterij (bakterij, ki napadajo robove črevesja) v vodo, ki je bila ionizirana, in testirala dolgoživost bakterij. Ugotovili so, da bakterije, ki sicer preživijo v nevtralni vodi, v visoko alkalni ali kisli vodi ne preživijo.
 
Rastline in kisla voda
Kot sem omenil že prej, celice rastlin izločajo kisik kot odpadno snov. Zatorej večina hišnih rastlin ljubi kislo vodo. Rezano cvetje je v kisli vodi obstojno dlje časa. Če želimo, da se cvetje razpre v kratkem času (npr. ko pridejo gostje), jih zalijemo z alkalno vodo. Ko rastlinam dodamo alkalno vodo, jih na hitro postaramo. Živali se postarajo hitreje, če pijejo kislo vodo.
 
Če rastline po listih in steblih poškropimo s kislo vodo, se škodljivci ne bodo pojavljali. Deževnica je kisla in rastline imajo raje deževnico kot vodo iz vodovoda. Težava, ki se pojavlja v današnjem kislem dežju je ta, da te kisline povzročajo industrijske organske kisline. Nekoč so ljudje zbirali deževnico in z njo prali perilo. Še to, kisla voda je mehka, medtem ko je alkalna voda trda voda.
 
Človekova koža in kisla voda
Človekova koža je kisla, a ji alkalna mila jemljejo njeno naravno kislost. Da bi koži vrnil njeno kislost, se vsakič po tuširanju speremo s kislo vodo. Če imate po kopelih preveč suho kožo, dodajte kopeli nekaj litrov kisle vode. Pri spiranju las s kislo vodo odpade potreba po uporabi lasnega balzama, če uporabljamo kislo vodo za umivanje obraza, dobimo sijočo kožo in jo zaščitimo tudi pred mozolji in bledikavostjo. Kozmetika, ki uravnava pH je v resnici kisla in tako ustreza naravni kislosti kože. Reklame, ki zagotavljajo, da bodo roke po pomivanju posode bolj gladke, ne lažejo, saj so ti detergenti kisli.
Topla kisla voda je dobra tudi pri glivičnih obolenjih in hemoroidih. Kisla voda pomaga še pri pikih insektov, saj nevtralizira strup, primerna je tudi za opekline. Če kisli vodi dodamo meto, jo lahko uporabimo kot ustno vodo. Če pa ji dodamo kapljico parfuma, dobimo toaletno vodo. Kisla voda preprečuje krvavitve, zato so ustne vode in losioni po britju kisli.
 
Alkalna voda in kuhanje
Alkalna voda je zelo primerna za kuhanje, tudi čaja in kave. Za pripravo svežih sadnih sokov, je pametno uporabiti alkalno vodo, saj omili njihovo kislost. Voda, ki pride v želodec, naj bi bila alkalna. Primer: ko riž kuhamo v alkalni vodi, kalcij nevtralizira fosfor še preden riž zaužijemo, s čemer se zmanjša količina fosforjeve kisline, ki nastaja pri prebavljanju riža
 
Vretje alkalne vode znižuje njen pH, saj veže ogljikov dioksid iz zraka. Z vretjem se alkalni minerali ne uničijo, tako se ne zmanjša njena koristnost. Kisline v telesu se nevtralizirajo, CO2 pa izdihamo.