Soda bikarbona v holistični medicini

Soda bikarbona v holistični medicini ni nekaj neobičajnega, saj je poleg uporabe kot čistilnega sredstva za vsak dom in dodatek v kuhinji, tudi izjemno koristna za zdravje, tako ob zunanji, kot tudi notranji rabi. Koristi zajemajo vse od odpravljanja težav s kislino do prehranskih učinkov pri kroničnih obolenjih. A tako kot velja za mnoga domača ali komplementarna zdravila, je tudi sodo bikarbono potrebno uporabljati skladno z navodili, glede odmerkov in morebitnih stranskih učinkov pa se velja posvetovati s strokovnjakom.
 

Soda bikarbona v holistični medicini

Najobičajnejša alternativna raba sode bikarbone v zdravstvene namene je za pomiritev zgage ali težav s prekomerno želodčno kislino. Soda bikarbona raztopljena v kozarcu vode nam nevtralizira želodčno kislino, še posebej takoj po zaužitju močno začinjenega obroka hrane.
 
OKUŽBE SEČIL
Pitje sode bikarbone nam olajša težave v začetnih fazah okužbe, saj stopnjo kislosti v sečnem mehurju. Že mala količina sode bikarbone lahko zavre razmnoževanje bakterij v mehurju in potencialno odpravi simptome, dokler bakterij povsem ne uničimo z drugimi sredstvi.
 
ZDRAVJE ZOB
Da bi nam soda bikarbona zagotovila zdravilne učinke, sploh ni treba, da jo zaužijemo. Tako se težav z zobmi in drugim v ustni votlini lotevamo z grgranjem vodne raztopine sode bikarbone in ščetkanjem zob in dlesni s sodino pasto, ki si jo pripravimo sami iz sode bikarbone, soli in vode. Najsi jo uporabljamo za ščetkanje ali grgranje nam soda bikarbona očisti ustno votlino z znižanjem števila bakterij in sicer z dvigom bazičnosti in neposrednim odstranjevanjem zobnih oblog.
 
NAJNOVEJŠE RAZISKAVE
Poleg njene koristnosti in učinkovitosti kot alternativnega sredstva pri manjših zdravstvenih težavah pa se soda bikarbona vse bolj kaže kot učinkoviro sredstvo za zdravljenje resnejših obolenj, kot je kronično obolenje ledvic, razkriva raziskava ekipe dr. Ione de Brito-Ashurst iz Royal London Hospital. Nekateri ledvični bolniki imajo v krvi znižane ravni bikarbonata, kar povzroča poslabšanje simptomov in slabi delovanje ledvic. Raziskovalci so primerjali bolnike, ki so prejemali predpisane odmerke sode bikarbone s tistimi, ki jih niso, in ugotovili, da pri prvih niso bile potrebne tako pogoste dialize in so redkeje doživljali odpovedi ledvic. Uporaba sode bikarbone naj se izvaja pod zdravniškim nadzorom.
 
Vir članka: http://www.livestrong.com/article/403349-sodium-bicarbonate-for-alternative-health

Save

Save