Psihoterapija na Slovenskem – predstavitev v Sloveniji delujočih psihoterapevtskih doktrin

Psihoterapija na Slovenskem – predstavitev v Sloveniji delujočih psihoterapevtskih doktrin, je prvi zbornik, ki predstavlja vse psihoterapevtske šole, ki delujejo resno in strokovno v Sloveniji ta trenutek. Bralcu razkrije pravo bogastvo psihoterapevtskih pristopov in mu omogoči izbiro psihoterapevtskega pristopa za svoje potrebe, ali pač pomaga pri odločitvi za določeno specifično psihoterapevtsko izobraževanje in usposabljanje.
 
Če bi vprašali povprečnega občana, kaj je to psihoterapija, kako si jo predstavlja in naj katero navede, bi skoraj zagotovo to opisal kot pogovor med nekom, ki naj bi vedel vse, in nekom, ki se nahaja v čustveni ali duševni stiski, situacijo, v kateri v mirni sobi pacient leži na kavču in koplje po svoji preteklosti in da to imenujemo tudi psihoanaliza.
 
In vendar le te na seznamu v zborniku predstavljenih pristopov ne bomo našli, vsaj ne tiste izvorne Freudove. Najdemo pa celo vrsto drugih, ki jih je prinesel na plano razvoj psihologije, psihiatrije in poznavanja človekove duševnosti.
 
V zborniku se tako predstavljajo naslednji psihoterapevtski pristopi in njihove šole:
– Gestalt terapija,
– Gestalt izkustvena družinska terapija,
– Globinsko-psihološka psihoterapija,
– Imago partnerska terapija,
– Integrativna terapija,
– Integrativna psihoterapija – relacijska smer,
– Kognitivno-vedenjska terapija,
– Logoterapija,
– Realitetna terapija,
– Relacijska družinska terapija,
– Sistemska psihoterapija,
– Transakcijsko-analitična psihoterapija.
 
Pisci prispevkov ponujajo bralcu hiter vpogled v zgodovino posameznega pristopa, v njegove teoretične osnove, praktično uporabo in način ter možnosti izobraževanja pri nas. Pestrost ponudbe psihoterapevtske pomoči na področju duševnega zdravja na Slovenskem, ki jo delno odseva ta knjiga, je vredna splošne pozornosti. Priporočamo jo vsem, ki se usposabljajo na področju psihoterapije ali se kakor koli zanjo zanimajo.slo-psihoterapija
 
Zbornik predstavitvenih predavanj
PSIHOTERAPIJA NA SLOVENSKEM
Format 23 x 15 cm, 250 strani, mehka vezava. Cena 25,23 EUR.

 
 

Save