Magnetosfera in magnetno valovanje

Če so nanjo nekoč gledali kot na mistično skrivnost pradavnine, danes magnetno terapijo znanstveniki po svetu sprejemajo kot dejstvo. In vendar je sodobna medicina šele v zadnjih 40-tih sprejela to, kar so vedeli fiziki že pred letom 800 pr. n. š. Azteki v Južni Ameriki in njihovi sodobniki v Stari grčiji, Egiptu, Indiji in Kitajski so pogosto uporabljali magnetno terapijo tako za odpravljanje bolečin kot za doseganje boljšega zdravja. Magnetna energija je ena od najmočnejših in najvarnejših naravnih sil v vesolju. Vek kot 100 milijonov ljudi po vsem svetu danes uporablja magnetno terapijo kot sredstvo pri odpravljanju bolečin in terapije pri različnih zdravstvenih težavah.

Danes raziskovalci z medicinskega področja in FDA (ameriška Uprava za hrano in zdravila) vneto raziskujejo in spoznavajo to neverjetno močno silo. Zaenkrat klinične raziskave kažejo na več kot 90% stopnjo uspešnosti magnetne terapije pri kroničnih telesnih in duševnih motnjah – in to brez uporabe zdravil in kakršnih koli stranskih učinkov.

Nedavno je ena od japonskih univerz testirala 11,648 uporabnikov magnetne terapije. 43% od njih je bilo moških s težavami kot je artritis, mišična otrdelost in bolečine, nočni krči in bolečine v sklepih. &#352e enkrat se je potrdila uspešnost magnetne terapije. Pri 92% so jo označili kot izjemno uspešno. Le pri 8% so jo označili kot manj uspešno ali neuspešno. In pri nikomer niso ugotovili nikakršnih stranskih učinkov.

Znotraj vsake celice v našem telesu obstaja pozitovni in negativni pol. Kot brez dvoma veste, so celice žive, in kot takšne nenehno ustvarjajo nove ali se prenavljajo, po stopnji enega milijona na sekundo.

Sile, ki aktivirajo ta proces celične delitve – kot tudi ustvarjanja in uravnavanja celic, določanja funkcije tkiv ter preživetja, nadzirajo magnetne silnice. Posledica tega je, da večja kot je magnetna energija, ki nas obkroža, več energije imamo in bolj smo dejavni.

Vendar morda le ne veste, da je zemlja v bistvu magnet. Že pred časom so znanstveniki ugotovili, da nevidna, magnetna energija prodira skozi vsako materialno snov in tako vpliva na vsa živa bitja na zemlji. Seveda je človeško telo eno od takšnih sistemov, na katere vpliva. In kot takšen elektromagnetni stroj smo izjemno občutljivi na dnevni ciklični vzorec zemeljskega magnetnega polja.

Na žalost je zemeljskega magnetnega polja le še 50% tistega, kar ga je bilo pred 500 leti. Zaskrbljujoč 5% padec so izmerili že samo v zadnjih 50 letih!

Za povrh nas nenehno bombardira odvečna elektromagnetna radiacija naprav, ki jih je ustvaril človek – motnje od televizije, radija, radarja, bele tehnike, električnega omrežja, mobilnikov, in tako naprej. To bombardiranje je v temelju neskladno z biomagnetnimi ritmi našega telesa. Posledica tega je, da so sprejemni senzorji našega organizma zmedeni, in tako nesposobni sprejemati še tistega, kar je ostalo od zemeljskega naravno dobrodejnega magnetnega polja.

 
Uvod v terapevtske učinke magnetne terapije si lahko preberete tukaj.