Aloe vera podaljšuje dolgoživost

Aloe vera podaljšuje dolgoživost. Študije na podganah so pokazale, da aloe vera podaljšuje dolgoživost za 10 odstotkov. Zaključki študij so naslednji: Uživanje aloe vera, tako surove kor predelane, je povzročilo podaljšanje povprečne dolgoživosti za 10 % in zmanjšalo stopnjo smrtnosti.

 
Poleg tega so odkrili še nekaj drugih pozitivnih učinkov uživanja aloe vera na bolezni staranja: Skupine 2 in 3 so izkazovale nižjo incidenco atrijske tromboze kot skupina 1. Nadalje, skupina 2 je izkazovala občutno znižano incidenco smrtne kronične nefropatije in pojavnosti multiplih vzrokov smrti v primerjavi s kontrolno skupino. Vse skupinje, ki so uživale aloe vera so kazale rahlo znižano incidenco fatalne levkemije. Zanimivo je, da pri nobeni živali, ki je uživala aloe vera, niso zaznali nikakršnih stranskih, toksičnih učinkov.
 
Nefropatija preprosto pomeni ledvične motnje. To nam potrjuje, da aloe vera zmanjšuje incidenco bolezni ledvic in drugih vzrokov smrti. Kaže tudi na nižjo stopnjo obolevnosti za levkemijo, kar je zanimivo v času, ko smo tako zelo izpostavljeni rakotvornemu natrijevemu nitritu (kemikaliji, ki jo dodajajo mesnim izdelkom, da naredi meso živo rdeče barve), za katerega je dokazano, da povzroča levkemijo in možganske tumorje ter druge vrste raka.