Aloe vera daleč prekaša vse uveljavljene izdelke prve pomoči

Aloe vera daleč prekaša vse uveljavljene izdelke prve pomoči. Aloe vera deluje antibakterijsko, antivirusno in antiglivično. Ta podatek ni znan le zeliščarjem. Če temu ne bi bilo tako, bi že mala praska ali ranica na telesu rastline aloe vera povzročila, da bi jo požrle bakterije in plesni. Aloe vera mora imeti antibakterijske sposobnosti že zgolj zaradi tega, da preživi. Sicer bi bil vlažen in s hranivi bogat gel popolno okolje za razvoj in razmnoževanje bakterij. Zaradi tega predstavlja aloe vera najboljšo alternativo vsakršnemu uveljavljenemu kompletu prve pomoči.

 
Tako lahko mirne duše zavržete strupene razpršilce (antibakterijske razpršilce, losione, obliže,…) in jih nadomestite zgolj z aloe vero. Že košček lista aloe vera ali gela iz lista vam zagotovi bliskovito celjenje rane in prepreči vsakršno okužbo. Ko se gel aloe vera posuši, se skrči, s čemer zapre rano in tako povsem prepreči dostop nevarnim bakterijam, poleg tega pa neguje rano samo. Uporabna je tudi pri živalih, saj pri lizanju rane ne morejo obenem polizati strupenih farmacevtskih pripravkov, ki se uporabljajo sicer.
 
Seveda aloe vera ne more nadomestiti travmatologije. Če si odrežete prst, ga seveda ne morete prilepiti nazaj z aloe vero, ali če se pri plezanju močno poškodujete in potrebujete šivanje rane, rane ne morete preprosto zlepiti z aloe vero, lahko pa jo oskrbite in namažete z njo, da s tem preprečite okužbo in zagotovite hitrejše kasnejše celjenje rane, ko se odpravljate na urgenco.
 
Če imate s seboj gel ali sok aloe vere, ne potrebujete praktično ničesar več. Uporabna je pri urezninah, praskah, opeklinah, pikih in ugrizih živali, izvinih, udarninah in seveda sončnih opeklinah. In za povrh, če umirate od žeje, lahko gel preprosto pojeste, saj je bogat z vsebnostjo vode. Celotna ponudba izdelkov industrije prve pomoči postane z uporabo aloe vere povsem odveč in nepotrebna.