Glavna načela DENS terapije

Glavna načela DENS terapije. DENS-terapija je metoda neinvazivne in protibolečinske električne stimulacije biološko aktivnih točk in predelov. Aparati Denas/DiaDENS oddajajo skozi kožo do možganov električne impulze, po takšnih parametrih, ki posnemajo endogene živčne impulze, torej naravne impulze, s katerimi poteka komunikacija med možgani in vsemi organi, tkivi in celicami organizma.
 
DENS-terapija – Dinamična Elektro Nevro-adaptivna Stimulacija – je neinvazivna protibolečinska metoda zdravljenja. Je nestrupena, energetsko varčna, prenosna, nemedikamentozna metoda.

 
torzo

Prikaz akupunkturnih točk in predelov Tradicionalne kitajske medicine

Denas terapija je vrsta elektro-refleksne terapije z računalniško moduliranim BIOFEEDBACK nadzornim sistemom. Biofeedback izpostavi dejavnike, ki blokirajo naravni proces zdravljenja organizma in obnavlja motene povezave med centralnim živčnim sistemom in obolelimi ali motenimi notranjimi organi.
 
Tako z DENS-terapijo aktiviramo notranje, prirojene obrambne mehanizme telesa in vključimo samoobnavljalne telesne procese.
 
DENS-terapija je ena od sodobnih smeri refleksne terapije ter je namenjena uporabi v različnih vejah medicine, kot sestavni del kompleksnejšega zdravljenja ali kot samostojna terapija. Aparate Denas/DiaDENS uporabljajo zdravniki, kirurgi, osteopati, kiropraktiki, športni terapevti, maserji, kozmetičarji, aromaterapevti, naturopati, zdravilci, kot tudi domači uporabniki brez zdravstvene izobrazbe.
 
DENS-terapija deluje v splošnem na treh ravneh:

  • Bio-kemična raven: DENS-terapija spodbuja izločanje nevropeptidov s strani možganov in vegetativnega živčnega sistema.
  • Bio-energetska raven: DENS-terapija čisti in ureja živčne in energetske poti ter tako obnavlja pretok energije in informacij.
  • Informacijska raven: Aparati za DENS-terapijo “odčitavajo” informacije s površine kože, jih po vegetativnem živčnem sistemu pošiljajo do možganov, ki  generirajo zdravilni električni signal in ga pošiljajo nazaj do obolelega oz. okvarjenega organa ali dela telesa.
druzina

DENS terapija je primerna za vse starosti in vsakogar

DENS-terapija: metoda naravnega zdravljenja za vso družino
Življenje je enotnost treh pretokov: pretoka snovi, pretoka energije in pretoka informacij. Vaš domači zdravnik – aparat DENAS/DiaDENS – je namenjen strokovni rabi v medicinskih ustanovah, kot tudi domači rabi s strani oseb brez medicinske izobrazbe. Njegovo poslanstvo je zagotavljanje splošnega regulativnega učinka na fiziološke sisteme človekovega telesa, kot tudi zdravljenje funkcionalnih motenj, ki jih povzročajo najrazličnejše patologije, torej obolenja. Če povzamemo: DENS-terapija izzove večjo aktivnost obrambnih mehanizmov telesa, s katerimi se nato telo pozdravi samo.

Save

Save