6 korakov do zdravega holesterola in zakaj takoj prenehati z jemanjem statinov

“Kako znižam svoj holesterol?” To je vprašanje, ki si ga zastavlja milijone ljudi. Pa veste zakaj? Zato ker vam vaš zdravnik, medicinska stroka, mediji in javnost vsi govore, da se skrivnost dolgega in zdravega življenja brez srčnih obolenj skriva v zniževanju vašega holesterola.

A kaj bi dejali na podatek, da imajo v državah, kjer imajo ljudje višje vrednosti holesterola, tudi manj srčnih obolenj,

in da so ljudje z najvišjim holesterolom izpostavljeni najmanjšemu tveganju za nenadno smrt? In kaj bi dejali, če bi vedeli, da študije ne potrjujejo nikakršne koristi jemanja zdravil za zniževanje holesterola pri ljudeh, ki niso v nevarnosti za obolenja srca, če je njihov holesterol malo previsok, ali da ni nobenega razloga, da bi ženske po 69-tem letu jemale ta zdravila za preprečevanje obolenja srca? Ali pa, če bi vedeli, da študije razkrivajo, da zdravila proti holesterolu delujejo zgolj pri tistih, ki so že doživeli srčni napad, in ne tudi pri 75% tistih, ki ga še niso doživeli, in ti predstavljajo večino uporabnikov takšnih zdravil?

Vem, da je to skregano z uveljavljenim učenjem uradne medicine, vendar se znanstvena spoznanja pogosto razhajajo z uveljavljeno doktrino. Mene bolj zanimajo znanstvena spoznanja, kot pa uveljavljena doktrina, ki je vse prepogosto pod vplivom farmacevtskih družb.

Naše telo potrebuje holesterol

Holesterol ni naš sovražnik. Naše telo ga potrebuje za tvorbo hormonov, celičnih membran in možganskih celic. Brez zadostne količine holesterola bodo ravni našega testosterona nevarno upadle, spolna sla in sposobnost pa bosta usahnili, celične membrane, ki so narejene iz holesterola, ne bodo delovale pravilno, organizem pa ne bo več sposoben tvoriti CoQ10 (pomembnega hranila, katerega tvorbo v telesu onemogočajo zdravila proti holesterolu), kar lahko vodi v nevrološke probleme.

Torej vprašanje se ne nanaša na zniževanje holesterola, ampak na to, kako zagotoviti pravo obliko holesterola.lipitor

Verujoč, da je nizka raven holesterola najboljši način preprečevanja obolenj srca, zdravniki pogosto predpisujejo zdravila, kot so statini, da bi ohranili te ravni nizke. A ta zdravila lahko povzročijo celo vrsto težav: poškodbe mišic, možganske okvare, težave s spominom, simptome podobne parkinsonovi bolezni, bolečine v mišicah. Vse našteto povzročajo zdravila za zniževanje holesterola, ki obenem pogosto ne prinašajo nikakršnih koristi.

Presenetljivo dejstvo: za preprečitev enega srčnega napada, je potrebno s statini zdraviti 50 ljudi, ali jih zdraviti 890 za preprečitev ene smrti. To očitno niso kaj učinkovita zdravila.

Resnica o holesterolu

Torej, kako lahko preprečimo obolenja srca? Katera je najboljša pot uravnavanja holesterola in kakšna je resnica o holesterolu?

Bistvo težave: večina od nas ni deležna pravega testa za holesterol. Potreben je test 21. stoletja in ne test 20. stoletja, ki ga predpisuje večina zdravnikov. Test 21. stoletja meri ne le vaš holesterol po masi (mg/dl), mmol/L , ampak meri število delcev, ki ustvarja to vrednost in velikost teh delcev.

Pred časom me je obiskal pacient, ki je tehtal 100 kg in imel povišan holesterol. Danes tehta 73 kg. Preden se je oglasil pri meni je jemal statine za nadzorovanje svojega holesterola. Danes jih ne jemlje več in njegov holesterol je v veliko bolj zdravih mejah, kot je bil, ko je še jemal statine.

Zakaj?Holesterol_LDL_HDL

Zato, ker so holesterol v njegovi krvi sestavljali predvsem mahni, zbiti delci holesterola, ki povzročajo obolenja srca. Ti mali delci so kot žogice za golf, ki se odbijajo od sten naših arterij in povzročajo škodo, za razliko od velikih, puhastih, ki se samo odbijajo od sten in ne povzročajo škode. Tako je svoj rezultat znižal od 1.000 majhnih, zbitih holesterolnih delcev, kar je zelo slabo — priporočljiv rezultat je pod 400— na nič. Nič! Bi je že skoraj diabetik, a sva to stanje odpravila preprosto s spremembo prehrane in načina življenja. In nisem mu predpisal statinskih zdravil.

Morda vas bo presenetilo, da mu nisem priporočil nizkomaščobne prehrane. Ravno nasprotno, predpisal sem mu povečanje deleža maščob v prehrani! Vendar poleg tega tudi zmanjšanje deleža sladkorja in moke. Večini ljudi to ni jasno, a ni maščoba tista, ki povzroča povišanje vrednosti holesterola. Povzroča ga sladkor in vse, kar se v telesu spremeni v sladkor, kot denimo moka! Zakaj? Zato, ker po zaužitju sladkorja, še posebej fruktoze, ki je tudi glukozno-fruktoznem sirupu, to povzroči vklop proizvodnje holesterola v vaših jetrih.ogljikovi hidrati

Torej, če imate povišane trigliceride, če imate znižan HDL, če imate visok holesterol, je najboljši način, da to uredite, da zmanjšate ali ukinete vnos moke in sladkorja. Uživajte več kakovostnih maščob — oreški, avokado, semena in kokosovo olje. In vsak obrok hrane obogatite s kakovostnimi beljakovinami. Te so zelo koristne pri uravnavanju krvnega sladkorja, uravnavanju inzulina, izklapljanju proizvodnje maščob v jetrih in normalizaciji skupnega holesterola.

6 korakov do zdravega holesterola

Torej, kako si zagotoviie pravo vrsto holesterola? Kako znižati ravni svojih trigliceridov in povišati raven dobrega — in nujnega — holesterola v telesu?

Sledi nekaj sila preprostih ukrepov. So zelo koristni in pogosto pripomorejo, da dosežejo ljudje boljše ravni holesterola brez zdravil, kot če bi zdravila jemali.

1. Ukinite ali dramatično zmanjšajte uživanje moke in sladkorja, ker so to živila, ki vklopijo proizvodnjo holesterola v jetrih.
2. Uživajte prave maščobe — avokado, oreški, semena, kokosovo olje, oljčno olje in ribje olje. To so dobre maščobe, ki pomagajo uravnavati krvni sladkor, inzulin in odpravljati težave z lipidi.
3. Za zajtrk in vsak drug obrok uživajte beljakovine (oreški, semena, jajca, perutnino, ribe, meso pašnih živali).
4. Gibajte se.
5. Obvladujte stres.
6. Jemljite prehranska dopolnila, ki pomagajo uravnovesiti celoten organizem.zdrave-mascobe

  • Najprej, ribje olje je super. Dva to štiri grame dnevno bo pomagalo znižati skupni holesterol, znižati trigliceride, zvišati dobri HDL holesterol in omiliti vnetja.

  • Nato, jemljete lahko PGX. Gre za super vlaknine, ki pomagajo zniževati trigliceride in na pravi način tudi holesterol. Žličko ali 5g zmešajte v kozarcu vode 10 minut pred vsakim obrokom. To je zelo preprost in učinkovit način uravnavanja inzulina.

  • Kvas iz rdečega riža. 600 mg dvakrat dnevno ravno tako odlično uravnava holesterol.

  • In uživajte rastlinske sterole, kot so fitosteroli, ki uravnavajo inzulin, krvni sladkor in holesterol.

 

Vir prispevka: http://housecall.drhyman.com/?p=178

Save

Save