Nerafinirana morska in himalajska sol kot zdravilo

Nerafinirana morska in himalajska sol kot zdravilo. V prispevku bom razkril, kako izkoristiti zdravilne lastnosti žive himalajske soli za blažitev simptomov in obrambo pred prehladi in gripo. Neobdelana himalajska sol pomaga pri razstrupljanju, izkašljevanju in krepi imunski sistem.

Za preprečevanje in zdravljenje prehladov in gripe pijte po eno žličko slanice himalajske soli v kozarcu izvirske (ali filtrirane, ali ionizirane, ali alkalne) vode vsako jutro na tešče. Prek dneva popijte še do dva litra negazirane nizko-mineralizirane mineralne vode (Donat je premočno mineraliziran). Poleg ostalih koristi takšna slanica zagotovi vašemu telesu naravno energijo, pomaga izločati nečistoče ter spodbuja cirkulacijo v telesu in živčni sistem – kar vse pomaga v boju z boleznijo. To naj postane temelj kakršnega koli zdravljenja katerega koli obolenja. Poleg tega zaužijte do 3.000 mg vitamina C in 100 mg cinka vsaj pet dni zaporedoma v manjših odmerkih prek celega dneva in se izogibajte živalskih beljakovin – namesto tega povečajte uživanje svežega sadja in zelenjave.
Če že občutite simptome gripe ali prehlada, a še nimate vročine, si pripravite kopel v 1% slanici pri telesni temperaturi v trajanju 20 minut. To vam bo pomagalo iz telesa izločati strupe ter absorbirati energijo in minerale iz slanice.
 
Če že občutite vročino, kopel celega telesa ni primerna. Namesto nje si privoščite kopel za noge in si nadenite ‘slano srajco’. To naredite tako, da namočite čisto bombažno srajco ali majico v 3% slanico (2 jedilni žlici nerafinirane himalajske soli raztopite v 1 litru vode). Namočeno srajco najprej ožemite, nato jo oblecite. Ovijte se v suho brisačo, lezite v posteljo, ter se pokrijte. Po kakšne pol ure se boste začeli potiti. V postelji ostanite od 60 do 90 minut. Nato slecite ‘slano’ srajco, se oprhajte in počivajte še kako uro. To je odličen način zniževanja visoke vročine.
Pri bolečem grlu grgrajte 1% slano raztopino. To prinaša olajšanje z vlaženjem vnete sluznice, redčenjem obloge bakterij in virusov, ter dezinficiranjem in obnavljanjem sluznice. Postopek ponovite večkrat dnevno.
Za lajšanje smrkavosti ali umiritev okužbe sinusov izperite nosno votlino z 1% slanico dvakrat dnevno.
Za lajšanje vnetja ušesa izperite nosno votlino z 1% slanico dvakrat dnevno (kot je opisano zgoraj) in namestite segreto solno blazinico na uho po 20 minut večkrat dnevno, da zmanjšate bolečine.
Za lajšanje bronhitisa izvajajte terapijo z inhaliranjem s solnim inhalatorjem dvakrat dnevno. Namestitev ionizatorja kristalne soli v spalnico ravno tako pomaga blažiti simptome in olajšuje dihanje.
Te terapije prinašajo izjemne učinke na telo in se to ozdravi v rekordnem času.

Save

Save