Zdravstvene koristi encima serrapeptaza

Ta encim so odkrili v 70-tih letih pri bakterijah Serratia, ki se nahajajo v črevesju sviloprejke. Zdravstvene koristi serrapeptaze so resnično izjemne. Za milijone ljudi, ki jemljejo proti-vnetna zdravila za zmanjšanje bolečin in krepitev kardiovaskularnega zdravja, predstavlja dopolnilo, ki obljublja res veliko. Danes se serrapeptaza uporablja na evropskih in azijskih klinikah in sicer za razgradnjo ne-živega tkiva v telesu in odpravljanje vnetij.

SerraEnzyme 80k Caps

Najbolje prodajana serrapeptaza na svetu. Naročite jo pri nas!

Serrapeptaza je verjetno eden najbolj privlačnih encimov, ki ga v svetu proučujejo zaradi njegove mnogostranske klinične uporabnosti. Ta encim se je pokazal kot superiorna alternativa NSAID-om (Nesteroidnim protivnetnim zdravilom), ki se tradicionalno uporabljajo pri zdravljenju revmatoidnega artritisa in osteoartritisa. Serrapeptazo se uporablja pri zdravljenju kroničnega sinusitisa, sindroma karpalnega kanala, zvinov in natrganih ligamentov, fibrocistične bolezni dojk, cist na jajčnikih, okužb ušes, grla in nosu, fibromialgije, krčnih žil, emfizema, astme, bronhitisa, migren (vaskularnih), vnetnih obolenj črevesja (IBD), vključno s chronovo boleznijo, kolitisa in cistitisa, povečane prostate, bolečin in postoperativnih vnetij. Nekateri raziskovalci in zdravniki menijo, da lahko serrapeptaza igra pomembno vlogo pri preprečevanju in odstranjevanju arterijskega plaka (poapnenje krvnih žil). Dandanašnji je, še posebej v Evropi in Aziji, v klinični rabi pri celi vrsti nevarnih bolezenskih stanj. Eden najbolj znanih zagovornikov tega encima je nemški zdravnik dr. Hans Nieper, ki dosega izjemne uspehe s predpisovanjem serrapeptaze za normalizacijo zdravja srca in krvožilnega sistema.

Za razliko od brez recepta dostopnih NSAID-ov se je za serrapeptazo pokazalo, da ne povzroča čirov in krvavitev želodca. Nasprotno, serrapeptaza, tako kot mnogi drugi naravni zdravilni produkti, prinaša celo vrsto koristnih “stranskih učinkov.” Pri njeni več kot 25-letni rabi in številnih znanstvenih študijah niso odkrili nobenih škodljivih stranskih učinkov.

Kako deluje serrapeptaza?

Serrapeptaza je imunološko aktivni encim. Lahko se veže na alfa-2-makroglobulin v naši plazmi, kjer je zaščiten pred imunskim sistemom in obenem ohranja svojo encimsko aktivnost, s čemer lahko potuje do predelov telesa, kjer je najbolj potreben. Gre za isto vrsto močnega, a specifičnega delovanja, ki omogoča sviloprejki raztopitev svojega zaščitnega kokona, ga prebaviti brez škodljivih stranskih učinkov in odleteti. Navdušujoče je, da ima serrapeptaza selektivno sposobnost razgradnje zgolj ne-živega tkiva, kar povzroči razgradnjo zastaranih toksičnih plasti, ki se nabirajo v prebavnem sistemu in oblagajo naše arterije. To je eden od razlogov, zakaj je tako učinkovita pri onemogočanju nastajanja novih arterijskih oblog po operaciji srca.

Zdravstvene koristi encima serrapeptaza

1. Ateroskleroza

Dr. Nieper je odkril, da lahko serrapeptaza raztaplja krvne strdke in odpravlja krčne žile. Deluje fibrinolitično (raztaplja strdke): Dr. Hans A. Nieper, internist iz nemškega Hannovra, je proučeval učinke serrapeptaze na obloge arterijskega plaka. Nastanek plaka vključuje odlaganje maščobnih spojin, holesterola, odpadnih produktov celic, kalcija in fibrina (strjevalna snov v krvi) na notranjih arterijskih stenah. Prekomerne količine plaka povzročijo delno ali popolno blokado krvnega pretoka skozi arterijo, kar povzroči arteriosklerozo in potencialno možgansko kap ali srčni napad. Dokazi, ki podpirajo vlogo serrapeptaze pri preprečevanju nastajanja plaka so anekdotični, zato so potrebne nadaljnje raziskave, še posebej zato, ker Nieperjevi izsledki kažejo, da serrapeptazin učinek razgrajevanja beljakovin postopoma razgradi aterosklerotični plak.

Po navedbah dr. Nieperja je že 30.000 IU serrapetaze dnevno v trajanju 12 do 18 mesecev dovolj, da odstrani aterosklerotične blokade iz zamašenih koronarnih arterij, kar so potrdili ultrazvočni pregledi pri mnogih njegovih pacientih.

Če jo kombiniramo z nattokinazo, še enim izjemnim fibrinolitičnim encimom in drugimi naravnimi dopolnili, kot so omega-3 maščobne kisline in Terminalia Arjuna, imamo na voljo učinkovito metodo izboljševanja kardiovaskularnega zdravja brez škodljivih stranskih učinkov, ki jih povzročajo farmacevtska zdravila.

SerraPlus 80k Caps

Serrapeptaza obogatena z minerali v sledovih in biološkim žveplom, MSM, za še boljšo absorbcijo.

2. Koristi pri zdravljenju poškodb

Serrapeptaza se pogosto uporablja v Evropi kot prehransko dopolnilo pri zdravljenju poškodb (kot so zvini in izpahi), kot tudi pri oteklinah, ki se pojavljajo po operacijah.

3. Bolečine, edemi in otekline

Serrapeptaza je potrjena kot standardna učinkovina v mnogih evropskih državah pri obravnavi oteklin. Dvojno slepa nemška študija učinkovitosti tega encima je razkrila, da lahko pri pacientih po operacijah zmanjša otekanje tudi do 50%. Pacienti po jemanju serrapeptaze občutijo statistično pomembno manj bolečin kot kontrolna skupina, poleg tega pa so bili do 10 dneva po operaciji vsi povsem brez bolečin.

4. Pomaga pri cistični bolezni dojk

Dvojno slepa študija je razkrila, da serrapeptaza zmanjšuje bolečine v dojkah, otekanje dojk in otrdelost pri 85,7% bolnic, ki jo jemljejo. To je povezano z dejstvom, da deluje encim fibrinolitično, proteolitično in protiedemsko.

5. Pomaga pri vnetjih ušes, nosu in grla

Dvojno slepa študija je razkrila, da bolniki z akutnimi ali kroničnimi obolenji ušes, nosu in grla občutijo opazno zmanjšanje simptomov po jemanju serrapeptaze. Ta encim zmanjša viskoznost mukusa, kar olajša drenažo.

serrapeptaza-250

Najmočnejša inačica serrapeptaze na svetovnem trgu in v naši trgovini precej cenejša kot na Amazonu.

6. Pomaga pri sindromu karpalnega kanala

Nedavne študije so potrdile uporabo tega encima za omilitev simptomov povezanih s sindromom karpalnega kanala.

7. Druge potencialne koristi

Serrapeptazo trenutno proučujejo in koristijo za celo vrsto potreb pri zdravljenju in preventivi obolenj. To vključuje terapevtsko rabo pri poškodbah živcev, multipli sklerozi, kroničnih okužbah ušes, senenem nahodu, pljučni obstrukciji, oteklih bezgavkah, laringitisu, rinitisu, kroničnih bolečinah, artritisu, bolečinah v hrbtenici in vratu, diabetesu, razjedah, osteoporozi, težavah s prostato, revmatoidnem artritisu, športnih poškodbah (tako za preventivo, kot za zdravljenje), post operativnih brazgotinah in ranah, krčnih žilah, obolenjih arterij, angini, krvnih strdkih, proti staranju, obnovi zdrave presnove fibrina in nižanju C-Reaktivnega Proteina.

Kateri so najboljši izdelki s serrapeptazo?

serrapet

Tudi naši hišni ljubljenčki ali domače živali si zaslužijo le najboljše. Rešitev je znana. SerraPet.

Prvo in s tem najbolje in najdlje prodajano dopolnilo s Serrapeptazo je SerraEnzyme™ 80.000IU, ki vsebuje 100% vegansko obliko Serrapeptase, ki jo pridobivajo v laboratorij s fermentacijo povsem vegeterianskih, ne-GSO surovin. Je brez glutena, ne vsebuje živalskih produktov in je povsem zadosti zahtevam vegeteriancev in veganov. SerraEnzyme™ 80.000IU je najbolj izpopolnjen sistemski encim širokega spektra na tržišču povsem brez toksičnih sestavin. Za potrebe hitrega odpravljanja bolečin, oteklin in vnetij, ter umirjanja akutnih kardiovaskularnih težav imamo na voljo tudi trikrat močnejši SerraEnzyme™ 250.000IU, katerega hitro delovanje preseneti tudi poznavalce. Za tiste, ki iščejo formulo za redno dopolnjevanje svoje prehrane s Serrapeptazo in naravnim mineralnim kompleksom, priporočamo SerraPlus+™, vsebuje poleg Serrapeptaze še kompleks naravnih mineralov sledovih (50 mg) in biološko žveplo, torej MSM (350 mg), za boljšo celično absorpcijo. Ker pa za podobnimi zdravstvenimi težavami trpijo tudi hišni ljubljenčki in druge domače živali, imamo posebej prilagojeno rešitev tudi za njih v obliki SerraPet™.

Vse naštete uporabljamo kot sistemske encime za razgradnjo prekomerne sluzi, fibrina, različnih toksičnih beljakovin, alergenov, kot tudi strdkov, ki se lahko pojavljajo po celem telesu.

Reference:

  • Kee W. H., Tan S. L., Lee V., Salmon Y. M. The treatment of breast engorgement with Serrapeptase (Danzen): a randomised double-blind controlled trial. Singapore Med J. 1989 Feb;30(1):48-54.

  • Mazzone A., Catalani M., Costanzo M., Drusian A., Mandoli A., Russo S., Guarini E., Vesperini G. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: a multicentre, double-blind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res. 1990 Sep-Oct;18(5):379-88.

  • Kakinuma A., Moriya N., Kawahara K., Sugino H. Repression of fibrinolysis in scalded rats by administration of Serratia protease. Biochem Pharmacol. 1982 Sep 15;31(18):2861-6.

  • Esch P.M., Gerngross H., Fabian A. [Reduction of postoperative swelling. Objective measurement of swelling of the upper ankle joint in treatment with serrapeptase– a prospective study]. Fortschr Med. 1989 Feb 10;107(4):67-8, 71-2. German.

Save