Vitamin C orožje proti strupenim cepivom

Vitamin C orožje proti strupenim cepivom. Cepiv se je prijel slab sloves. To pa zato, ker si ga ZASLUŽIJO. Res je, s prstom kažem na Gardasil, pa cepivo proti gripi, proti pljučnici, noricam, rdečkam, itd.
 
Če ravno ne žarite od navdušenja nad cepivi, vas kaj hitro označijo za nasprotnika cepljenj … in nikar ne izrecite besede ‘cepivo’ v istem stavku z ‘avtizmom’. Zagovorniki cepljenj vas bodo napadli iz vseh topov.

 
Zatorej predlagam premirje in mirni pogovor, moj vložek v to pa v obliki vitamina C. Najsi ste zaskrbljeni glede cepiv ali ne, je lahko vitamin C izjemno dopolnilo kateremu koli cepljenju. Vitamin C namreč krepi odzivnost protiteles našega imunskega sistema. To je ravno tisto, kar počno cepiva. Vendar se lotijo vitamin C in cepiva te naloge na povsem različen način.
 
Naš organizem preprosto hlepi po vitaminu C. Izkorišča ga za celo vrsto različnih nalog, ki nam skupaj utrjujejo splošno zdravje.
 
Cepiva, na drugi strani, vnašajo v telo antigene. Naš organizem te prepoznava kot nevarne zavojevalce, ki jih mora premagati.
 
V obeh primerih to spodbuja delovanje imunskega sistema. In po trditvah dr. Thomasa Levyja je to ključni razlog, zakaj je vitamin C naravni partner cepivom.
 
Drugi razlog se nanaša na toksično naravo antigenov.
V prispevku na spletni strani orthomolecular.org dr. Levy poudarja, da cepiva vnašajo v telo toksine, ki izzovejo odziv protiteles. A ta toksičnost mora biti dovolj nizka, da ne povzroča neposredne škode. Seveda to ravnovesje ni vedno idealno in povzroča pri določenih ljudeh neprijetne in tudi nevarne reakcije. Dr. Levy v nadaljevanju piše, da deluje vitamin C kot protistrup toksičnega ali prekomernega oksidativnega stresa. Vitamin C nevtralizira celo močno toksične učinke živega srebra.
 
Dandanašnji otroška cepiva marsikje po svetu ne vsebujejo thimerosala — živosrebrne organske spojine. Tako, vsaj v teoriji, otroci niso več izpostavljeni živemu srebru. A nekatera cepiva za odrasle thimerosal vsebujejo še vedno. To predstavlja nevarnost za starejše, ki so ravno tako občutljivi na živo srebro.
Za otroke nam dr. Levy ponuja nekaj nasvetov …
 
• Z uživanjem vitamina C je dobro pričeti vsaj nekaj dni pred cepljenjem in nadaljevati še nekaj dni po njem.
• Vitamin C lahko vmešamo tudi v hrano ali pa pijemo najučinkovitejšo obliko, liposomski vitamin C, ki si ga pripravimo lahko tudi sami.
• Natrijev askorbat lahko, za razliko od liposomskega vitamina C, povzroča črevesno nelagodje in drisko, medtem ko je kalcijev askorbat običajno lažje prenašati.
• Dnevni vnos velja razdeliti na več odmerkov, da zagotovimo boljšo absorpcijo in toleranco, za kar nam pri liposomski obliki ni treba skrbeti.
 
Odraslim, ki se nameravajo cepiti, dr. Levy priporoča dopolnjevanje z vitaminom C že nekaj tednov pred cepljenjem in njegovo nadaljevanje nekaj tednov po njem.Dobro je tudi vedeti, da lahko vitamin C nevtralizira toksine, ki jih vsebujejo cepiva.
 
A kljub temu mi nekaj ne da miru. Kaj ni bedasto, da se moramo dodatno zaščiti pred t.i. koristnimi zdravili?

Save

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor