Necepljeni otroci veliko manj nagnjeni k alergijam in boleznim od cepljenih otrok

Necepljeni otroci veliko manj nagnjeni k alergijam in boleznim od cepljenih otrok, razkriva najnovejša nemška znanstvena študija KiGGS.
 
Ljudje na splošno menijo, da se imamo za občutno izboljšanje javnega zdravja zahvaliti cepljenjem in da so pred njihovo uvedbo ljudje veliko bolj obolevali za resnimi obolenji. A nova raziskava, ki so jo objavili pri VaccineInjury.info, ta mit povsem izpodbija, saj razkriva, da so necepljeni otroci veliko manj dovzetni za alergije, avtoimunske motnje, nevrološke težave, obolenja žlez z notranjim izločanjem in druga obolenja v primerjavi s cepljenimi vrstniki.
 
 

Nemški homeopatski zdravnik Andreas Bachmair je zbral zdravstvene kartoteke več kot 8.000 necepljenih otrok iz 15 držav in jih primerjal z zdravstvenimi kartotekami več 17.400 cepljenih otrok v okviru nemške študije poimenovane Nemški zdravstveni in pregledni vprašalnik za otroke in odrasle (KiGGS – The German Health Interview and Examination Survey for Children and Adolescents).
 
kiggs

Necepljeni otroci veliko manj nagnjeni k alergijam in boleznim od cepljenih otrok

Otroci vključeni v obe študiji so bili iz starostne skupine 0 – 17 let, čeprav je bila večina otrok iz necepljene skupine starih osem let ali manj. In vendar so bili pri obeh študijah uporabljeni enaki kriteriji zbiranja podatkov o zdravju otrok in za obe velja, da sta prinesli verodostojne rezultate.
 
V vsaki posamezni kategoriji vrednoteni v obeh študijah, je bilo splošno zdravstveno stanje necepljenih otrok neprimerljivo boljše od zdravja cepljenih otrok. Stopnja alergij med cepljenimi otroci, na primer, je bila več kot dvakrat višja od stopnje alergij med necepljenimi otroci. In kar je še huje, za cepljene otroke se je izkazalo, da so skoraj osemkrat bolj nagnjeni k razvoju astme ali kroničnega bronhitisa od necepljenih otrok.
 
Drugo pomembno razliko med dvema skupinama so zaznali v kategoriji avtoimunskih motenj. Medtem ko so pri manj kot pol odstotka necepljenih otrok zabeležili avtoimunsko obolenje, je bilo teh pri cepljenih otrok kar skoraj sedem odstotkov – in po podatkih ameriškega National Institutes of Health (NIH), danes skoraj 25 odstotkov američanov trpi za vsaj eno avtoimunsko motnjo.
 
Druge zdravstvene kategorije, pri katerih so se necepljeni otroci izkazali bolje od cepljenih otrok, so bile nevrodermatitis, herpes, vnetje srednjega ušesa (otitis media), seneni nahod, hiperaktivnost, skolioza, epilepsija in napadi, migrenski glavoboli in obolenje ščitnice. Edina kategorija, pri kateri je bila stopnja obolevnosti praktično enaka pri obeh skupinah, je bila kategorija diabetes mellitus, torej obolenja, ki tako ali tako prizadane vsega kakšnih 0,2% otrok pod 20 letom.
 
Celotno Bachmairovo študijo o učinkih cepljenja z vsemi podatki in grafikoni, si lahko preberete tukaj: http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children/survey-results-illnesses.html
 

Save